Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 11:57 am Naslov poruke: Bojanje ispuha na propelercima |
|
|
Pa evo, naslov teme kaže sve - kako bojate ispuhe na propelercima? Pri time mislim na one tehnikice da izgleda što realističnije, osnovna boja, drybrushing, hrđa itd.
Pogotovo me zanima ima li neki bezbolniji način da se naprave tragovi dima na trupu aviona i na krilima (iza motora) od airbrushanja vrlo razrijeđene crne. To sam vidio kako je jedan tip radio po trupu i krilima He-111 i ispalo je vrlo efektno, ali se bojim da ne uprskam stvar.
EDIT: evo link da vidite na što mislim, zadnja slika dolje:
http://modelingmadness.com/reviews/axis/luft/youngerman111.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 12:06 pm Naslov poruke: Re: Bojanje ispuha na propelercima |
|
|
| Zoki Napisao/la: | Pa evo, naslov teme kaže sve - kako bojate ispuhe na propelercima? Pri time mislim na one tehnikice da izgleda što realističnije, osnovna boja, drybrushing, hrđa itd.
Pogotovo me zanima ima li neki bezbolniji način da se naprave tragovi dima na trupu aviona i na krilima (iza motora) od airbrushanja vrlo razrijeđene crne. To sam vidio kako je jedan tip radio po trupu i krilima He-111 i ispalo je vrlo efektno, ali se bojim da ne uprskam stvar.
|
Bojim se da nema efektnijeg nacina za tragove dima od airbrusha. Pastele mozda, ali ako imas imalo neravnina na maketi istaknuti ce ih za popizditi.
Auspusi...prvo matt crna onda drybrush s dva ili tri tona neceg slicnog hrdji. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kao temeljna boja je najbolja burnished metal, a onda dry brush sa rust(hrđa). Bolje probaj sa suhim pastelom radit zadimljenost od auspuha-pomješaj crnu i sivu, a može i malo umbre... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 3:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se sa Grunfom.Navedena boja daje najbolji rezultat sa kombinacijom hrđe.Ja radim istom tehnikom, do sada nisam imao problema sa suhim pastelama.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| OK, probat ću sa pastelama onda. Je li netko možda radio efekt zadimljenosti s uljanim bojama? To mi je sad palo na pamet, vidio sam da se weathering s njima može jako lijepo napraviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Ako je moguće, predlažem držati se fotke pravog zrakoplova i vidjeti da li je moguće da su ispušne cijevi zahrđale. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Marko je u pravu, osim toga, ako baš želimo u detalje, ne hrđaju svi auspusi isto-razlike su od aviona do aviona...Što se tiče uljenih boja, one nisu ništa bolje od maketarskih i taj efekt se može napraviti tehnikom suhog kista, ali suhi pastel je daleko bolji... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|