Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Sij 15, 2015 11:57 pm Naslov poruke: Airfix Do-17z 1/72 |
|
|
Siguran sam da postoji tema o novostima za 1/72 (slična kao i za 1/48 ) no ne mogu je pronaći
Naletio da je Airfix izdao novu maketu (new tool) Dorniera Do-17z a lijepo je od njih što su uz njemačke oznake stavili i jednog legionara (iako su izgleda zabrljali grb).
Slagao sam Revellov i imao problema pa me zanima zna li tko (već) ili onako na prvi pogled može procijeniti hoće li ovo biti ipak korak naprijed.
Koliko vidim na fotkama detaljnija je.
fotka gole složene makete iz najave
inbox _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 12:04 am Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 |
|
|
| hornet Napisao/la: | Siguran sam da postoji tema o novostima za 1/72 (slična kao i za 1/48 ) no ne mogu je pronaći
Naletio da je Airfix izdao novu maketu (new tool) Dorniera Do-17z a lijepo je od njih što su uz njemačke oznake stavili i jednog legionara (iako su izgleda zabrljali grb).
Slagao sam Revellov i imao problema pa me zanima zna li tko (već) ili onako na prvi pogled može procijeniti hoće li ovo biti ipak korak naprijed.
Koliko vidim na fotkama detaljnija je.
fotka gole složene makete iz najave
inbox |
Pošto sam je imao prilike vidijeti uživo... Po meni novi Airfix je najbolja maketa Do-17 u bilo kojem mjerilu dosad. Odlični detalji cockpita, bombbaya i kutija stajnih trapova.
Svakako preporučam iako da, zeznuli su šahovnicu, a i da nisu ne može se iz kutije slgati taj za kojeg daju dekale A1 +BZ. Naime u kutiji se dobiju dijelovi (staklo kabine ponajprije) za rani Do-17Z. Znači kad bi se htjela raditi Legija može se raditi samo oni s registracijom 5K +nešto. Ovi s A1 + nešto su kasni i imaju malo drugačiju kabinu, interne ispušnike motora... Da se to sve i skrečat, ali ipak napominjem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 12:29 am Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | zeznuli su šahovnicu |
Jesu li?
 _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 12:33 am Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | | Tomo Napisao/la: | | zeznuli su šahovnicu |
Jesu li?
|
Da.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
Iskreno, nisu nešto puno lošije od PC Grafikinih. Čak mi se čini da bude Airfixove lakše popraviti.
 _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Techmodovi dekali mi izgledaju najsličniji pravoj stvari. Bar je pleter dvostruki |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
I jedna i druga šahovnica sa gore prikazanih dekala su sasvim promašene. Airfixov pleter izgleda kao nekakve kukice, a tu je i žuti rub/podloga. Da ne govorimo o formi dna šahovnice koja je uglavnom pogrešna na svim do sad viđenim dekalima, osim na onima od Ze-ro decals za ZNDH Rodu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Znači, ostaje vječna dilema... napraviti maketu s pogrešnim komadićem oznake velikim 2-3 mm koji se golim okom jedva vidi i za koju u državi od 4 milijuna stanovnika svega 10-15 ljudi zna da je pogrešna ili čekati još 10-15 godina da netko pogodi odštampati malu opskurnu oznaku relativno nepoznate postrojbe izgubljene u bespućima istočnog fronta.
Evo, ja se dobrovoljno javljam. Ako neko nabavi ovu maketu i pogrešne oznake mu ne trebaju tj. ne odgovaraju, neka mi se slobodno javi. Ja ću ih zalijepit takve kakve jesu na svog legionara kad ga složim.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Evo, ja se dobrovoljno javljam. Ako neko nabavi ovu maketu i pogrešne oznake mu ne trebaju tj. ne odgovaraju, neka mi se slobodno javi. Ja ću ih zalijepit takve kakve jesu na svog legionara kad ga složim.  |
ma, ma, ma ti, sklapaču jedan obični........  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vidjeh je...panelizacija..jako lose...sve ostalo super ali panelizacija je pretjerana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hrcak Napisao/la: | | Vidjeh je...panelizacija..jako lose...sve ostalo super ali panelizacija je pretjerana. |
To ti je Airfix. Meni recimo to odgovara, jer stavljam sto cuda slojeva, pa mi kod drugih prizvodjaca nerijetko budu preplitki i problematicni za wash. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Sub Sij 17, 2015 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Upravo mi je stigla doma ta maketa i mogu reci samo: BRAVO AIRFIX!!!
Meni se onako na prvi pogled cini da panelizacija uopce nije losa, iz iskustva znam da se kada dodje na nju boja stvar posve izmijeni. A dimenzije mi takodjer izgledaju ok, ali to treba provjeriti. Oznake cemo srediti :=)
Kolicina detalja impresivna i dovoljna za mjerilo 1/48 a kamo li za 1/72!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
|
Upisano: Sub Sij 17, 2015 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
I meni panelizacija izgleda sasvim ok. Jeste malo grublja, ali kao što su GAk i Frka rekli nakon 2-3 sloja primajmera bit će ok. Panelizacija je finija od recimo Revellovog B-17.
Inače već se po dućanima može na preorderu nać Do-17Z-2 od ICM-a u 1/48. Koliko god Airfix izgledao odlično od te makete očekujem da bude ultimativna maketa DO-17. S obzirom da su prvo izbacili Do-215, očekujem da će imati kabinu za kasni Do-17Z. A i bit ću iznenađen ako ne budu unutra Legijine oznake. Do sad ih je većinai proizvođača makete DO-17Z stavljali u svoje kutije. Tim više što je korišten na Istoku, aICM je istočna firma. Jeste postrojba bila opskurna kako kaže BorisG, ali je bila posljednja postrojba Luftwaffe koje je koristila operativno Do-17 u borbi, a NDH je uz FInsku jedini korinsik Do-17 do zadnjeg dana rata (Finska i nakon rata) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Sub Sij 17, 2015 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Očigledno je napokon došlo vrijeme za pristojan do-17Z u raznim mjerilima. Možda će ga Revell izbaciti u 1/32??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
|
Upisano: Sub Sij 17, 2015 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa ima bolju panelizaciju od svih do sada postojećih maketa Do-17Z u 1/72 (a bogme i od ostalih maketa Do-17 u 1/72). Panelne linije su sasvim pristojne i kada se to oboja izgleda i više nego dobro. Naime, uživo to izgleda 100 puta bolje nego na fotografijama.
Razina detalja je odlična i što je najbitnije, maketa je složljiva. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|