Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Airfix Do-17z 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 11:57 pm    Naslov poruke: Airfix Do-17z 1/72 Citiraj ovaj komentar

Siguran sam da postoji tema o novostima za 1/72 (slična kao i za 1/48 ) no ne mogu je pronaći

Naletio da je Airfix izdao novu maketu (new tool) Dorniera Do-17z a lijepo je od njih što su uz njemačke oznake stavili i jednog legionara (iako su izgleda zabrljali grb).

Slagao sam Revellov i imao problema pa me zanima zna li tko (već) ili onako na prvi pogled može procijeniti hoće li ovo biti ipak korak naprijed.

Koliko vidim na fotkama detaljnija je.

fotka gole složene makete iz najave

inbox
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:04 am    Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Siguran sam da postoji tema o novostima za 1/72 (slična kao i za 1/48 ) no ne mogu je pronaći

Naletio da je Airfix izdao novu maketu (new tool) Dorniera Do-17z a lijepo je od njih što su uz njemačke oznake stavili i jednog legionara (iako su izgleda zabrljali grb).

Slagao sam Revellov i imao problema pa me zanima zna li tko (već) ili onako na prvi pogled može procijeniti hoće li ovo biti ipak korak naprijed.

Koliko vidim na fotkama detaljnija je.

fotka gole složene makete iz najave

inbox

Pošto sam je imao prilike vidijeti uživo... Po meni novi Airfix je najbolja maketa Do-17 u bilo kojem mjerilu dosad. Odlični detalji cockpita, bombbaya i kutija stajnih trapova.
Svakako preporučam iako da, zeznuli su šahovnicu, a i da nisu ne može se iz kutije slgati taj za kojeg daju dekale A1 +BZ. Naime u kutiji se dobiju dijelovi (staklo kabine ponajprije) za rani Do-17Z. Znači kad bi se htjela raditi Legija može se raditi samo oni s registracijom 5K +nešto. Ovi s A1 + nešto su kasni i imaju malo drugačiju kabinu, interne ispušnike motora... Da se to sve i skrečat, ali ipak napominjem.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:29 am    Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
zeznuli su šahovnicu

Jesu li?

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomo

PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:33 am    Naslov poruke: Re: Airfix Do-17z 1/72 Citiraj ovaj komentar

Thundercat Napisao/la:
Tomo Napisao/la:
zeznuli su šahovnicu

Jesu li?

Da.

Natrag na vrh
Thundercat

PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskreno, nisu nešto puno lošije od PC Grafikinih. Čak mi se čini da bude Airfixove lakše popraviti.

Plastiku akbar!

Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Techmodovi dekali mi izgledaju najsličniji pravoj stvari. Bar je pleter dvostruki
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 11:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I jedna i druga šahovnica sa gore prikazanih dekala su sasvim promašene. Airfixov pleter izgleda kao nekakve kukice, a tu je i žuti rub/podloga. Da ne govorimo o formi dna šahovnice koja je uglavnom pogrešna na svim do sad viđenim dekalima, osim na onima od Ze-ro decals za ZNDH Rodu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači, ostaje vječna dilema... napraviti maketu s pogrešnim komadićem oznake velikim 2-3 mm koji se golim okom jedva vidi i za koju u državi od 4 milijuna stanovnika svega 10-15 ljudi zna da je pogrešna ili čekati još 10-15 godina da netko pogodi odštampati malu opskurnu oznaku relativno nepoznate postrojbe izgubljene u bespućima istočnog fronta. Rolling Eyes Very Happy Very Happy Very Happy

Evo, ja se dobrovoljno javljam. Ako neko nabavi ovu maketu i pogrešne oznake mu ne trebaju tj. ne odgovaraju, neka mi se slobodno javi. Ja ću ih zalijepit takve kakve jesu na svog legionara kad ga složim. Wink
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Evo, ja se dobrovoljno javljam. Ako neko nabavi ovu maketu i pogrešne oznake mu ne trebaju tj. ne odgovaraju, neka mi se slobodno javi. Ja ću ih zalijepit takve kakve jesu na svog legionara kad ga složim. Wink

ma, ma, ma ti, sklapaču jedan obični........ Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Hrcak

Član od: 29 Jul 2010
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidjeh je...panelizacija..jako lose...sve ostalo super ali panelizacija je pretjerana.
Natrag na vrh
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Sij 16, 2015 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hrcak Napisao/la:
Vidjeh je...panelizacija..jako lose...sve ostalo super ali panelizacija je pretjerana.

To ti je Airfix. Meni recimo to odgovara, jer stavljam sto cuda slojeva, pa mi kod drugih prizvodjaca nerijetko budu preplitki i problematicni za wash.
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Sij 17, 2015 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upravo mi je stigla doma ta maketa i mogu reci samo: BRAVO AIRFIX!!!
Meni se onako na prvi pogled cini da panelizacija uopce nije losa, iz iskustva znam da se kada dodje na nju boja stvar posve izmijeni. A dimenzije mi takodjer izgledaju ok, ali to treba provjeriti. Oznake cemo srediti :=)
Kolicina detalja impresivna i dovoljna za mjerilo 1/48 a kamo li za 1/72!!!
Natrag na vrh
Tomo

PorukaUpisano: Sub Sij 17, 2015 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I meni panelizacija izgleda sasvim ok. Jeste malo grublja, ali kao što su GAk i Frka rekli nakon 2-3 sloja primajmera bit će ok. Panelizacija je finija od recimo Revellovog B-17.

Inače već se po dućanima može na preorderu nać Do-17Z-2 od ICM-a u 1/48. Koliko god Airfix izgledao odlično od te makete očekujem da bude ultimativna maketa DO-17. S obzirom da su prvo izbacili Do-215, očekujem da će imati kabinu za kasni Do-17Z. A i bit ću iznenađen ako ne budu unutra Legijine oznake. Do sad ih je većinai proizvođača makete DO-17Z stavljali u svoje kutije. Tim više što je korišten na Istoku, aICM je istočna firma. Jeste postrojba bila opskurna kako kaže BorisG, ali je bila posljednja postrojba Luftwaffe koje je koristila operativno Do-17 u borbi, a NDH je uz FInsku jedini korinsik Do-17 do zadnjeg dana rata (Finska i nakon rata)
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Sij 17, 2015 1:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Očigledno je napokon došlo vrijeme za pristojan do-17Z u raznim mjerilima. Možda će ga Revell izbaciti u 1/32???
Natrag na vrh
Thundercat

PorukaUpisano: Sub Sij 17, 2015 7:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa ima bolju panelizaciju od svih do sada postojećih maketa Do-17Z u 1/72 (a bogme i od ostalih maketa Do-17 u 1/72). Panelne linije su sasvim pristojne i kada se to oboja izgleda i više nego dobro. Naime, uživo to izgleda 100 puta bolje nego na fotografijama.

Razina detalja je odlična i što je najbitnije, maketa je složljiva.

Plastiku akbar!

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma