Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 12:45 am Naslov poruke: American green. |
|
|
Koju boju da koristim za američka vozila. Konkretno mislim na Willys Jeep
i M38A1. Koja je to maslinasta boja ? Zanima me od Model Mastera.
I još jedno, koja je razlika između Willysa i M38A1, imam ih oba i nije mi baš prejasna razlika....jel to isti Bog samo kaj na jednoj kutiji piše jedno a na drugoj drugo.?  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
| ja koristim olive drab |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 1:22 am Naslov poruke: |
|
|
Lifecolor ima set od 6 razl. Olive Drab nijansi za WW2 ( i kasnije, do 60-ih) američka vozila!
http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/lifecolor.htm
Imam jednu po standardu iz 1941. i vjernija je od MM1711.
Za sada, ako uzmemu MM kao relativno najdostupniju u nas njihov 1711 je po meni "prezelen" (Olive Drab znači maslinasto smeđa).
Tamiyu i Gunze nisam imao prilike vidjeti uživo pa ne mogu reći.
Sve navedeno u slučaju da hoćeš "tvorničke postavke", u praksi i sam znaš kako je to izgledalo...deset vozila jedno do drugog, deset nijansi
MM-ovoj fali određeni postotak Military Brown, Field Drab ili Earth Brown po meni, u tom bi smjeru trebali ići... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 20, 2008 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve što je rekao T-34 stoji.
A sad da pojednostavim: Dakle boja kojom je bojena većina amerićke tehnike iz 2ww i kasnije se zove Olive Drab (ameri joj tepaju OD green) međutim ,bilo je više proizvođaća i dobavljaća koji su imali sitna odstupanja od standarda,a i negdje sam ćitao da se nijansa razlikuje od roda do roda vojske ,a i sama boja je brzo bljedila na atmosferilijama tako da gotovo ne postoji jedna nijansa/toćna boja.MM ju ima pod brojem 1711.I to bi bila neka tamnija nijansa boje (netko mi je rekao toćno za šta bi odgovarala najviše ,al zaboravih... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Lis 05, 2008 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Morao sam se vratiti na ovu temu jer sad imam dva vozila koja treba obojati, Uz navedenog džipa, napravio sam i WC63, transportnu verziju, ići će na onu "Crossroads" dioramu. Pa ima li netko prijedlog koju boju da uzmem pa miješam s nekom drugom il nešto već, kako je rekao T34, svi su bili različiti, pa bi baš bilo dobro to napraviti sada, ne da džip i kamion odstupaju jedan od drugog, al ono...... kaj konkretno mogu napraviti s OD-ijem? Dodati bijele i razrijediti malo??  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 05, 2008 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo posvijetli zbog "scale" efekta!
Evo meni baš stigla pored MM-ove 1711 i WEM-ova "U.S. Army WW2 Olive Drab" za koju se hvale da je modelirana po Jeepu...
Imaš inače i već posvijetljenu MM 2051... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
|
Upisano: Ned Lis 05, 2008 6:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, hvala, budem probao s tim.
Evo dvije fotke..
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|