Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 8:59 am Naslov poruke: |
|
|
| frka Napisao/la: | | Hvala lijepo JŽ, sve primljeno, odlično. Baš ću malo uspoediti te makete i nacrte od Tomaža. |
Možete saznanja ukratko podijeliti ovdje ako nije problem?
Općenito Revell glasi za točniju maketu (a nije niti loša tehnički), no nisam znao da i Revell ima značajnijih problema. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
| | Član od: 20 Lip 2007 | | Poruke: 30 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
Aha ... vidim, da razgovarate o mojim nacrtima iz Tima.
Po izmerama, koje sam napravio tokom restauriranja aviona, u glavnom Revell je konturno tačna maketa. Tamiya je 6 mm kraća, prednji dio kabine previše je okomit a kontura vertikalnog repa nije pravilnog oblika. Dopunski rezervoari za gorivo na kraju krila predugački su skoro 10 mm (JŽ, zašto si jih menjao nije mi jasno ) ...
Največi problem SVIH postoječih maketa thuderjeta je nepravilno krilo sa donje strane. Sve su makete sa donje strane napravljene sa krilom verzije E. Najveće greške su u stvari onaj ispupčeni panel ispred prostora stajnog trapa, i u glavnom nepravilno izgravirani paneli. Kod Tamije još je nepravilan broj sklopljivih zadnjih nosaća raketnog naoružanja ...
tp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Da li se negdje mogu kupiti stari brojevi TIM-a i ako da, možete napisati koje brojeve da "gađamo" za informacije o JRV avijaciji? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
| divja_jaga Napisao/la: | Dopunski rezervoari za gorivo na kraju krila predugački su skoro 10 mm (JŽ, zašto si jih menjao nije mi jasno ) ...
tp |
Pozdrav, zahvaljujem.
Upravo mi zbog ovoga nije bilo jasno - po meni su ti tankovi najveća greška Tamiye jer je najlakše uočljiva i bez pregleda nacrta. Ovo ostalo se i provuče, ali tankovi baš bodu oko. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
Stari brojevi Tima mogu se kupiti u Ljubljani ispod Emporiuma. Nisam siguran koliko brojeva u nazad drže to kod sebe ali siguran sam da imaju Tim-ove iz poslednje dve godine.
Najboji je način ipak pisati u uredništvo https://www.zotks.si/zalozba/revija-tim i dogovoriti se za one brojeve koje vas interesiraju. za poslednjih nekoliko godina skoro su svi na volju.
Teme koje sam do sad obradio u Timu u poslednje tri godne su:
muzejski Soko 522 (općeniti deo napisao je Malec)
J-22 Orao u Cerkljama i muzejski vultur (općeniti deo o orlovima napisao je Malec)
F-84G (muzejski 10642, istorija u JRV) i sad
F-86D u (nadam se, da ne bude više) četri nastavka ...
Kolega Malec sa Sašom Kraševcem obradio je još
vrabce i zoglinge sa Bloka
Hurricanea
Spitfirea
i jedrilicu Vaja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Što se mene tiće, teško ili skoro nemoguće je uočiti razliku u veličini tip tenkova. Sve dok jim je pravilan oblik. To što najviše smeta na tenkovima od Tamiye su aerodinamični poklopci ventila koji su izgravirani preko aerodinamičih traka koje pokrivaju spoj dviju polovina tenkova (na gornjoj i donjoj strani tenka). MIslim, da je istu grešku napravio i Hobby Boss u 1/32 ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Jeli moguće dobit te nacrte za F-84G u elektronskom obliku. Imam Revella, pa me zanimaju zbog navedenih grešaka. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Moguće je, da vam netko pošalje skenirane nacrte. Ja ipak mislim, da bi trebali kupiti TIM, da jih možete koristiti i u stvari protiv sam takve prakse ...
divja_jaga: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 29, 2016 7:03 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ah, da, nadam se da se ne pojave u obliku koji se može skidati bez dozvole izdavača i autora. Oni kojima trebaju, naka se jave meni, pa se možemo dogovoriti, kako doći do tog Tima sa nacrtima ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Super. Nekoliko clanova me je molilo za nacrte i ne bi ih htio davati bez dozvole autora.
Zasto sam stavio Tamiyine tankove? Zato jer sam zbog loseg naljeganja polovica bio prinudzen toliko smirglati te tankove, da sam skoro skinuo poklopce. A posto sam htio normalan izgled ideja mi nije bila losa. Revellovi su premali i spicasti. Stvar ukusa. Maketa ma kakva bila, najbolja je za moju vitrinu. _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo lijep Thunderjet. Tankovi, kakvi bili, zbilja izgledaju bolje od Tamiye. Zar ne postoji ništa zamjensko od resina na tržištu? To je bar mainstream maketa i Amer, pa bi bilo iznenađujuće da nema aftermarketa... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Eto, nema. Zacudzujuce ali tako je. _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| divja_jaga Napisao/la: | Stari brojevi Tima mogu se kupiti u Ljubljani ispod Emporiuma. Nisam siguran koliko brojeva u nazad drže to kod sebe ali siguran sam da imaju Tim-ove iz poslednje dve godine.
Najboji je način ipak pisati u uredništvo https://www.zotks.si/zalozba/revija-tim i dogovoriti se za one brojeve koje vas interesiraju. za poslednjih nekoliko godina skoro su svi na volju.
Teme koje sam do sad obradio u Timu u poslednje tri godne su:
muzejski Soko 522 (općeniti deo napisao je Malec)
J-22 Orao u Cerkljama i muzejski vultur (općeniti deo o orlovima napisao je Malec)
F-84G (muzejski 10642, istorija u JRV) i sad
F-86D u (nadam se, da ne bude više) četri nastavka ...
Kolega Malec sa Sašom Kraševcem obradio je još
vrabce i zoglinge sa Bloka
Hurricanea
Spitfirea
i jedrilicu Vaja |
sorry svima na spamanju teme ali kad smo vec otisli u nacrte - jel ima netko nacrte Libis-a 17?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2016 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Tankovi, kakvi bili, zbilja izgledaju bolje od Tamiye... |
Ozbiljno ili si krivo napisao? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|