Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

He 177 A-5 Revell 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 9:03 am    Naslov poruke: He 177 A-5 Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo konačno nakon mnogo muke sam završio ovu maketu koja je sve, samo ne lagana za izradu. Budući je ovo prva maketa nakon jako dugo vremena i prva ikad gdje sam koristio wash, shading, weathering i sl. tehnike, te kakvo su užasni prozirni dijelovi i dekali, ja sam više nego zadovoljan... Ovdje možete vidjeti tijek, http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=19376 , a ovo su rezultati....

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zavidim Smile

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno! ...Stvarno sam odusevljen.

Nego, vidim skolsku tablu na jednoj slici. Nisi je valjda sklapao za vreme 'velikog odmora'?! Laughing
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 10:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno je ispalo na kraju. Predobro izgleda. Cak i ovi prozirni djelovi su dobri na kraju ispali. A znam koliko su losi. Jedini visak, po meni, tragovi dima na zadnjim horizontalcima.
Gak

PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Somi Napisao/la:
Nego, vidim skolsku tablu na jednoj slici. Nisi je valjda sklapao za vreme 'velikog odmora'?! Laughing

Nisam... Very Happy U toj prostoriji je dobra rasvjeta i bijela podloga, pa sam donio maketu samo za slikanje... Kasnije je vraćena u tamnu sobicu i zatvorena u kutiju gdje čeka dioramu Wink

Vukic Napisao/la:
Odlicno je ispalo na kraju. Predobro izgleda. Cak i ovi prozirni djelovi su dobri na kraju ispali. A znam koliko su losi. Jedini visak, po meni, tragovi dima na zadnjim horizontalcima.

Prije da sam pretjerao s tragovima na krilima, ali malo sam se igrao s brushem.... Very Happy

Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imas razlog da budes zadovoljan, odlicno uradjena maketa Very Happy
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako jako dobar. Svaka čast!!! Morati ću i ja sastaviti nekog njemca........
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je!
rugby

Član od: 16 Pro 2010
Mjesto: Vodice
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mrak!
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Ned Kol 14, 2011 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predobro uradjeno mozda je boja malo zrnasta ali da ne kvarim srecu uzivo se to sigurno ni ne vidi jos jednom pohvale.
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Kol 15, 2011 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličano odrađena maketa Very Happy
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bojanje izgleda u redu, ali ovako na brzinu vidio sam da ima detalja koje treba popraviti. Prvo, tu je nosni top MG151 od 20 mm čiju si cijev zalijepio naopako, tj. onaj dodatak na njoj je nišan i on treba doći IZNAD a ne ispod cijevi. Drugo, zašto malo ne zategneš tu žičanu antenu na leđima, ovako opuštena i još iskrivljena prema gore izgleda totalno nerealno. To možeš lako riješiti i maketa će odmah izgledati puno bolje.
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je jako fino napravljen i ja bih komentirao sto i kolege antenu malo ju zategni, mozda jos bolje razvici novui tanju nit plastike i zaljepi ju onako labavo i kada se osusi ljepilo zapali sibicui, onda ju ugasi i dok je jos vrica prodi blizu i zategniti ce se samo ne pre blizu jer ce puknuti.
I ovdje praksa cini majstora... Wink

A drugo pitanje ide na ovu ucionicu kakva je to skola ili vec sto, ono maketa Eurofightera i Hariera fotografija cockpita Miguse i tako to nesto mi djeluje onako zanimljivo! Wink Very Happy

Karaya: poruka promijenjena dana: Uto Kol 16, 2011 4:51 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Gak

PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne mogu vjerovat da sam top krivo stavio! Hvala! Ovo za antenu, pokusao sam ju rucno zatezat koliko je islo. U stvari probat cu najtanji ribicki flaks ofarbat, pa stavit.

Inace prostorija gdje je slikana maketa nije skola vec prostor za letacku pripremu pilota eskadrile borbenih aviona u Puli... moje radno mjesto Wink
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A to se radi na poslu aaaaaaaa!!!
To sam i pretpostavljao nekako mi je licila na to sto je samo da te sefovi tj. nadredeni ne vide tj. tvoje fotke ili si ti mozda nadredeni...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma