Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-4 za HR
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Easy
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 01, 2006 1:11 am    Naslov poruke: F-4 za HR Citiraj ovaj komentar

Šta je bilo s njima? Hoće li šta biti? Zna li netko baš me znaima, avioni nisu loši, ali 30 godina je 30 godina Confused
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sub Jul 01, 2006 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ništa... Čak niti blizu... Još nam samo to treba.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Jul 01, 2006 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hoće li me netko uputiti o ćemu se tu radi?
F-4...? PhantomII...?
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Jul 01, 2006 5:40 pm    Naslov poruke: Re: F-4 za HR Citiraj ovaj komentar

Easy Napisao/la:
Šta je bilo s njima? Hoće li šta biti? Zna li netko baš me znaima, avioni nisu loši, ali 30 godina je 30 godina Confused

HHHHHHHHHHHHHHMMMMMMMM!
Pa di si to izkopao to je bilo za vrijemerata tamo '91 i '92 u slobodnom tjedniku (mislim da se tak zvao), ali to su bile samo deznformacije

Isto su pisali da će HRZ nabaviti Cesnne dragonfly, Bronka, Tucana..
kiki.o
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

daj zamislite kockasti F-4...

Ne znam za vas, ja bi volio vidjet jedan sa nasim oznakama, i jedan Tomo, i jedna petnajstica,i jedan Hog, i jedan....

E zna li tko kad ce se donjet odluka o nabavi aviona? ove godine?
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E jeste mi digli živac! Evil or Very Mad A ja već mislio da nam netko želi pokloniti par Phantoma (ono "došla nova letala ,šta ćemo sa starima ,ajmo uvaliti 'Rvatima"), iako su i stari Phantomi bolji od "moderniziranih" MiGova (naravno samo do dolaska Gripena!)
E Easy ,Easy ovako si se igro sa mojim živcima i srcem sad i nikad više! Laughing
Easy
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 4:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
E jeste mi digli živac! Evil or Very Mad A ja već mislio da nam netko želi pokloniti par Phantoma (ono "došla nova letala ,šta ćemo sa starima ,ajmo uvaliti 'Rvatima"), iako su i stari Phantomi bolji od "moderniziranih" MiGova (naravno samo do dolaska Gripena!)
E Easy ,Easy ovako si se igro sa mojim živcima i srcem sad i nikad više! Laughing

Krivo si shvatio moju poruku, totalno sam protiv Phantoma, 30 godina je previše!
Natrag na vrh
JurajDobri
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema smisla naše MiGove zamjenjivati Phantomima II jer je F-4 koncipiran samo dvije godine nakon MiG-21! Mislim da bi u tom slučaju bili bolji F-16, a o Grippenima ne moramo ni raspravljati!
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 5:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo ne smije proći niti kao šala. Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Ned Jul 02, 2006 11:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Očigledno niste skužili bit moje poruke pa ću da je obrazložim.
Daklem : nisam za zamjenu Migova za F-4 kao trajno riješenje već samo kao prijelazno riješenje za recimo obuku za zapadnu tehniku do dolaska Gripena(ak imamo sreće Very Happy ) oliti F-16(ak nemamo sreće Crying or Very sad ) tano iza 2010g.
Poznata je ćinjenica da se zap. zemlje riješavaju neke stare tehnike poklanjanjem "siromahima" pa je tako nedavno Njemačka poklonila Albaniji eskadrilu Bo-105 helikoptera još ih je prethodno "modernizirala" odnosno napravila generalku na njima (također ne tako davno neka zemlja je dobila na poklon AlphaJetove ne sjećam se dal od Švaba ili Francuza ,a svoje Mig-29 Švabe su dali ak se ne varam Poljacima.)

E sad kad sam vidil prvi post ja sam mislil da se radi o tome, dakle :Švabama stižu prvi Eurofighteri pa se riješavaju stare krame i djele okolo polako svoje Phantome ,pa eto pošto je naš premjer vodio njihovu premjerku na tekmu Hr-Brazil ,ona odlući kao ponesena dobrom hrvatskom igrom pokloniti našem premjeru eskadrilu -dvije lovaca! Laughing

Osim toga ja još uvijek tvrdim da je stari F- Phantom II bolji od trenutno "moderniziranih" Mig-21.
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Jul 03, 2006 2:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

njemci su Poljacima prodali MiG-29, a Prtugalcima istzo tako Alpha jetove3 još polovicom '90tih kad su oni kupili F-16, a njemačko Phantomi idu u tursku gdje su završili F-4RF.

Isto tako početko '90tih su Njemci Mađarima poklonili L-39 albatrosa mislim nekoh 28 kom.

Ovi Bo-105 za albaniju su prvotno bili namjenjeni makedoniji ali su ih oni odbili jer je cijena održavanje koju su njemci tražili bila previsoka.

Na žalost nisu se nas sjetili
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Jul 05, 2006 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma sta ce vam bo--105 to su krshovi nevidjeni nece oni da za dzabe uvale helikoptere pa ne na albanija pogotovo.
ozzie

Član od: 19 Sij 2006
Mjesto: izvan RH
PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2007 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nijemci su poljacima poklonili mig-29-tke, nisu ih prodali.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mislav

PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2007 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A ja se jos uvijek pitam kog ce nama vraga uopce avioni. Mislim, u slucaju bilo kakvog ozbiljnog napada i onako ce biti unisteni na zemlji prije nego piloti uopce stignu do njih. A par dobro raspoređenih PZO sustava tipa S-300 PMU ( SA-12 ) koji su trenutno najnapredniji u svijetu, rijesilo bi u potpunosti problem bilo kakvog napada iz zraka.
Druga stvar je imati jednu eskadrilu malo radi ''preseravanja'' i pokazivanja.

S druge strane, nema nikakvih planova o nabavi pravih borbenog helikoptera koji bi mogli biti od koristi.
YSub

Član od: 09 Lis 2006
PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2007 5:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bitno da postoji slika hrvatskog Su-25 ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma