Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Vladimir Ferenčina
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
kućan
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 8:15 am    Naslov poruke: Vladimir Ferenčina Citiraj ovaj komentar

Dali netko ima nekakve fotke našeg navedenog asa naravno i njegovog Bf-a 109 G-2 onog sa potkrilnim topovima,ako netko ima molim pomoć,jer mislim raditi tu maketu,hvala!!! Razz
Natrag na vrh
bosanac

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 9:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za pocetak:

Evo sad sam smanjio na 800 puta nesto.

bosanac: poruka promijenjena dana: Sri Lis 10, 2007 10:39 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 9:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predpostavljam da misliš na "crni 11"? Imaš dobre fotografije ili profile u sve tri knjige koje su kod nas bile dostupne ili još jesu. U knjizi autora Frka/Novak/Pogačić su čak tri fotografije ovog zrakoplova, a postoje fotografije i profili u Liksovoj knjizi i Osprey publikaciji. Ja isto mislim raditi ovaj zrakoplov jer nije teško napraviti oznake. Inače, taj je zrakoplov vrlo kratko letio, jer ga je Ferenčina razbio prilikom prinudnog slijetanja, pa nema ni dovršeni znak Legije. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
kućan
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da jedino je malo problem u nabavi G-2 inačice jer je kod nas nema,ali i to nije neizvedivo uz neke preinake !!!Da Laughing
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti je za to najbolja osnova Hasegawin Bf 109F, ako ga još pronađeš u LOM-u, jer na stablu ima i dijelova za G varijante, a dobiješ i prikladne kotače. Ja baš imam Hasegawin G-2, ali kod nas ga nikad nije bilo za kupiti...

Natrag na vrh
kućan
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da znam,aki imaš jiš slika samo daj!!! Wink
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 11:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedna od mogucih shema bojanja:
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Profil iz Osprey publikacije koji je stavio Bosanac je po mom mišljenju dosta točan, uz male ispravke. Žute taktičke oznake su daleko neurednije obojane i izgledaju dosta zamrljano. Vjerojatno je RLM 04 nanesena u dosta tankom sloju, pa ispod "probijaju" sive maskirne boje. Spinner je pola bijeli, a pola crno-zeleni i granica među bojama nije oštra. Maskirne boje su sigurno 74/75/76, ali mislim da bi među mrljama na trupu trebalo dodati i poneku RLM 02.

Natrag na vrh
kućan
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima ta lijepa maketa koju je napravio gosp.Pavrlisek iz Osijeka maketa je više nego dobra!!! Shocked
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 2:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Predpostavljam da misliš na "crni 11"? Imaš dobre fotografije ili profile u sve tri knjige koje su kod nas bile dostupne ili još jesu. U knjizi autora Frka/Novak/Pogačić su čak tri fotografije ovog zrakoplova, a postoje fotografije i profili u Liksovoj knjizi i Osprey publikaciji. Ja isto mislim raditi ovaj zrakoplov jer nije teško napraviti oznake. Inače, taj je zrakoplov vrlo kratko letio, jer ga je Ferenčina razbio prilikom prinudnog slijetanja, pa nema ni dovršeni znak Legije. Wink

Što to na grbu nije dovršeno?

Ako su sve ovo fotke istog zrakoplova onda mi nije jasno što na znaku legije fali, šahovnica je tu, iscrtana krila, pleter s "u", mada kad malo bolje pogledam ona prva fotka nije isti avion?
Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 3:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prvi avion je Emil a stavio sam zbog Ferencine jer se tu dobro vidi a i mornar je tu.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

Što to na grbu nije dovršeno?

Ako su sve ovo fotke istog zrakoplova onda mi nije jasno što na znaku legije fali, šahovnica je tu, iscrtana krila, pleter s "u", mada kad malo bolje pogledam ona prva fotka nije isti avion?

Zadnje tri slike su zasigurno sve isti "crni 11", a znak legije je nedovršen. Nema crnih tankih crta koje obrubljuju krila i kockice u šahovnici. Nema ni pletera sa"U" iznad šahovnice. Ista situacija kao znakom Legije na G-6 "<1" Mate Dukovca, prije nego je dovršena u "luksuznoj" srebrnoj varijanti. Wink

Natrag na vrh
bosanac

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2007 4:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam o kojem omjeru razgovarate? 1/32 ili 1/48?
Ako se radi o 1/48 onda tvrdnja:
Citat:
Ja baš imam Hasegawin G-2, ali kod nas ga nikad nije bilo za kupiti...

Ne stoji ako se radi o ovoj maketi:

Jer ju je negdje oko 1994 uvozio jedan poznati uvoznik maketa.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma