Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

TU-160 Zvezda 1/144

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 5:42 pm    Naslov poruke: TU-160 Zvezda 1/144 Citiraj ovaj komentar

Druga u nizu maketa koja se nasla na mome stolu, je TUPOLET 160 BLACKJACK, proizvodjac ZVEZDA, mjerilo (nazalost) 1/144.

Kao sto ce se mjestimicno u tekstu primjetiti, jako mi je tesko bilo napisati nesto smisleno o ovom kitu, jer sve sto je fenomenalno - fenomenalno je, dok sam zamjerke primjecivao tek kad sam zaboravio o kojem se mjerilu ovdje radi.

Zvezda nikako da odustane od pakiranja "gore slika-dole karton", pa tako ni ova kutija ne odstupa od ocekivanog, osim po velicini i bez detaljnog citanja, na prvi mah sam mislio da se radi o 1/72 mjerilu. No bez obzira na to, s velicinom od 38 cm duzine te isto toliko raspona krila, ovo je stvarno velika maketa....

Dijelovi slobodno setaju po kutiji, no na srecu nista nije bilo osteceno, uljucujuci prozirne dijelove. Sveukupno se u kutiji nalazi 6 spruova od svjetlo sive plastike, plus jedan mali s prozirnim dijelovima. Kvalitet plastike je odlican, svi dijelovi su jasno izliveni, bez tragova flasha. Povrsinski detalji, panele i zakovice su naravno ugravirani, i to izuzetno kvalitetno, s tankim i jasnim linijama panela. Dijelova sveukupno ima 155, sto je stvarno puno za ovo mjerilo....

Naravno, s obzirom da je riijec o 1/144 mjerilu, cockpit nije detaljiran ni malo, toliko je mali da bi bilo nemoguce ista raditi na njemu, a zahvaljujuci poklopcu cockpita ni ne vidi se...

Obratite paznju na velicinu sjedala.... Very Happy

Kako sam vec rekao, povrsinski detalji su odlicni, i ovo je prvi Zvezdin kit koji me je u tom pogledu odusevio, stvarno nemam zamjerki, cak je bolje izvedeno nego na SU-24....

Krila su izuzetno detaljirana....

Od naoruzanja se dobije samo ovo....

....sto bi vjerovatno trebala biti nekakva nuclear bomba ili nesto, nisam siguran....

Prozirni dijelovi su mali ali slatki, tanki i kristalno jasni...

Sastavnica je ogromna, sve je detaljno objasnjeno, no sva dodatna pojasnjenja su na ruskom, tako da dobro treba gledati, jer je puna savjeta "ljepi-ne ljepi" i "ovo ne ide s ovim"....

Naravno, sve koristene boje su Zvezdine, s referencama na Model Master boje....

Sto se sheme bojanja i oznacavanja tice, iako su predlozene tri varijante, razlike su minorne, sve se svodi na odabir natpisa na nosu, ostatak je isti za sve varijante. Maketa je kompletno bijela, s aluminium/metal dijelovima oko motora...

Decali su kvalitetno otisnuti s jasnim bojama, no kao sto je i uobicajeno dani su samo osnovni, bez stencila i svega onoga sto bi bilo lijepo da ima....

Za kraj, stvarno neznam sto da napisem. Kvaliteta dijelova je vrhunska, no zamjerke idu na racun cockpita, stajnog trapa, koji su, sukladno mjerilu, pojednostavljeni. Ne kazem da su losi, no ne mogu se oteti razmisljanju kako bi ovo sve izgledalo u 1/72 mjerilu.... Twisted Evil

Sve u svemu, odlicna maketa odlicnog zrakoplova, naravno ako imate afinitete za ovakve mrcine... Ja imam, i jedva cekam da se dokopam ove ljepote u 1/72, cujem da je Trumpeterov fenomenalna maketa......

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 5:47 pm    Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Ne kazem da su losi, no ne mogu se oteti razmisljanju kako bi ovo sve izgledalo u 1/72 mjerilu.... Twisted Evil

Ili u 48ici Wink
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ides, i ovako cu morati raseliti pola sobe da ih sve smjestim, a kamoli jos ovako nesto u 48-ici....

Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma samo sam se salio Very Happy
Ne podnosim ja velike makete. Meni i Hurricane u 48ici izgleda veliko Laughing
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moderni nisu moje područje ali ovo je jedn od malzinih aviona koje bi rado sklopio, ovo na fotkama mi izgleda super!!
nabavio si ga preko neta i kolika je cijena ako nije tajna?
Reaper

PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne, ustvari kupljen je u LOM-u, cijena je 100 kunica....

Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK thenks nism u LOM več DUGO pa je krajnje vrijeme da navratim.
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepa recenzija, a tek avion Very Happy
Natrag na vrh
Doktor Tomcat

Član od: 05 Stu 2006
Mjesto: Slovenija
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:54 pm    Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:

Od naoruzanja se dobije samo ovo....

....sto bi vjerovatno trebala biti nekakva nuclear bomba ili nesto, nisam siguran....

Ovo ti nije nikakva nukelarna bomba: Ovo je revolverski nosilac raketa Kh-55... Kh-55 imaš pored ovih nosilaca...

Ima i problema sa panel linijama za kokpitom:

Ali može se izraditi u vrlo lijepo maketu

Ako vas interesuje, mogo vam napraviti recenziju mojeg 1/72 Blackjacka...
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:57 pm    Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 Citiraj ovaj komentar

Doktor Tomcat Napisao/la:
Ako vas interesuje, mogo vam napraviti recenziju mojeg 1/72 Blackjacka...

Daaaaaaaaa! Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, nisam ni ocekivao da cu protresti kutiju i da ce ispasti maketa, ipak je to zvezda, negjde mora biti los spoj.....

Naravno, odradi recenziju, taj trumpeter me jako jako zanima, kad ga vidim, kupujem ga!

Natrag na vrh
Doktor Tomcat

Član od: 05 Stu 2006
Mjesto: Slovenija
PorukaUpisano: Ned Stu 12, 2006 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
ok, nisam ni ocekivao da cu protresti kutiju i da ce ispasti maketa, ipak je to zvezda, negjde mora biti los spoj.....

Da, a i Zvezda ima sve bolje i bolje makete. A onda jel smo maketari ili slažemo LEGO??

Reaper Napisao/la:

Naravno, odradi recenziju, taj trumpeter me jako jako zanima, kad ga vidim, kupujem ga!

OK dobit čete recenziju za nekoliko dana, vjerovatno u utorak...
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma