Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 5:42 pm Naslov poruke: TU-160 Zvezda 1/144 |
|
|
Druga u nizu maketa koja se nasla na mome stolu, je TUPOLET 160 BLACKJACK, proizvodjac ZVEZDA, mjerilo (nazalost) 1/144.
Kao sto ce se mjestimicno u tekstu primjetiti, jako mi je tesko bilo napisati nesto smisleno o ovom kitu, jer sve sto je fenomenalno - fenomenalno je, dok sam zamjerke primjecivao tek kad sam zaboravio o kojem se mjerilu ovdje radi.
Zvezda nikako da odustane od pakiranja "gore slika-dole karton", pa tako ni ova kutija ne odstupa od ocekivanog, osim po velicini i bez detaljnog citanja, na prvi mah sam mislio da se radi o 1/72 mjerilu. No bez obzira na to, s velicinom od 38 cm duzine te isto toliko raspona krila, ovo je stvarno velika maketa....
Dijelovi slobodno setaju po kutiji, no na srecu nista nije bilo osteceno, uljucujuci prozirne dijelove. Sveukupno se u kutiji nalazi 6 spruova od svjetlo sive plastike, plus jedan mali s prozirnim dijelovima. Kvalitet plastike je odlican, svi dijelovi su jasno izliveni, bez tragova flasha. Povrsinski detalji, panele i zakovice su naravno ugravirani, i to izuzetno kvalitetno, s tankim i jasnim linijama panela. Dijelova sveukupno ima 155, sto je stvarno puno za ovo mjerilo....
Naravno, s obzirom da je riijec o 1/144 mjerilu, cockpit nije detaljiran ni malo, toliko je mali da bi bilo nemoguce ista raditi na njemu, a zahvaljujuci poklopcu cockpita ni ne vidi se...
Obratite paznju na velicinu sjedala....
Kako sam vec rekao, povrsinski detalji su odlicni, i ovo je prvi Zvezdin kit koji me je u tom pogledu odusevio, stvarno nemam zamjerki, cak je bolje izvedeno nego na SU-24....
Krila su izuzetno detaljirana....
Od naoruzanja se dobije samo ovo....
....sto bi vjerovatno trebala biti nekakva nuclear bomba ili nesto, nisam siguran....
Prozirni dijelovi su mali ali slatki, tanki i kristalno jasni...
Sastavnica je ogromna, sve je detaljno objasnjeno, no sva dodatna pojasnjenja su na ruskom, tako da dobro treba gledati, jer je puna savjeta "ljepi-ne ljepi" i "ovo ne ide s ovim"....
Naravno, sve koristene boje su Zvezdine, s referencama na Model Master boje....
Sto se sheme bojanja i oznacavanja tice, iako su predlozene tri varijante, razlike su minorne, sve se svodi na odabir natpisa na nosu, ostatak je isti za sve varijante. Maketa je kompletno bijela, s aluminium/metal dijelovima oko motora...
Decali su kvalitetno otisnuti s jasnim bojama, no kao sto je i uobicajeno dani su samo osnovni, bez stencila i svega onoga sto bi bilo lijepo da ima....
Za kraj, stvarno neznam sto da napisem. Kvaliteta dijelova je vrhunska, no zamjerke idu na racun cockpita, stajnog trapa, koji su, sukladno mjerilu, pojednostavljeni. Ne kazem da su losi, no ne mogu se oteti razmisljanju kako bi ovo sve izgledalo u 1/72 mjerilu....
Sve u svemu, odlicna maketa odlicnog zrakoplova, naravno ako imate afinitete za ovakve mrcine... Ja imam, i jedva cekam da se dokopam ove ljepote u 1/72, cujem da je Trumpeterov fenomenalna maketa...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 5:47 pm Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 |
|
|
| Reaper Napisao/la: | Ne kazem da su losi, no ne mogu se oteti razmisljanju kako bi ovo sve izgledalo u 1/72 mjerilu.... |
Ili u 48ici  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
ides, i ovako cu morati raseliti pola sobe da ih sve smjestim, a kamoli jos ovako nesto u 48-ici.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma samo sam se salio
Ne podnosim ja velike makete. Meni i Hurricane u 48ici izgleda veliko  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
moderni nisu moje područje ali ovo je jedn od malzinih aviona koje bi rado sklopio, ovo na fotkama mi izgleda super!!
nabavio si ga preko neta i kolika je cijena ako nije tajna? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
ne, ustvari kupljen je u LOM-u, cijena je 100 kunica.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
OK thenks nism u LOM več DUGO pa je krajnje vrijeme da navratim. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepa recenzija, a tek avion  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doktor Tomcat
 | | Član od: 05 Stu 2006 | | Poruke: 430 | | Mjesto: Slovenija |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 11:54 pm Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
Od naoruzanja se dobije samo ovo....
....sto bi vjerovatno trebala biti nekakva nuclear bomba ili nesto, nisam siguran....
|
Ovo ti nije nikakva nukelarna bomba: Ovo je revolverski nosilac raketa Kh-55... Kh-55 imaš pored ovih nosilaca...
Ima i problema sa panel linijama za kokpitom:
Ali može se izraditi u vrlo lijepo maketu
Ako vas interesuje, mogo vam napraviti recenziju mojeg 1/72 Blackjacka... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 11:57 pm Naslov poruke: Re: TU-160 Zvezda 1/144 |
|
|
| Doktor Tomcat Napisao/la: | | Ako vas interesuje, mogo vam napraviti recenziju mojeg 1/72 Blackjacka... |
Daaaaaaaaa!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Stu 11, 2006 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, nisam ni ocekivao da cu protresti kutiju i da ce ispasti maketa, ipak je to zvezda, negjde mora biti los spoj.....
Naravno, odradi recenziju, taj trumpeter me jako jako zanima, kad ga vidim, kupujem ga! _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doktor Tomcat
 | | Član od: 05 Stu 2006 | | Poruke: 430 | | Mjesto: Slovenija |
|
Upisano: Ned Stu 12, 2006 12:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | ok, nisam ni ocekivao da cu protresti kutiju i da ce ispasti maketa, ipak je to zvezda, negjde mora biti los spoj..... |
Da, a i Zvezda ima sve bolje i bolje makete. A onda jel smo maketari ili slažemo LEGO??
| Reaper Napisao/la: |
Naravno, odradi recenziju, taj trumpeter me jako jako zanima, kad ga vidim, kupujem ga! |
OK dobit čete recenziju za nekoliko dana, vjerovatno u utorak... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|