Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Naš nekadašnji T-jet
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 8:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
Hvala lijepo JŽ, sve primljeno, odlično. Baš ću malo uspoediti te makete i nacrte od Tomaža.

Možete saznanja ukratko podijeliti ovdje ako nije problem?

Općenito Revell glasi za točniju maketu (a nije niti loša tehnički), no nisam znao da i Revell ima značajnijih problema.
divja_jaga

Član od: 20 Lip 2007
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aha ... vidim, da razgovarate o mojim nacrtima iz Tima.

Po izmerama, koje sam napravio tokom restauriranja aviona, u glavnom Revell je konturno tačna maketa. Tamiya je 6 mm kraća, prednji dio kabine previše je okomit a kontura vertikalnog repa nije pravilnog oblika. Dopunski rezervoari za gorivo na kraju krila predugački su skoro 10 mm (JŽ, zašto si jih menjao nije mi jasno ) ...

Največi problem SVIH postoječih maketa thuderjeta je nepravilno krilo sa donje strane. Sve su makete sa donje strane napravljene sa krilom verzije E. Najveće greške su u stvari onaj ispupčeni panel ispred prostora stajnog trapa, i u glavnom nepravilno izgravirani paneli. Kod Tamije još je nepravilan broj sklopljivih zadnjih nosaća raketnog naoružanja ...

tp
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li se negdje mogu kupiti stari brojevi TIM-a i ako da, možete napisati koje brojeve da "gađamo" za informacije o JRV avijaciji?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

divja_jaga Napisao/la:
Dopunski rezervoari za gorivo na kraju krila predugački su skoro 10 mm (JŽ, zašto si jih menjao nije mi jasno ) ...

tp

Pozdrav, zahvaljujem.

Upravo mi zbog ovoga nije bilo jasno - po meni su ti tankovi najveća greška Tamiye jer je najlakše uočljiva i bez pregleda nacrta. Ovo ostalo se i provuče, ali tankovi baš bodu oko.
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 11:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači tankovi Tamiya

Tankovi Revell

preuzeto sa: http://www.hsgalleries.com/gallery04/f84gyugcl_1.htm

The real thing

preuzeto sa: http://www.cybermodeler.com/aircraft/f-84/f-84_all.shtml
divja_jaga

PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stari brojevi Tima mogu se kupiti u Ljubljani ispod Emporiuma. Nisam siguran koliko brojeva u nazad drže to kod sebe ali siguran sam da imaju Tim-ove iz poslednje dve godine.

Najboji je način ipak pisati u uredništvo https://www.zotks.si/zalozba/revija-tim i dogovoriti se za one brojeve koje vas interesiraju. za poslednjih nekoliko godina skoro su svi na volju.

Teme koje sam do sad obradio u Timu u poslednje tri godne su:

muzejski Soko 522 (općeniti deo napisao je Malec)
J-22 Orao u Cerkljama i muzejski vultur (općeniti deo o orlovima napisao je Malec)
F-84G (muzejski 10642, istorija u JRV) i sad
F-86D u (nadam se, da ne bude više) četri nastavka ...

Kolega Malec sa Sašom Kraševcem obradio je još
vrabce i zoglinge sa Bloka
Hurricanea
Spitfirea
i jedrilicu Vaja
Natrag na vrh
divja_jaga

PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se mene tiće, teško ili skoro nemoguće je uočiti razliku u veličini tip tenkova. Sve dok jim je pravilan oblik. To što najviše smeta na tenkovima od Tamiye su aerodinamični poklopci ventila koji su izgravirani preko aerodinamičih traka koje pokrivaju spoj dviju polovina tenkova (na gornjoj i donjoj strani tenka). MIslim, da je istu grešku napravio i Hobby Boss u 1/32 ...
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jeli moguće dobit te nacrte za F-84G u elektronskom obliku. Imam Revella, pa me zanimaju zbog navedenih grešaka.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
divja_jaga

PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 12:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moguće je, da vam netko pošalje skenirane nacrte. Ja ipak mislim, da bi trebali kupiti TIM, da jih možete koristiti i u stvari protiv sam takve prakse ...

divja_jaga: poruka promijenjena dana: Uto Ožu 29, 2016 7:03 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
divja_jaga

PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ah, da, nadam se da se ne pojave u obliku koji se može skidati bez dozvole izdavača i autora. Oni kojima trebaju, naka se jave meni, pa se možemo dogovoriti, kako doći do tog Tima sa nacrtima ...
Natrag na vrh

Član od: 15 Lip 2015
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super. Nekoliko clanova me je molilo za nacrte i ne bi ih htio davati bez dozvole autora.

Zasto sam stavio Tamiyine tankove? Zato jer sam zbog loseg naljeganja polovica bio prinudzen toliko smirglati te tankove, da sam skoro skinuo poklopce. A posto sam htio normalan izgled ideja mi nije bila losa. Revellovi su premali i spicasti. Stvar ukusa. Maketa ma kakva bila, najbolja je za moju vitrinu.
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrlo lijep Thunderjet. Very Happy Tankovi, kakvi bili, zbilja izgledaju bolje od Tamiye. Zar ne postoji ništa zamjensko od resina na tržištu? To je bar mainstream maketa i Amer, pa bi bilo iznenađujuće da nema aftermarketa...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh

Član od: 15 Lip 2015
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto, nema. Zacudzujuce ali tako je.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

divja_jaga Napisao/la:
Stari brojevi Tima mogu se kupiti u Ljubljani ispod Emporiuma. Nisam siguran koliko brojeva u nazad drže to kod sebe ali siguran sam da imaju Tim-ove iz poslednje dve godine.

Najboji je način ipak pisati u uredništvo https://www.zotks.si/zalozba/revija-tim i dogovoriti se za one brojeve koje vas interesiraju. za poslednjih nekoliko godina skoro su svi na volju.

Teme koje sam do sad obradio u Timu u poslednje tri godne su:

muzejski Soko 522 (općeniti deo napisao je Malec)
J-22 Orao u Cerkljama i muzejski vultur (općeniti deo o orlovima napisao je Malec)
F-84G (muzejski 10642, istorija u JRV) i sad
F-86D u (nadam se, da ne bude više) četri nastavka ...

Kolega Malec sa Sašom Kraševcem obradio je još
vrabce i zoglinge sa Bloka
Hurricanea
Spitfirea
i jedrilicu Vaja

sorry svima na spamanju teme ali kad smo vec otisli u nacrte - jel ima netko nacrte Libis-a 17??
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2016 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Tankovi, kakvi bili, zbilja izgledaju bolje od Tamiye...

Ozbiljno ili si krivo napisao?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 3/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma