Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Spitfire Mk. IX (1/2 Eduard + 1/2 ....) Cheers!
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2016 10:44 am    Naslov poruke: Spitfire Mk. IX (1/2 Eduard + 1/2 ....) Cheers! Citiraj ovaj komentar

Evo, novi projekt. Eduardov spit sa pola aftermarketa. U planu ga imam napravit otvorenog, znam da se nekim neče to svidjet, ali tako to je. Od Eduardove plastike neče mnogo ostati. U planu je verzija late, pilot Otto Smik (DU-N), i molim sve znalce, (posebno kolega Grunf), za pomoč, savjet i po koju fotografiju, ako je imate.

Airesov kokpit i brassin prostor za radio

Grega X: poruka promijenjena dana: Uto Ruj 06, 2016 8:19 pm; prepravljeno ukupno 13 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2016 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar početak. Very Happy Šema bojanja koju daje Eduard za avion na kojem je letio Otto Smik je vrlo točna. Ne postoji fotografija na kojoj se vidi rep aviona, a zna se da su na avione iz te eskadrile u jednom trenu montirana nova kormila pravca, tako da može biti i staro zaobljeno, ali i novo sa "zašiljenim" vrhom. Na tvom mjestu bi se držao Eduardove sastavnice jer su dobro istražili taj avion koji je dio njihove zrakoplovne povijesti. Otto Smik je najveći as koji je letio za Čehe. Naime on je bio slovački židov, pa je nakon pada (i raspada) tadašnje Čehoslovačke prebjegao zajedno sa pilotima iz čehoslovačkog zrakoplovstva i nastavio borbu na savezničkoj strani. Kasnije je zapovijedao Češkim Squadronom u sastavu RAF-a. Poginuo je na Spitfire-u XVIe koji je dobio nakon ovog IXc kojeg ti radiš. Pripazi na uklapanje krila na trup, jer je Brassin radio compartment malo prevelik i trebaš ponešto brusiti i prilagođavati kako ne bi imao problem kod slaganja. Prostori za topove i motor se odlično uklapaju, i tu ne bi trebao imati nikakvih problema. To je i moje iskustvo i iskustvo još dvoje klubskih kolega, pa pripazi, jer je maketa tako dobro projektirana da sve savršeno legne, ali i manja ostupanja mogu dovesti do problema i brušenja sa kojima gubiš zakovice, a to je teže rekonstruirati. Nadam se da si nabavio i Brassin kotače (glatke bez ripni), Quick Boost vratašca kokpita, Master Model cijevi topova i HGW stencile. Ovi dodaci će ti jako podignuti kvalitetu makete i olakšati posao. Eduardova vratašca kokpita su vrlo loša, a stencili iz kutije su na predebelom filmu i loše i teško legnu čak i uz upotrebu Mr. mark Softera i fena.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grega X

PorukaUpisano: Uto Svi 03, 2016 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala. Ne znam šta sve nisam nabavio za ovog spita... mislim, da mi fali samo vacform staklo i ništa drugo.
Prostor za topove je Airesov i tu je bilo nekih problema sa uklapanjem. Za sada je sve u fazi dryfitinga, ništa još nije lepljeno (osim bočnih stranica kabine).
Natrag na vrh
Grega X

PorukaUpisano: Pet Svi 27, 2016 2:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto malo napravljenog. Ugrađeni flapi (ubio sam se kod sastavljanja) i nešto malo detajliranja na motoru.

Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pet Svi 27, 2016 5:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...svi na propelerce....kak se veli ...ak si ti zadovoljan i ja sam.....jetovi su zakon...posebno A-10 Very Happy Very Happy
Grega X

PorukaUpisano: Pet Svi 27, 2016 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
...svi na propelerce....kak se veli ...ak si ti zadovoljan i ja sam.....jetovi su zakon...posebno A-10 Very Happy Very Happy

Tako je mali i sladak... i A-7 nije loš... več me gleda sa ormare.... ili bih možda he-162 od Tamiye.... teške odluke maketara...
Natrag na vrh
Grega X

PorukaUpisano: Sri Lip 01, 2016 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto malo se farba...

Natrag na vrh
MakroMaki

Član od: 27 Kol 2013
PorukaUpisano: Sri Lip 01, 2016 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najs!

M

MK Grunf website
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Davor

PorukaUpisano: Sri Lip 01, 2016 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...probaj MIG wash....najjača stvar....brišeš ga suhim papirom ili suhim kistom....vidim da si zadovoljan.... Very Happy
Grega X

PorukaUpisano: Sri Lip 01, 2016 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
...probaj MIG wash....najjača stvar....brišeš ga suhim papirom ili suhim kistom....vidim da si zadovoljan.... Very Happy

To i jest mig wash...
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Lip 01, 2016 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super maketa, super početak! vrištit će od detalja, bilo je i vrijeme da tako nesto napraviš

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grega X

PorukaUpisano: Sub Lip 11, 2016 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Produktivni kišni dani.... Uklapanje kokpita u trup je bila muka. (prije ljepljenja polovina trupa potrebno je prvo namontirati štit iza sjedala a onda kroz rupicu uvaditi pojas i ga zaljepit na nosač) Ali sad je sve na svom mjestu.

Poslje je sve prilično lako i jednostavno...
Natrag na vrh
Davor

PorukaUpisano: Sub Lip 11, 2016 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...i tebi to ide super, samo ti si skoro gotov... Very Happy Very Happy
Grega X

PorukaUpisano: Sub Lip 11, 2016 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa mali je... i nema nekih komplikacija kod sastave...
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Lip 12, 2016 11:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čisto , lijepo i ... atraktivno. Svaka čast Grega.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma