Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr.zeko
 | | Član od: 23 Sij 2008 | | Poruke: 178 | | Mjesto: novi sad |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ulijepio sam rebra, spreman je za oplatu.
Oplata ce biti 1mm debela jelova (tako kaze komsija,imao u garazi ni sam nezna odakle mu,a predpostavlja da je jela) letvica,razana na odgovarajucu sirinu.
Sama po sebi je savitljiva,al bi da je savijem sa tplom vodom/parom.
Pa me interesuje jal mi neko to moze malo objasniti kao ide sam postupak.
Sperploca je dabela 4mm. _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 3:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| sve je ok (debljine), iako, ja sam koristija letvice od 0.5 (ili manje)mm dakle manje od pola tvoje, ali sve je to dobro, jer time izbjegavaš prekomplicirana oblikovanja zakrivljenih djelova (pramac/krma) koje se kod debljih letvica riješava parenjem i sušenjem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
Ja radim sa letvicama debljine 2mm i ide samo jedan sloj, a šta se tiće postupka to je jednostavno, staviš na paru da malo omekša i onda kriviš po želji. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | | Ja radim sa letvicama debljine 2mm i ide samo jedan sloj, a šta se tiće postupka to je jednostavno, staviš na paru da malo omekša i onda kriviš po želji. |
to je, al ipak se triba malo i ušemit prije nego li krene to masovno radit.
Nego, kad pariš, daščice se malo i raširu, zar ne? A posli kad se ohlade uđu malo u sebe.
Kako to rješavaš? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Velj 09, 2010 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma imam jedan profil priko lemilice evo stavia san ga ovde kako izgleda [url] http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=14996&start=60 [/url] umočim letvicu u vodu i priko njega je iskrivin, prije sam radia tako da od kartona izradim šablonu, nacrtam je na komad drva, pozabijam brokvice naparim letvicu i stavim je da se priko brokvica letvica iskrivi i onda sam ih sušia sa fenom. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr.zeko
 | | Član od: 23 Sij 2008 | | Poruke: 178 | | Mjesto: novi sad |
|
Upisano: Sub Pro 03, 2016 11:10 pm Naslov poruke: Vratio sam se |
|
|
Posle duuuuge pauze od par godina vracam se malo ovoj razonodi. Zaboravio sam i sto sam znao, a, moram proznati da i nisam puno znao. Very Happy
Svasta se izdesavalo, hvala Bogu pozitivno kod mene, pa tu sam. Cak sam od supruge dobio i cosak za sebe.
pozdrav _________________ dr.z |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Ned Pro 04, 2016 12:22 am Naslov poruke: |
|
|
onda nisi ni puno zaboravio
dobrodosao natrag! brzo ces se uhodati.
Cosak je za 5! bas djeluje motivacijski _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|