Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1054 | |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2016 10:44 am Naslov poruke: Spitfire Mk. IX (1/2 Eduard + 1/2 ....) Cheers! |
|
|
Evo, novi projekt. Eduardov spit sa pola aftermarketa. U planu ga imam napravit otvorenog, znam da se nekim neče to svidjet, ali tako to je. Od Eduardove plastike neče mnogo ostati. U planu je verzija late, pilot Otto Smik (DU-N), i molim sve znalce, (posebno kolega Grunf), za pomoč, savjet i po koju fotografiju, ako je imate.
Airesov kokpit i brassin prostor za radio

Grega X: poruka promijenjena dana: Uto Ruj 06, 2016 8:19 pm; prepravljeno ukupno 13 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2016 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar početak. Šema bojanja koju daje Eduard za avion na kojem je letio Otto Smik je vrlo točna. Ne postoji fotografija na kojoj se vidi rep aviona, a zna se da su na avione iz te eskadrile u jednom trenu montirana nova kormila pravca, tako da može biti i staro zaobljeno, ali i novo sa "zašiljenim" vrhom. Na tvom mjestu bi se držao Eduardove sastavnice jer su dobro istražili taj avion koji je dio njihove zrakoplovne povijesti. Otto Smik je najveći as koji je letio za Čehe. Naime on je bio slovački židov, pa je nakon pada (i raspada) tadašnje Čehoslovačke prebjegao zajedno sa pilotima iz čehoslovačkog zrakoplovstva i nastavio borbu na savezničkoj strani. Kasnije je zapovijedao Češkim Squadronom u sastavu RAF-a. Poginuo je na Spitfire-u XVIe koji je dobio nakon ovog IXc kojeg ti radiš. Pripazi na uklapanje krila na trup, jer je Brassin radio compartment malo prevelik i trebaš ponešto brusiti i prilagođavati kako ne bi imao problem kod slaganja. Prostori za topove i motor se odlično uklapaju, i tu ne bi trebao imati nikakvih problema. To je i moje iskustvo i iskustvo još dvoje klubskih kolega, pa pripazi, jer je maketa tako dobro projektirana da sve savršeno legne, ali i manja ostupanja mogu dovesti do problema i brušenja sa kojima gubiš zakovice, a to je teže rekonstruirati. Nadam se da si nabavio i Brassin kotače (glatke bez ripni), Quick Boost vratašca kokpita, Master Model cijevi topova i HGW stencile. Ovi dodaci će ti jako podignuti kvalitetu makete i olakšati posao. Eduardova vratašca kokpita su vrlo loša, a stencili iz kutije su na predebelom filmu i loše i teško legnu čak i uz upotrebu Mr. mark Softera i fena. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Uto Svi 03, 2016 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala. Ne znam šta sve nisam nabavio za ovog spita... mislim, da mi fali samo vacform staklo i ništa drugo.
Prostor za topove je Airesov i tu je bilo nekih problema sa uklapanjem. Za sada je sve u fazi dryfitinga, ništa još nije lepljeno (osim bočnih stranica kabine). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Pet Svi 27, 2016 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto malo napravljenog. Ugrađeni flapi (ubio sam se kod sastavljanja) i nešto malo detajliranja na motoru.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 27, 2016 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
...svi na propelerce....kak se veli ...ak si ti zadovoljan i ja sam.....jetovi su zakon...posebno A-10  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Pet Svi 27, 2016 9:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | ...svi na propelerce....kak se veli ...ak si ti zadovoljan i ja sam.....jetovi su zakon...posebno A-10  |
Tako je mali i sladak... i A-7 nije loš... več me gleda sa ormare.... ili bih možda he-162 od Tamiye.... teške odluke maketara... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Sri Lip 01, 2016 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Nešto malo se farba...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 638 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 01, 2016 9:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Najs!
M _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
|
Upisano: Sri Lip 01, 2016 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
...probaj MIG wash....najjača stvar....brišeš ga suhim papirom ili suhim kistom....vidim da si zadovoljan....  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Sri Lip 01, 2016 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | ...probaj MIG wash....najjača stvar....brišeš ga suhim papirom ili suhim kistom....vidim da si zadovoljan....  |
To i jest mig wash... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lip 01, 2016 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
super maketa, super početak! vrištit će od detalja, bilo je i vrijeme da tako nesto napraviš _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Sub Lip 11, 2016 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Produktivni kišni dani.... Uklapanje kokpita u trup je bila muka. (prije ljepljenja polovina trupa potrebno je prvo namontirati štit iza sjedala a onda kroz rupicu uvaditi pojas i ga zaljepit na nosač) Ali sad je sve na svom mjestu.
Poslje je sve prilično lako i jednostavno...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
|
Upisano: Sub Lip 11, 2016 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
...i tebi to ide super, samo ti si skoro gotov...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
|
Upisano: Sub Lip 11, 2016 10:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa mali je... i nema nekih komplikacija kod sastave... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 12, 2016 11:00 am Naslov poruke: |
|
|
Čisto , lijepo i ... atraktivno. Svaka čast Grega. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|