Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ZNDH avioni
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 24, 2006 8:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hasegawin G-14 je sasvim prihvatljiv za napravit ZNDH "crni 10". Možeš ga doslovno radit iz kutije. Za apsolutno točnu maketu treba napravit ponešto korekcija, od čega su najveće oblik spinnera i dubina prednjeg hladnjaka, ali i bez toga će izgledati izvrsno. Što se tiče kamuflaže ona je na tom zrakoplovu ili RLM 75/82/76 ili 75/74/76. Boje možeš nabaviti od Model Mastera, a prodaju se u LOM-u ili Alphi. Autentične su i kvalitetne, pa je bolje da se ne gnjaviš sa Revellom. Jedino moraš paziti kod označavanja, jer suprotno dosad objavljenim profilima, "crni 10" nema veliku šahovnicu na repu (kao "crni 10"), nego malu koja prekriva samo poziciju svastike i široka je cca kao prednji dio vertikalca. Veće područje trupa je prebojano sa RLM 76, a žuta taktička traka je prebojana ili sa nekom zelenom ili sivom (RLM 02?). Kormilo vertikalca i traka na nosu zrakoplova je RLM 04. Taj g-14 ima uže kotače i mala ispupčenja na gornjoj strani krila. Spinner je RLM71 sa bijelom spiralnom trakom.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Lis 24, 2006 7:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
... Spinner je RLM71 sa bijelom spiralnom trakom.

Tu se ne bih baš složio. Naime, rekao bih da je spiner, kao i krakovi elise, bio RLM 70 (sa bijelom spiralom u kontra smjeru).
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Uto Lis 24, 2006 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kaj kažete na ovaj profil Mesera jel bi to bilo OK?? To je BF sa jednog starog posta. Pitanje: Nikad nisam farbal sa bojama ModelMastera, pa se pitam na kojoj su bazi- akrilke ili emajlice?? Ja zasada farbam sa Revellovim emajlicama i hiper zadovoljan sam. Čital sam da za air brush nekaj nisu akrilke dobre pa se pitam s obzirom da imam VEGU 2000?????

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiće boja od Model Mastera imaš i akrilne i emajl pa biraj ,ja osobno radim sa emajlicama i osobno su mi za klasu bolje od Revella.
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 1:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="kinfa-t"]
Kaj kažete na ovaj profil Mesera jel bi to bilo OK?? To je BF sa jednog starog posta. quote]

Pazi! Ovo nije Messer kojeg možeš složiti iz Hasegawinog G-14! Ovo je G-14/AS (ili G-10, da ti sad ne kompliciram ili započinjem diskusiju) koji je gotovo identičan klasičnom G-10.

Imaš profil i rasprave o G-14 "crnom 10" na ovom forumu koliko hoćeš, pa malo pročačkaj...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 8:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ZacP Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
... Spinner je RLM71 sa bijelom spiralnom trakom.

Tu se ne bih baš složio. Naime, rekao bih da je spiner, kao i krakovi elise, bio RLM 70 (sa bijelom spiralom u kontra smjeru).

Naravno, hvala na ispravci. Embarassed Pisao sam u brzini. Propeler je Schwarzgrun RLM 70.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 10:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kinfa-t Napisao/la:

Kaj kažete na ovaj profil Mesera jel bi to bilo OK?? To je BF sa jednog starog posta. Pitanje: Nikad nisam farbal sa bojama ModelMastera, pa se pitam na kojoj su bazi- akrilke ili emajlice?? Ja zasada farbam sa Revellovim emajlicama i hiper zadovoljan sam. Čital sam da za air brush nekaj nisu akrilke dobre pa se pitam s obzirom da imam VEGU 2000?????

Kao što ti je prelude odgovorio, ovaj profil ("crni 4" -- naziv zbog broja kojeg nosi na trupu) je jedan od 10tak profila istog aviona koje se vrte po netu (i raznim knjigama) koji možeš iskoristiti ako ćeš raditi bf109 G-10. Predstavlja jedan od dva naših mesera koji su preletjeli istodobno u italiju.

Drugi meser je "crni 10" i njega možeš složiti kupljneom maketom bf109 G-14

spominjem ti ta dva jer za njih postoje fotke po kojima možeš poprilično vjerno složiti i maket
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi spiner ipak obojao u crnu boju s bijelom spiralom a krakove elise u RLM 70.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nadam se da nitko nema protiv friški profil "crnog 10" postan na HRM, također jedna od mogućnosti

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije loš profil, ali ja mislim da je amblem sa kozom bio žute boje...
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Lis 25, 2006 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Nije loš profil, ali ja mislim da je amblem sa kozom bio žute boje...

... i šahovnica na repu malčice veća...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kinfa-t

PorukaUpisano: Sub Lis 28, 2006 12:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Posrećilo mi se i našao sam Mesera BF-109g-10 za 133kn Hasegawin kit u 1/48. Sad me zanima kaj da uzmem bolje g-14 ili g-10?? Ista cijena samo različita verzija Mesera???
Administrator
PorukaUpisano: Pon Lis 30, 2006 8:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moj ti je savjet uzmi G-14. Točnija je maketa.
Natrag na vrh
kinfa-t

PorukaUpisano: Sri Pro 27, 2006 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo kupio sam i našao G-10, pa me zanima mogu li koji ZNDH avion napravit s time???
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 27, 2006 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možeš upravo crni 4
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma