Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 2:04 am Naslov poruke: StuG III ausf. g |
|
|
Pozdrav svima! evo mene nakon hrpe godina, odlučio sam se vratiti maketarstvu i završiti davno započeti Stug III.... u međuvremenu sam zaboravio sve što se zaboraviti moglo, neke stvari ispočetka učio, a maketa je u tih 7 godina promijenila 3 staništa, par puta fino pala i polomila se, izgubio sam neke dijelove u bespućima parketa itd.... svjestan sam svih nedostataka što u izgradnji, što u bojanju, što u "netočnosti" ali išao sam za time da mi bude samo vizualno interesantna.... tek pred kraj sam počeo detaljnije gledati reference i shvaćati kakve sam gluposti sve napravio što se tiče fotki, takve su kakve su, loše i mutne, fotkane su mobitelom i bez znanja.... jednog dana ću, jednog dana......

bojanko: poruka promijenjena dana: Ned Stu 17, 2019 11:50 pm; prepravljeno ukupno 4 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
I bogami si se vratio u stilu!!! Sad nemoj bit sisa i opet nestat...
Daj samo editiraj post da se fotke vide, a ne da bude link. Na Imguru nemoj kopirat prvi link koji ti pokaže, klikni na onu padajuću strelicu desno i kopiraj onaj BB Code(forums), pa ga zalijepi na forum.
Vrhunski rad, ko i uvijek!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
super rad, čestitke  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 3:52 pm Naslov poruke: |
|
|
....jako mi se sviđa... odličan ti je weathering...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Danke šun! uživo i pod dnevnim svjetlom je situacija naravno drukcija ali to je borba koju svi prolaze... ovo svjetlo je dosta ubilo pigmente iz nekog razloga i sve bacilo u neku žuto zelenu, a uživo je više u tonu sive, više nijansi ima i meni osobno djeluje realnije u svom pravom tonu.... moglo se tu još pickat mjesec dana i popravljat greske i riktat fotke ali eto stvarno sam odlucio da je dosta i da ce sljedeci bit bolji i pametniji bez dječjih bolesti... imam jos puno za učit, jako sam ispo iz đira, tolko jako da više nemam pojma od kuda sam u ono vrijeme naručio gusjenice, voyager set, migove kemije, boje, filtere... akrilke kojima sam farbao su iz 2012, AB se štopao svakih 10 sekundi, masa kemije mi je propala čekajući godinama u kutiji i tak.... tak da- dobro je i ispo ak uzmes sve u obzir.. volio bi se u buducnosti malo uozbiljit, upoznat ljude, uc u te krugove, vidjet, naucit jer osim svojih par komada, nisam vidio druge makete tenkova uživo, nikad bio na izložbi itd pa imam gomilu pitanja za buduceg mentora koji je voljan ko djetetu objasnjavat stvari haha  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican svaka cast toliko realno izgleda da je kao u 1/1 razmeri, samo jos da si ga slikao u prirodi nebi covek znao jel prava masina ili maketa. Cestitke za rad  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 11, 2019 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
...u subotu ti je natjecanje u Ljubljani...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
| | Član od: 19 Velj 2017 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Crikvenica |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2019 11:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Zgodno, u tom modelu su izmješane dvije varijante i dva proizvođača StuGa III ausf. G (Alkett i Mag).
Sjećaš li se možda koji je bio proizvođač makete? Zanima me koji im je izvor, naravno ako u sedmogodišnjem ratu za nova staništa nije stradala dokumentacija. Proguglao bi malo. Je li postojao ovakav mišung u stvarnosti ili ne, jer na ovome modelu je šasija od Alketta, a nadgrađe od Miaga, hibrid koji se mogao dogoditi jedino nakon kakve reciklaže oštećenih Stugova.
No to ne umanjuje odličan izgled modela. Teško da može biti bolji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Sri Stu 13, 2019 2:39 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala momcima jos jednom na lijepim rijecima!
Sto se tice ljubljane- to mi je ko na drugom kraju planete trenutno, čitaj: nema šanse da odem
A što se tiče modela Stuga- naravno da je dokumentacija otišla nekim svojim putem ali se sjecam kutije: najobičniji Dragonov 1:35 '39-'45 series Stug III ausf. g early production w/Schurzen (na slici je u bijelo žutoj kamuflaži) + voyager set za njega (valjda dobar) i friul gusjenice za njega (valjda dobre, takve su bile i plastične koje se dobiju u kutiji) kolko pamtim... a ti si mi dužan objašnjenje sada  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Sri Stu 13, 2019 2:47 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala momcima jos jednom na lijepim rijecima!
Sto se tice ljubljane- to mi je ko na drugom kraju planete trenutno, čitaj: nema šanse da odem
A što se tiče modela Stuga- naravno da je dokumentacija otišla nekim svojim putem ali se sjecam kutije: najobičniji Dragonov 1:35 '39-'45 series Stug III ausf. g early production w/Schurzen (na slici je u bijelo žutoj kamuflaži) + voyager set za njega (valjda dobar) i friul gusjenice za njega (valjda dobre, takve su bile i plastične koje se dobiju u kutiji) kolko pamtim... a ti si mi dužan objašnjenje sada  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2019 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni maketa izgleda jako dobro ,dapače odlično, ima i zanimljivih detalja na njoj, zato mi nije jasna "kuknjava" oko nepoznavanja tehnika i problema sa slaganjem, budi zadovoljan sa maketom.
Ono što mene interesira je postura tijela ,vidim da se Stug "klanja" prema naprijed pa mene zanima da li je moguče da ostane u takvom položaju, znam da obično u naglim pokretima ,kretanju ili kočenju tako "poklekne" ,ali dali je moguče da ga se "zakoči" u tom položaju?
Opet ako će biti dio neke dioramice u kojem je u pokretu to bu izgledalo super! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Sri Stu 13, 2019 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Meni maketa izgleda jako dobro ,dapače odlično, ima i zanimljivih detalja na njoj, zato mi nije jasna "kuknjava" oko nepoznavanja tehnika i problema sa slaganjem, budi zadovoljan sa maketom.
Ono što mene interesira je postura tijela ,vidim da se Stug "klanja" prema naprijed pa mene zanima da li je moguče da ostane u takvom položaju, znam da obično u naglim pokretima ,kretanju ili kočenju tako "poklekne" ,ali dali je moguče da ga se "zakoči" u tom položaju?
Opet ako će biti dio neke dioramice u kojem je u pokretu to bu izgledalo super! |
Pa ne znam, ima ih na slikama takvih i to se navodno zove "nose heavy".... meni je takav vizualno privlačniji od normalnog, zdravog i ravnog, dobije se malo osjećaj težine ak me kužiš.. nisam doduše proucavao kako do toga dođe na pravim mašinama... a meni je to bilo tak lijepo da sam pred sami kraj potrgo sve kotače i rikto ih ispocetka da bude nose-heavy... morao sam otpilit i dio prednje suspenzije da ga tak spustim.... kajaznam, nemam opravdanje osim estetike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2019 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo:) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2019 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
| odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|