Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bracera
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dr.zeko

Član od: 23 Sij 2008
Mjesto: novi sad
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ulijepio sam rebra, spreman je za oplatu.
Oplata ce biti 1mm debela jelova (tako kaze komsija,imao u garazi ni sam nezna odakle mu,a predpostavlja da je jela) letvica,razana na odgovarajucu sirinu.
Sama po sebi je savitljiva,al bi da je savijem sa tplom vodom/parom.
Pa me interesuje jal mi neko to moze malo objasniti kao ide sam postupak.

Sperploca je dabela 4mm.
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 08, 2010 3:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve je ok (debljine), iako, ja sam koristija letvice od 0.5 (ili manje)mm dakle manje od pola tvoje, ali sve je to dobro, jer time izbjegavaš prekomplicirana oblikovanja zakrivljenih djelova (pramac/krma) koje se kod debljih letvica riješava parenjem i sušenjem.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 11:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja radim sa letvicama debljine 2mm i ide samo jedan sloj, a šta se tiće postupka to je jednostavno, staviš na paru da malo omekša i onda kriviš po želji.
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lale Napisao/la:
Ja radim sa letvicama debljine 2mm i ide samo jedan sloj, a šta se tiće postupka to je jednostavno, staviš na paru da malo omekša i onda kriviš po želji.

to je, al ipak se triba malo i ušemit prije nego li krene to masovno radit.
Nego, kad pariš, daščice se malo i raširu, zar ne? A posli kad se ohlade uđu malo u sebe.
Kako to rješavaš?
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Velj 09, 2010 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma imam jedan profil priko lemilice evo stavia san ga ovde kako izgleda [url] http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=14996&start=60 [/url] umočim letvicu u vodu i priko njega je iskrivin, prije sam radia tako da od kartona izradim šablonu, nacrtam je na komad drva, pozabijam brokvice naparim letvicu i stavim je da se priko brokvica letvica iskrivi i onda sam ih sušia sa fenom.
dr.zeko

Član od: 23 Sij 2008
Mjesto: novi sad
PorukaUpisano: Sub Pro 03, 2016 11:10 pm    Naslov poruke: Vratio sam se Citiraj ovaj komentar

Posle duuuuge pauze od par godina vracam se malo ovoj razonodi. Zaboravio sam i sto sam znao, a, moram proznati da i nisam puno znao. Very Happy

Svasta se izdesavalo, hvala Bogu pozitivno kod mene, pa tu sam. Cak sam od supruge dobio i cosak za sebe.

pozdrav
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Pro 04, 2016 12:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

onda nisi ni puno zaboravio Mr. Green

dobrodosao natrag! brzo ces se uhodati.

Cosak je za 5! bas djeluje motivacijski

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma