Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Sri Jul 08, 2015 6:34 pm Naslov poruke: SMS Zenta 1:200 No2 |
|
|
Zenta broj 2, danas gotova, radio sam ju paralelno s razaračem Zagreb. U odnosu na prvu ima siz na krmenom dijelu kormilo i kompas na kućici ispred krmenog jarbola i drugi reflektor na kućici iza kr. jarbola. Ostalo manje-više isto.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 09, 2015 9:56 pm Naslov poruke: Brodomaketa SMS "Zente" u mjerilu M 1/200. |
|
|
Poštovani.
Lijepo je vidjeti samogradnju brodomaketa prema nacrtima Austrougarskih brodova s Jadrana ( K.u.K.). Rad je za pohvalu. Samo tako nastavite i usavršavajte se.
Lijep pozdrav, Dragiša - Homo ludens. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 10, 2015 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
Još malo, pa ćeš napravit cijelu KuK flotu. Svaki sljedeći brod koji napraviš je ljepši. Ima par vidljivih greškica u obradi površine koje se vide na povećanim fotografijama i neravnina kod bojanja vodene linije. Veliki ukupni posao potpune samogradnje bi bio za nijansu bolji kad bi se izbjegle takve greškice, a opći dojam dovršene makete bi bio još bolji. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pet Jul 10, 2015 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je lijepa ali ipak imam jedno pitanje: Kakvi su to nastavci na dimnjacima (obojeni crno)? Naime ja niti na jednoj fotografiji ZENTE nisam vidio nešto takvo, sve fotke pokazuju da su unutrašnje cijevi dimnjaka samo malo više od vanjske oplate dimnjaka tako da se jedva i vide, pa ne znam po kojoj si referenci radio tu maketu?
Na vrhu dimnjaka trebala bi biti samo mreža za rastezanje platnenog pokrova da se unutrašnjost cijevi zaštiti kada brod ne plovi, a kasnije su kapitalni brodovi dobili i gušću mrežu radi opasnosti da bomba prilikom zračnog napada ne upadne baš u dimnjak.
Osim toga, ponovno uspoređujući maketu sa fotografijama pravoga broda, čini mi se da su dimnjaci za nijansu pretanki odnosno premalog promjera. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Sub Jul 11, 2015 6:19 am Naslov poruke: |
|
|
Nacrte za Zentu nemam, nego sam skinuo par skica sa neta i uvećao ih. Kako se po dobrom starom običaju kod uvećavanja sve raspline gubi se dosta detalja. Našel sam jedan lijep model, dobro fotkan, pa sam se uglavnom koristil njime. Po njemu sam i radil dimnjake, jer su slike broda tako sitne da baš nema pomoći.
Hvala na komentaru Frka, ako ju budem radio u stotki (to je ipak moje mjerilo) uzeću u obzir sve primjedbe.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|