Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Skver

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Lord Soulfern

Član od: 02 Jul 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Kol 15, 2007 5:45 pm    Naslov poruke: Skver Citiraj ovaj komentar

U nedostatku gotovih maketa, saljem par fotki moga makatarskog kutka, zapravo, pravog malog škvera koji ima i dobru zvučnu pozadinu jer susjed baš gradi kuću pa se čuje udaranje čekića, psovke i slične stvari Very Happy

Prednja strana škvera: police s bojama, resinima i svim priborom. koristim samo Games workshop akrilne boje...
Na gornjim su policima moji stari radovi, 7 godina nisam sastavio niti jednu maketu, ali me ovaj forum inspirirao da se vratim.

U škveru je trenutno Sirius, prvi parabrod koji je samo na parni pogon prešao Atlantik. Zvezdina maketa uzasno loše kvalitete, 80% dijelova ne sjeda kako spada, nema niti jednog kolotura a snast je uzasno nelogično i nerealno izvadena, ipak, iz povijesne građe i slika, uspijelo se nešto složiti kako valja...

U drugom planu je Trup Revellove 1/96 CSSAlabame,( Pored bušilice) koja će jednom kada bude gotova biti prava poslastica za oči, lijevo od nje je skladište u kojem je trenutno SMS Emden za koji čekam PE Set, Rimska Trirema koja će biti u waterline i njemačka podmornica Type XXI U sa interijerom...iza se možda vidi još nešto Warhammer figura, drugog hobija
Cool

Toliko od mene zasad Very Happy Cool Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Kol 15, 2007 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipo. Zavidim ti na Alabami. Reci, slažeš samo brodove (pored figura)?
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Kol 15, 2007 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nice! Mene zanima ova trirema, moze koja rijec i slika o njoj..... ta trirema mi je zelja vec jako dugo, ali nikako..... Crying or Very sad

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Sri Kol 15, 2007 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, samo brodove, kao klinac sam složio i dosta aviona, ali sve je bilo prilično neozbiljno, onda sam sa 16 godina složio Prinz Eugena koji mi je bio ponos i dika, do nesretnog dana kada sam se prije dvije godine selio, nije bi dobro spakiran, i zdrobio se cijeli...
Onda sam skužio warhammer i skupio par vojski, bio na gro Turnira, i sad sam se nekako umorio, onda sam našao ovaj forum i odlučio opet otvoriti škver, ovaj put ozbiljno

Brodovi su mi najmiliji jer svaki ima svoju priču, i svaki je poseban...puno zabavniji nego avioni ako se mene pita...

Napisem rewiew sa slikama za Triremu sutra naveče jer sada nisam kod kuće,ali toplo preporučam, jednostavna i užasno zabavna za slaganje onako od oka što sam gledao...nabavio sam i male rimljane za nju

Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sri Kol 15, 2007 11:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pricamo o academy maketi? Koliko je velika kad se sastavi? I hvala na slikama unaprijed! Wink

Natrag na vrh
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 12:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odokativno s kosnikom oko 35 cm, Academy maketa, koliko sam čitao nacrt, ima užasno detaljnu snast, što se meni sviđa...sutra rewiew
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 12:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Okej, mali OT, ali ionako nije precizirana tema.... Wink A zvezdina trirema? Neki info o njoj?

Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lord Soulfern Napisao/la:
Brodovi su mi najmiliji jer svaki ima svoju priču, i svaki je poseban...puno zabavniji nego avioni ako se mene pita...

I mene!

Reaper, oštrimo se na istu maketu, pogledaj review i sastavljenu maketu
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 2:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uuuuuu! Neznam, ali ima nesto u tim starim brodovima.....

Natrag na vrh
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve više razmišljam da kupim joj jednu Academy Triremu i da ih napravim skupa u formaciji u waterline, padaji mi napamet neke scene iz Spartaka Cool
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Misliš iz Ben Hura? U Spartaku nema scena pomorskih bitaka Wink
Natrag na vrh
Lord Soulfern

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Embarassed Da, Ben Hura...Bože kakva greška Shocked
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 10:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zar u ben huru nije rimska galija, a ne trirema? (mozda je to ista stvar.....)

Takodjer, kad smo kod ben hura, nesto se u magli sjecam, na rimskim brodovima uglavnom nisu bili robovi (kako je prikazano u ben huru) vec obicni legionari ili cak slobodnjaci.....

Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 16, 2007 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Galije su uopćeni pojam koji ljudi često koriste za sve brodove na vesla. Međutim, galije tada nisu postojale. Ovisno o broju redova s veslima, rimsku flotu činile su bireme (2 reda vesala na svakom boku), trireme (3), kvadrireme (4) pa čak i kvinkvireme (5). Nisam siguran kakav je bija status veslača za vrime punskih ratova (Rim vs. Kartaga), ali posli su to bili isključivo robovi i ratni zarobljenici.
U Ateni su veslači bili slobodnjaci
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma