Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Rimski legionari 54 mm

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Nino Luk

Član od: 25 Kol 2015
PorukaUpisano: Uto Ruj 22, 2015 10:17 pm    Naslov poruke: Rimski legionari 54 mm Citiraj ovaj komentar

Pegaso models, Seil models, Andrea miniatures...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2015 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipe figure,vidi se da ih želiš prikazat šta življe
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nino Luk

PorukaUpisano: Sri Ruj 23, 2015 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina, pokušavam pokazati dinamiku na malom prostoru... hvala Smile
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2015 2:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Figure izgledaju odlično, ali podloge ne baš. Mahovina je previše krupna, kao i granulat sode bikarbone koja glumi snjeg. Osim toga, sodu bikarbonu bi trebalo izbjegavati, jer osim što je kao snjeg neuvjerljiva (osim možda za mjerilo 1:12?) u spoju sa vlagom u zraku polako "grize" sve oko sebe, jer je lužnata i kemijski aktivna. Mislim da je bolje koristiti materijale koji su inertni i nemaju moguće loše posljedice na materijal od kojeg je napravljena figura, posebno ako je figura metalna. Šteta je postaviti odlično napravljene figure na podloge koje kvalitetom zaostaju, pa ruše ukupni dojam.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Nino Luk

PorukaUpisano: Pet Ruj 25, 2015 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na komplimentima mister Grunf... drago mi je da ti se sviđaju figure... slažem se s tobom da je mahovina prevelika...to svakako ali ovi legionari stoje na komadu drveta koje je na sebi imao mahovinu i stavio sam ih gore onako za foru, nije mi se dalo guliti koru s njega... mahovinu sam samo airbrush-em pošpricao lakom da ne otpadne... Smile i ubo granu iza... ostale male diorame nemaju tako velikih odstupanja u prirodnim šumskim dodacima Wink .... a što što se tiče snjega, to nije granulat sode bikarbone... znam da to nije dobro ni za figure ni za dioramu ni za bakterijsku okolinu.. to je snjeg u spreju kojim mame i tate špricaju božićna drvca.... on je postojan, ne žuti, kada se stvrdne ne opada... ukloniti će se samo ako dioramu ubacim u lonac vruče vode..... ili ako je krenem strugati...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma