Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 8:15 am Naslov poruke: Vladimir Ferenčina |
|
|
Dali netko ima nekakve fotke našeg navedenog asa naravno i njegovog Bf-a 109 G-2 onog sa potkrilnim topovima,ako netko ima molim pomoć,jer mislim raditi tu maketu,hvala!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 253 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
Za pocetak:
Evo sad sam smanjio na 800 puta nesto.
bosanac: poruka promijenjena dana: Sri Lis 10, 2007 10:39 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 9:55 am Naslov poruke: |
|
|
Predpostavljam da misliš na "crni 11"? Imaš dobre fotografije ili profile u sve tri knjige koje su kod nas bile dostupne ili još jesu. U knjizi autora Frka/Novak/Pogačić su čak tri fotografije ovog zrakoplova, a postoje fotografije i profili u Liksovoj knjizi i Osprey publikaciji. Ja isto mislim raditi ovaj zrakoplov jer nije teško napraviti oznake. Inače, taj je zrakoplov vrlo kratko letio, jer ga je Ferenčina razbio prilikom prinudnog slijetanja, pa nema ni dovršeni znak Legije.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Da jedino je malo problem u nabavi G-2 inačice jer je kod nas nema,ali i to nije neizvedivo uz neke preinake !!!Da  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da ti je za to najbolja osnova Hasegawin Bf 109F, ako ga još pronađeš u LOM-u, jer na stablu ima i dijelova za G varijante, a dobiješ i prikladne kotače. Ja baš imam Hasegawin G-2, ali kod nas ga nikad nije bilo za kupiti... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Da znam,aki imaš jiš slika samo daj!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
Jedna od mogucih shema bojanja:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 11:43 am Naslov poruke: |
|
|
Profil iz Osprey publikacije koji je stavio Bosanac je po mom mišljenju dosta točan, uz male ispravke. Žute taktičke oznake su daleko neurednije obojane i izgledaju dosta zamrljano. Vjerojatno je RLM 04 nanesena u dosta tankom sloju, pa ispod "probijaju" sive maskirne boje. Spinner je pola bijeli, a pola crno-zeleni i granica među bojama nije oštra. Maskirne boje su sigurno 74/75/76, ali mislim da bi među mrljama na trupu trebalo dodati i poneku RLM 02. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima ta lijepa maketa koju je napravio gosp.Pavrlisek iz Osijeka maketa je više nego dobra!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Predpostavljam da misliš na "crni 11"? Imaš dobre fotografije ili profile u sve tri knjige koje su kod nas bile dostupne ili još jesu. U knjizi autora Frka/Novak/Pogačić su čak tri fotografije ovog zrakoplova, a postoje fotografije i profili u Liksovoj knjizi i Osprey publikaciji. Ja isto mislim raditi ovaj zrakoplov jer nije teško napraviti oznake. Inače, taj je zrakoplov vrlo kratko letio, jer ga je Ferenčina razbio prilikom prinudnog slijetanja, pa nema ni dovršeni znak Legije.  |
Što to na grbu nije dovršeno?
Ako su sve ovo fotke istog zrakoplova onda mi nije jasno što na znaku legije fali, šahovnica je tu, iscrtana krila, pleter s "u", mada kad malo bolje pogledam ona prva fotka nije isti avion? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Prvi avion je Emil a stavio sam zbog Ferencine jer se tu dobro vidi a i mornar je tu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | Predpostavljam da misliš na "crni 11"? Imaš dobre fotografije ili profile u sve tri knjige koje su kod nas bile dostupne ili još jesu. U knjizi autora Frka/Novak/Pogačić su čak tri fotografije ovog zrakoplova, a postoje fotografije i profili u Liksovoj knjizi i Osprey publikaciji. Ja isto mislim raditi ovaj zrakoplov jer nije teško napraviti oznake. Inače, taj je zrakoplov vrlo kratko letio, jer ga je Ferenčina razbio prilikom prinudnog slijetanja, pa nema ni dovršeni znak Legije.  |
Što to na grbu nije dovršeno?
Ako su sve ovo fotke istog zrakoplova onda mi nije jasno što na znaku legije fali, šahovnica je tu, iscrtana krila, pleter s "u", mada kad malo bolje pogledam ona prva fotka nije isti avion? |
Zadnje tri slike su zasigurno sve isti "crni 11", a znak legije je nedovršen. Nema crnih tankih crta koje obrubljuju krila i kockice u šahovnici. Nema ni pletera sa"U" iznad šahovnice. Ista situacija kao znakom Legije na G-6 "<1" Mate Dukovca, prije nego je dovršena u "luksuznoj" srebrnoj varijanti.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosanac
|
Upisano: Sri Lis 10, 2007 4:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne znam o kojem omjeru razgovarate? 1/32 ili 1/48?
Ako se radi o 1/48 onda tvrdnja:
| Citat: | | Ja baš imam Hasegawin G-2, ali kod nas ga nikad nije bilo za kupiti... |
Ne stoji ako se radi o ovoj maketi:
Jer ju je negdje oko 1994 uvozio jedan poznati uvoznik maketa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|