Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Lord Soulfern
| | Član od: 02 Jul 2007 | | Poruke: 65 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 15, 2007 5:45 pm Naslov poruke: Skver |
|
|
U nedostatku gotovih maketa, saljem par fotki moga makatarskog kutka, zapravo, pravog malog škvera koji ima i dobru zvučnu pozadinu jer susjed baš gradi kuću pa se čuje udaranje čekića, psovke i slične stvari
Prednja strana škvera: police s bojama, resinima i svim priborom. koristim samo Games workshop akrilne boje...
Na gornjim su policima moji stari radovi, 7 godina nisam sastavio niti jednu maketu, ali me ovaj forum inspirirao da se vratim.
U škveru je trenutno Sirius, prvi parabrod koji je samo na parni pogon prešao Atlantik. Zvezdina maketa uzasno loše kvalitete, 80% dijelova ne sjeda kako spada, nema niti jednog kolotura a snast je uzasno nelogično i nerealno izvadena, ipak, iz povijesne građe i slika, uspijelo se nešto složiti kako valja...
U drugom planu je Trup Revellove 1/96 CSSAlabame,( Pored bušilice) koja će jednom kada bude gotova biti prava poslastica za oči, lijevo od nje je skladište u kojem je trenutno SMS Emden za koji čekam PE Set, Rimska Trirema koja će biti u waterline i njemačka podmornica Type XXI U sa interijerom...iza se možda vidi još nešto Warhammer figura, drugog hobija
Toliko od mene zasad  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 15, 2007 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lipo. Zavidim ti na Alabami. Reci, slažeš samo brodove (pored figura)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Kol 15, 2007 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Nice! Mene zanima ova trirema, moze koja rijec i slika o njoj..... ta trirema mi je zelja vec jako dugo, ali nikako.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lord Soulfern
|
Upisano: Sri Kol 15, 2007 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, samo brodove, kao klinac sam složio i dosta aviona, ali sve je bilo prilično neozbiljno, onda sam sa 16 godina složio Prinz Eugena koji mi je bio ponos i dika, do nesretnog dana kada sam se prije dvije godine selio, nije bi dobro spakiran, i zdrobio se cijeli...
Onda sam skužio warhammer i skupio par vojski, bio na gro Turnira, i sad sam se nekako umorio, onda sam našao ovaj forum i odlučio opet otvoriti škver, ovaj put ozbiljno
Brodovi su mi najmiliji jer svaki ima svoju priču, i svaki je poseban...puno zabavniji nego avioni ako se mene pita...
Napisem rewiew sa slikama za Triremu sutra naveče jer sada nisam kod kuće,ali toplo preporučam, jednostavna i užasno zabavna za slaganje onako od oka što sam gledao...nabavio sam i male rimljane za nju
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Kol 15, 2007 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Pricamo o academy maketi? Koliko je velika kad se sastavi? I hvala na slikama unaprijed!  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lord Soulfern
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 12:50 am Naslov poruke: |
|
|
| Odokativno s kosnikom oko 35 cm, Academy maketa, koliko sam čitao nacrt, ima užasno detaljnu snast, što se meni sviđa...sutra rewiew |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 12:54 am Naslov poruke: |
|
|
Okej, mali OT, ali ionako nije precizirana tema.... A zvezdina trirema? Neki info o njoj? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lord Soulfern Napisao/la: | | Brodovi su mi najmiliji jer svaki ima svoju priču, i svaki je poseban...puno zabavniji nego avioni ako se mene pita... |
I mene!
Reaper, oštrimo se na istu maketu, pogledaj review i sastavljenu maketu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Uuuuuu! Neznam, ali ima nesto u tim starim brodovima..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lord Soulfern
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve više razmišljam da kupim joj jednu Academy Triremu i da ih napravim skupa u formaciji u waterline, padaji mi napamet neke scene iz Spartaka  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Misliš iz Ben Hura? U Spartaku nema scena pomorskih bitaka  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lord Soulfern
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, Ben Hura...Bože kakva greška  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Zar u ben huru nije rimska galija, a ne trirema? (mozda je to ista stvar.....)
Takodjer, kad smo kod ben hura, nesto se u magli sjecam, na rimskim brodovima uglavnom nisu bili robovi (kako je prikazano u ben huru) vec obicni legionari ili cak slobodnjaci..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Kol 16, 2007 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Galije su uopćeni pojam koji ljudi često koriste za sve brodove na vesla. Međutim, galije tada nisu postojale. Ovisno o broju redova s veslima, rimsku flotu činile su bireme (2 reda vesala na svakom boku), trireme (3), kvadrireme (4) pa čak i kvinkvireme (5). Nisam siguran kakav je bija status veslača za vrime punskih ratova (Rim vs. Kartaga), ali posli su to bili isključivo robovi i ratni zarobljenici.
U Ateni su veslači bili slobodnjaci |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|