Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Nino Luk
| | Član od: 25 Kol 2015 | | Poruke: 46 | |
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2015 10:17 pm Naslov poruke: Rimski legionari 54 mm |
|
|
Pegaso models, Seil models, Andrea miniatures...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2015 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lipe figure,vidi se da ih želiš prikazat šta življe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nino Luk
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2015 9:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina, pokušavam pokazati dinamiku na malom prostoru... hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2015 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Figure izgledaju odlično, ali podloge ne baš. Mahovina je previše krupna, kao i granulat sode bikarbone koja glumi snjeg. Osim toga, sodu bikarbonu bi trebalo izbjegavati, jer osim što je kao snjeg neuvjerljiva (osim možda za mjerilo 1:12?) u spoju sa vlagom u zraku polako "grize" sve oko sebe, jer je lužnata i kemijski aktivna. Mislim da je bolje koristiti materijale koji su inertni i nemaju moguće loše posljedice na materijal od kojeg je napravljena figura, posebno ako je figura metalna. Šteta je postaviti odlično napravljene figure na podloge koje kvalitetom zaostaju, pa ruše ukupni dojam. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nino Luk
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2015 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komplimentima mister Grunf... drago mi je da ti se sviđaju figure... slažem se s tobom da je mahovina prevelika...to svakako ali ovi legionari stoje na komadu drveta koje je na sebi imao mahovinu i stavio sam ih gore onako za foru, nije mi se dalo guliti koru s njega... mahovinu sam samo airbrush-em pošpricao lakom da ne otpadne... i ubo granu iza... ostale male diorame nemaju tako velikih odstupanja u prirodnim šumskim dodacima .... a što što se tiče snjega, to nije granulat sode bikarbone... znam da to nije dobro ni za figure ni za dioramu ni za bakterijsku okolinu.. to je snjeg u spreju kojim mame i tate špricaju božićna drvca.... on je postojan, ne žuti, kada se stvrdne ne opada... ukloniti će se samo ako dioramu ubacim u lonac vruče vode..... ili ako je krenem strugati... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|