Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

StuG III ausf. g
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 2:04 am    Naslov poruke: StuG III ausf. g Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima! Smile evo mene nakon hrpe godina, odlučio sam se vratiti maketarstvu i završiti davno započeti Stug III.... u međuvremenu sam zaboravio sve što se zaboraviti moglo, neke stvari ispočetka učio, a maketa je u tih 7 godina promijenila 3 staništa, par puta fino pala i polomila se, izgubio sam neke dijelove u bespućima parketa itd.... svjestan sam svih nedostataka što u izgradnji, što u bojanju, što u "netočnosti" ali išao sam za time da mi bude samo vizualno interesantna.... tek pred kraj sam počeo detaljnije gledati reference i shvaćati kakve sam gluposti sve napravio Very Happy što se tiče fotki, takve su kakve su, loše i mutne, fotkane su mobitelom i bez znanja.... jednog dana ću, jednog dana...... Smile

bojanko: poruka promijenjena dana: Ned Stu 17, 2019 11:50 pm; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I bogami si se vratio u stilu!!! Sad nemoj bit sisa i opet nestat... Very Happy

Daj samo editiraj post da se fotke vide, a ne da bude link. Na Imguru nemoj kopirat prvi link koji ti pokaže, klikni na onu padajuću strelicu desno i kopiraj onaj BB Code(forums), pa ga zalijepi na forum.

Vrhunski rad, ko i uvijek!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super rad, čestitke Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 3:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....jako mi se sviđa... odličan ti je weathering... Very Happy
bojanko

PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danke šun! Smile uživo i pod dnevnim svjetlom je situacija naravno drukcija ali to je borba koju svi prolaze... ovo svjetlo je dosta ubilo pigmente iz nekog razloga i sve bacilo u neku žuto zelenu, a uživo je više u tonu sive, više nijansi ima i meni osobno djeluje realnije u svom pravom tonu.... moglo se tu još pickat mjesec dana i popravljat greske i riktat fotke ali eto stvarno sam odlucio da je dosta i da ce sljedeci bit bolji i pametniji bez dječjih bolesti... imam jos puno za učit, jako sam ispo iz đira, tolko jako da više nemam pojma od kuda sam u ono vrijeme naručio gusjenice, voyager set, migove kemije, boje, filtere... Smile akrilke kojima sam farbao su iz 2012, AB se štopao svakih 10 sekundi, masa kemije mi je propala čekajući godinama u kutiji i tak.... tak da- dobro je i ispo ak uzmes sve u obzir.. volio bi se u buducnosti malo uozbiljit, upoznat ljude, uc u te krugove, vidjet, naucit jer osim svojih par komada, nisam vidio druge makete tenkova uživo, nikad bio na izložbi itd pa imam gomilu pitanja za buduceg mentora koji je voljan ko djetetu objasnjavat stvari haha Smile
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 8:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goreprsti
Natrag na vrh
Fredi

Član od: 21 Stu 2017
Mjesto: Sombor
PorukaUpisano: Ned Stu 10, 2019 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican svaka cast toliko realno izgleda da je kao u 1/1 razmeri, samo jos da si ga slikao u prirodi nebi covek znao jel prava masina ili maketa. Cestitke za rad Klap klap Klap klap Klap klap
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pon Stu 11, 2019 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...u subotu ti je natjecanje u Ljubljani... Very Happy
Alkett

Član od: 19 Velj 2017
Mjesto: Crikvenica
PorukaUpisano: Uto Stu 12, 2019 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zgodno, u tom modelu su izmješane dvije varijante i dva proizvođača StuGa III ausf. G (Alkett i Mag).

Sjećaš li se možda koji je bio proizvođač makete? Zanima me koji im je izvor, naravno ako u sedmogodišnjem ratu za nova staništa nije stradala dokumentacija. Proguglao bi malo. Je li postojao ovakav mišung u stvarnosti ili ne, jer na ovome modelu je šasija od Alketta, a nadgrađe od Miaga, hibrid koji se mogao dogoditi jedino nakon kakve reciklaže oštećenih Stugova.

No to ne umanjuje odličan izgled modela. Teško da može biti bolji.
Natrag na vrh
bojanko

PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2019 2:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momcima jos jednom na lijepim rijecima! Smile

Sto se tice ljubljane- to mi je ko na drugom kraju planete trenutno, čitaj: nema šanse da odem Smile

A što se tiče modela Stuga- naravno da je dokumentacija otišla nekim svojim putem ali se sjecam kutije: najobičniji Dragonov 1:35 '39-'45 series Stug III ausf. g early production w/Schurzen (na slici je u bijelo žutoj kamuflaži) + voyager set za njega (valjda dobar) i friul gusjenice za njega (valjda dobre, takve su bile i plastične koje se dobiju u kutiji) kolko pamtim... a ti si mi dužan objašnjenje sada Smile
Natrag na vrh
bojanko

PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2019 2:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala momcima jos jednom na lijepim rijecima! Smile

Sto se tice ljubljane- to mi je ko na drugom kraju planete trenutno, čitaj: nema šanse da odem Smile

A što se tiče modela Stuga- naravno da je dokumentacija otišla nekim svojim putem ali se sjecam kutije: najobičniji Dragonov 1:35 '39-'45 series Stug III ausf. g early production w/Schurzen (na slici je u bijelo žutoj kamuflaži) + voyager set za njega (valjda dobar) i friul gusjenice za njega (valjda dobre, takve su bile i plastične koje se dobiju u kutiji) kolko pamtim... a ti si mi dužan objašnjenje sada Smile
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2019 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni maketa izgleda jako dobro ,dapače odlično, ima i zanimljivih detalja na njoj, zato mi nije jasna "kuknjava" oko nepoznavanja tehnika i problema sa slaganjem, budi zadovoljan sa maketom.
Ono što mene interesira je postura tijela ,vidim da se Stug "klanja" prema naprijed pa mene zanima da li je moguče da ostane u takvom položaju, znam da obično u naglim pokretima ,kretanju ili kočenju tako "poklekne" ,ali dali je moguče da ga se "zakoči" u tom položaju?
Opet ako će biti dio neke dioramice u kojem je u pokretu to bu izgledalo super!
bojanko

PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2019 1:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Meni maketa izgleda jako dobro ,dapače odlično, ima i zanimljivih detalja na njoj, zato mi nije jasna "kuknjava" oko nepoznavanja tehnika i problema sa slaganjem, budi zadovoljan sa maketom.
Ono što mene interesira je postura tijela ,vidim da se Stug "klanja" prema naprijed pa mene zanima da li je moguče da ostane u takvom položaju, znam da obično u naglim pokretima ,kretanju ili kočenju tako "poklekne" ,ali dali je moguče da ga se "zakoči" u tom položaju?
Opet ako će biti dio neke dioramice u kojem je u pokretu to bu izgledalo super!

Pa ne znam, ima ih na slikama takvih i to se navodno zove "nose heavy".... meni je takav vizualno privlačniji od normalnog, zdravog i ravnog, dobije se malo osjećaj težine ak me kužiš.. nisam doduše proucavao kako do toga dođe na pravim mašinama... a meni je to bilo tak lijepo da sam pred sami kraj potrgo sve kotače i rikto ih ispocetka da bude nose-heavy... morao sam otpilit i dio prednje suspenzije da ga tak spustim.... kajaznam, nemam opravdanje osim estetike Smile
Natrag na vrh
Texmex

Član od: 29 Ožu 2017
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2019 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo:)
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Stu 15, 2019 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlićan
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma