Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

American green.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 12:45 am    Naslov poruke: American green. Citiraj ovaj komentar

Koju boju da koristim za američka vozila. Konkretno mislim na Willys Jeep
i M38A1. Koja je to maslinasta boja ? Zanima me od Model Mastera.

I još jedno, koja je razlika između Willysa i M38A1, imam ih oba i nije mi baš prejasna razlika....jel to isti Bog samo kaj na jednoj kutiji piše jedno a na drugoj drugo.? Razmislja Nemam pojma

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja koristim olive drab
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 1:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lifecolor ima set od 6 razl. Olive Drab nijansi za WW2 ( i kasnije, do 60-ih) američka vozila!

http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/lifecolor.htm

Imam jednu po standardu iz 1941. i vjernija je od MM1711.
Za sada, ako uzmemu MM kao relativno najdostupniju u nas njihov 1711 je po meni "prezelen" (Olive Drab znači maslinasto smeđa).
Tamiyu i Gunze nisam imao prilike vidjeti uživo pa ne mogu reći.
Sve navedeno u slučaju da hoćeš "tvorničke postavke", u praksi i sam znaš kako je to izgledalo...deset vozila jedno do drugog, deset nijansi Smile
MM-ovoj fali određeni postotak Military Brown, Field Drab ili Earth Brown po meni, u tom bi smjeru trebali ići...
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 20, 2008 6:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve što je rekao T-34 stoji.
A sad da pojednostavim: Dakle boja kojom je bojena većina amerićke tehnike iz 2ww i kasnije se zove Olive Drab (ameri joj tepaju OD green) međutim ,bilo je više proizvođaća i dobavljaća koji su imali sitna odstupanja od standarda,a i negdje sam ćitao da se nijansa razlikuje od roda do roda vojske ,a i sama boja je brzo bljedila na atmosferilijama tako da gotovo ne postoji jedna nijansa/toćna boja.MM ju ima pod brojem 1711.I to bi bila neka tamnija nijansa boje (netko mi je rekao toćno za šta bi odgovarala najviše ,al zaboravih...
101Airborne

PorukaUpisano: Ned Lis 05, 2008 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Morao sam se vratiti na ovu temu jer sad imam dva vozila koja treba obojati, Uz navedenog džipa, napravio sam i WC63, transportnu verziju, ići će na onu "Crossroads" dioramu. Pa ima li netko prijedlog koju boju da uzmem pa miješam s nekom drugom il nešto već, kako je rekao T34, svi su bili različiti, pa bi baš bilo dobro to napraviti sada, ne da džip i kamion odstupaju jedan od drugog, al ono...... kaj konkretno mogu napraviti s OD-ijem? Dodati bijele i razrijediti malo?? Confused

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 05, 2008 6:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo posvijetli zbog "scale" efekta!
Evo meni baš stigla pored MM-ove 1711 i WEM-ova "U.S. Army WW2 Olive Drab" za koju se hvale da je modelirana po Jeepu...
Imaš inače i već posvijetljenu MM 2051...
Natrag na vrh
101Airborne

PorukaUpisano: Ned Lis 05, 2008 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok, hvala, budem probao s tim.

Evo dvije fotke..

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma