Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| žbrmbo
 | | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Lip 28, 2015 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo napredka na pramcu...
...naravno nije još gotovo...fali boja i meni ono najteže pramčana figura... _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sub Jul 11, 2015 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Nevjerovatno....
pošto sam manje-više gotov sa trupom broda krenuo sam do ga obojam tj da obojim dijelove koji još nisu ...i mislim si da kupim novu kanticu boje pošto je i prethodno bojano žutom bojom ravella da se nebi slučajno dogodilo da su se pigmenti slegnuli pa da dobim drugačiju nijansu...
Tek nakon što se je boja osušila vidim da to nije ista boja...(na kanticama je isti broj i oznaka mat) i to ne da je razlika u nijansi nego je to potpuno druga boja...
Za poludit ...neznam dali je mali od boje došel taj dan pijan na posao, ili im se pokvarila mašina , ili im je nestalo pigmenta.... neznam...ali moj je brod bio u pedeset nijansa žute (dobro dvije) ali je ionako sljedilo mazohističko prebojavanje ostatka... _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Kol 03, 2015 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo samo jedan savjet, brod možeš bojat temperama i nitro matom. Prvo obojiš sa matom brvo pa na njega sloj tempere pa opet nitro. Cijeli postupak napraviš dva puta i viruj mi rezultat će bit fenomenalan. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sri Pro 07, 2016 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Kod mene malo krene pa stane...ali nikad ne stane do kraja. Predpostavljam da svakome od nas ponekad ponestane inspiracije...ili ponekad nemam volje ili imam volje ali nemam vremena.
Ali nema veze ...nikud mi se ne žuri, a evo i napredka...
 _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2016 9:07 pm Naslov poruke: |
|
|
opa, sad to vec lici na nekaj super....samo polako, i sigurno!!! _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sri Pro 07, 2016 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh...kolko još tu ima posla... _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Pro 07, 2016 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| žbrmbo Napisao/la: | | Uh...kolko još tu ima posla... |
manje neg na onom mom  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Ned Sij 08, 2017 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Prošla je nova godina pa više nemam izgovora (samom sebi ) da ne krenem s brodogradnjom...malo ali me veseli...
Nego...da ne duljim...
sad i moji mornari mogu do "prvog kata"
...novi stroj...(ovaj nije tak dotjerani ko ostali ...ovo je tek nabrzinu sklepano, i njemu slijedi dotjerivanje...)
...u svakom slučaju sljedeća verzija mora biti duža i motorizirana s sporijim motorom...
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 56 | |
|
Upisano: Pon Sij 09, 2017 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
| Krasno, taman takav jedan i kod mene leži započet, kad vidim nastavak tvog rada i mene zasvrbe prsti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sri Sij 11, 2017 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo sam dotjerao stroj za obmatanje špage...puno je bolji jer sada mogu obmotavati špagu dužine 90 cm dok sam do sada sa starim mogao tek 35 cm.
Nažalost za pogon i dalje koristim bušilicu , velim nažalost jer mi je prebrza, bez obzira što ima regulaciju brzine...nema veze...već će se pronaći odgovarajući...a s druge strane nije ni tolko bitno jer taj stroj koristim vrlo malo ...
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Sij 12, 2017 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
riskiraj sto i nekaj kuna i kupi srafciger na akomulator....kak jako stisnes tolko se vrti...a stavljas ga isto kak i busilicu  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Čet Sij 19, 2017 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Inspektor na djelu...
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Čet Sij 19, 2017 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
U par prilika kolege su me pitali kakve to sva čuda od mehanizacije i strojeva vide u pozadini...ima tu zbilja svačega..manje više sve su to moje kreacije...dio mi je napravio jedan stari alatničar( ali naravno po mojim idejama) i to ne sve nego samo dijelove koje mi je bilo nemoguće napraviti samome ( razne osovine i sl. ...tj. dijelove kod kojih je bila potrebna vrhunska preciznost koju ja nemogu postići) ...
Ovo je moja najdraža mašina...prvenstveno mi služi kao brusilica...
...a dodatkom čeljusti pretvara se u tokarilicu...
...sljedeći je cirkular, kod njega mi je najviše trebala pomoć i to najviše zbog prenosa i osovina...
...mini stupna bušilica...konstukcija je moja...a motorić i glava kupljena na ebay-u. Radi na 12V a pali se automatski preko mikrosklopke. Prihvaća svrdla od 0,3-3,5 mm .
Bez problema buši drvo, plastiku i metal ( malo teže ali buši )
...lučna pila...napravljena od stare ubodne pile koja je prišrafana naopačke...malo preinačenog zahvata za pilicu...luka i "zatezača" pilice na gornjem dijelu..-
...škripac..
...mašina za uvijanje špaga...kojom mogu napraviti špage do 130cm...motorizirana motorićem od 12V ( izveđeni iz stare fax mašine )...
...donji dio koji drži špagu nategnutom...
i mašina za obmatanje špage koja je prikazana u prijašnjem postu...
Nadam se da sam možda dao nekome ideju i ispričavam se što sam ovaj post ukomponirao u svoj topić....ako mislite da mu nije ovdje mjesto možemo ga vrlo lako premjestiti... _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2017 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
SIDRA
nakon ulijevanja rastopljenog metala...
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Ožu 22, 2017 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
nagradno pitanje- materijal za kalup?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|