Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

SMS Zenta 1:200 No2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Sri Jul 08, 2015 6:34 pm    Naslov poruke: SMS Zenta 1:200 No2 Citiraj ovaj komentar

Zenta broj 2, danas gotova, radio sam ju paralelno s razaračem Zagreb. U odnosu na prvu ima siz na krmenom dijelu kormilo i kompas na kućici ispred krmenog jarbola i drugi reflektor na kućici iza kr. jarbola. Ostalo manje-više isto.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 09, 2015 9:56 pm    Naslov poruke: Brodomaketa SMS "Zente" u mjerilu M 1/200. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Lijepo je vidjeti samogradnju brodomaketa prema nacrtima Austrougarskih brodova s Jadrana ( K.u.K.). Rad je za pohvalu. Samo tako nastavite i usavršavajte se.

Lijep pozdrav, Dragiša - Homo ludens.

Član od: 13 Sij 2015
PorukaUpisano: Čet Jul 09, 2015 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ovo je pravi gust gledati sve te brodove. Perfektni su.

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Jul 10, 2015 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još malo, pa ćeš napravit cijelu KuK flotu. Very Happy Svaki sljedeći brod koji napraviš je ljepši. Ima par vidljivih greškica u obradi površine koje se vide na povećanim fotografijama i neravnina kod bojanja vodene linije. Veliki ukupni posao potpune samogradnje bi bio za nijansu bolji kad bi se izbjegle takve greškice, a opći dojam dovršene makete bi bio još bolji.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Jul 10, 2015 1:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je lijepa ali ipak imam jedno pitanje: Kakvi su to nastavci na dimnjacima (obojeni crno)? Naime ja niti na jednoj fotografiji ZENTE nisam vidio nešto takvo, sve fotke pokazuju da su unutrašnje cijevi dimnjaka samo malo više od vanjske oplate dimnjaka tako da se jedva i vide, pa ne znam po kojoj si referenci radio tu maketu?
Na vrhu dimnjaka trebala bi biti samo mreža za rastezanje platnenog pokrova da se unutrašnjost cijevi zaštiti kada brod ne plovi, a kasnije su kapitalni brodovi dobili i gušću mrežu radi opasnosti da bomba prilikom zračnog napada ne upadne baš u dimnjak.
Osim toga, ponovno uspoređujući maketu sa fotografijama pravoga broda, čini mi se da su dimnjaci za nijansu pretanki odnosno premalog promjera.
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Sub Jul 11, 2015 6:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nacrte za Zentu nemam, nego sam skinuo par skica sa neta i uvećao ih. Kako se po dobrom starom običaju kod uvećavanja sve raspline gubi se dosta detalja. Našel sam jedan lijep model, dobro fotkan, pa sam se uglavnom koristil njime. Po njemu sam i radil dimnjake, jer su slike broda tako sitne da baš nema pomoći.
Hvala na komentaru Frka, ako ju budem radio u stotki (to je ipak moje mjerilo) uzeću u obzir sve primjedbe.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma