Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Jul 01, 2006 1:11 am Naslov poruke: F-4 za HR |
|
|
Šta je bilo s njima? Hoće li šta biti? Zna li netko baš me znaima, avioni nisu loši, ali 30 godina je 30 godina  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Jul 01, 2006 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Ništa... Čak niti blizu... Još nam samo to treba. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 01, 2006 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Hoće li me netko uputiti o ćemu se tu radi?
F-4...? PhantomII...? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Jul 01, 2006 5:40 pm Naslov poruke: Re: F-4 za HR |
|
|
| Easy Napisao/la: | Šta je bilo s njima? Hoće li šta biti? Zna li netko baš me znaima, avioni nisu loši, ali 30 godina je 30 godina  |
HHHHHHHHHHHHHHMMMMMMMM!
Pa di si to izkopao to je bilo za vrijemerata tamo '91 i '92 u slobodnom tjedniku (mislim da se tak zvao), ali to su bile samo deznformacije
Isto su pisali da će HRZ nabaviti Cesnne dragonfly, Bronka, Tucana.. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
daj zamislite kockasti F-4...
Ne znam za vas, ja bi volio vidjet jedan sa nasim oznakama, i jedan Tomo, i jedna petnajstica,i jedan Hog, i jedan....
E zna li tko kad ce se donjet odluka o nabavi aviona? ove godine? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
E jeste mi digli živac! A ja već mislio da nam netko želi pokloniti par Phantoma (ono "došla nova letala ,šta ćemo sa starima ,ajmo uvaliti 'Rvatima"), iako su i stari Phantomi bolji od "moderniziranih" MiGova (naravno samo do dolaska Gripena!)
E Easy ,Easy ovako si se igro sa mojim živcima i srcem sad i nikad više!  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | E jeste mi digli živac! A ja već mislio da nam netko želi pokloniti par Phantoma (ono "došla nova letala ,šta ćemo sa starima ,ajmo uvaliti 'Rvatima"), iako su i stari Phantomi bolji od "moderniziranih" MiGova (naravno samo do dolaska Gripena!)
E Easy ,Easy ovako si se igro sa mojim živcima i srcem sad i nikad više!  |
Krivo si shvatio moju poruku, totalno sam protiv Phantoma, 30 godina je previše! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nema smisla naše MiGove zamjenjivati Phantomima II jer je F-4 koncipiran samo dvije godine nakon MiG-21! Mislim da bi u tom slučaju bili bolji F-16, a o Grippenima ne moramo ni raspravljati! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 5:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo ne smije proći niti kao šala.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Jul 02, 2006 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Očigledno niste skužili bit moje poruke pa ću da je obrazložim.
Daklem : nisam za zamjenu Migova za F-4 kao trajno riješenje već samo kao prijelazno riješenje za recimo obuku za zapadnu tehniku do dolaska Gripena(ak imamo sreće ) oliti F-16(ak nemamo sreće ) tano iza 2010g.
Poznata je ćinjenica da se zap. zemlje riješavaju neke stare tehnike poklanjanjem "siromahima" pa je tako nedavno Njemačka poklonila Albaniji eskadrilu Bo-105 helikoptera još ih je prethodno "modernizirala" odnosno napravila generalku na njima (također ne tako davno neka zemlja je dobila na poklon AlphaJetove ne sjećam se dal od Švaba ili Francuza ,a svoje Mig-29 Švabe su dali ak se ne varam Poljacima.)
E sad kad sam vidil prvi post ja sam mislil da se radi o tome, dakle :Švabama stižu prvi Eurofighteri pa se riješavaju stare krame i djele okolo polako svoje Phantome ,pa eto pošto je naš premjer vodio njihovu premjerku na tekmu Hr-Brazil ,ona odlući kao ponesena dobrom hrvatskom igrom pokloniti našem premjeru eskadrilu -dvije lovaca!
Osim toga ja još uvijek tvrdim da je stari F- Phantom II bolji od trenutno "moderniziranih" Mig-21. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Jul 03, 2006 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
njemci su Poljacima prodali MiG-29, a Prtugalcima istzo tako Alpha jetove3 još polovicom '90tih kad su oni kupili F-16, a njemačko Phantomi idu u tursku gdje su završili F-4RF.
Isto tako početko '90tih su Njemci Mađarima poklonili L-39 albatrosa mislim nekoh 28 kom.
Ovi Bo-105 za albaniju su prvotno bili namjenjeni makedoniji ali su ih oni odbili jer je cijena održavanje koju su njemci tražili bila previsoka.
Na žalost nisu se nas sjetili _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Sri Ožu 07, 2007 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| nijemci su poljacima poklonili mig-29-tke, nisu ih prodali. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Ožu 07, 2007 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
A ja se jos uvijek pitam kog ce nama vraga uopce avioni. Mislim, u slucaju bilo kakvog ozbiljnog napada i onako ce biti unisteni na zemlji prije nego piloti uopce stignu do njih. A par dobro raspoređenih PZO sustava tipa S-300 PMU ( SA-12 ) koji su trenutno najnapredniji u svijetu, rijesilo bi u potpunosti problem bilo kakvog napada iz zraka.
Druga stvar je imati jednu eskadrilu malo radi ''preseravanja'' i pokazivanja.
S druge strane, nema nikakvih planova o nabavi pravih borbenog helikoptera koji bi mogli biti od koristi. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
| | Član od: 09 Lis 2006 | | Poruke: 222 | |
|
Upisano: Sri Ožu 07, 2007 5:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bitno da postoji slika hrvatskog Su-25 ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|