Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2015 8:02 pm Naslov poruke: T90 1:35 Zvezda i Miniarm |
|
|
Pozdrav svima.
Dakle ništa posebno, stara Miniarmova kupola za T90 sa zavarivanom kupolom, prvi kit za ovaj tenk izašao pre ko zna koliko godina. Mnogo mi se više dopala od Zvezdine, pa sam odlučio da samo neke detalje koristim od Zvezde, i jasno se vidi koje. IC farovi, detalji na mitraljezu i još par stvari... Trup je kompletno OOB.
Planiram da ga radim, naravno, prljavog musavog zamazanog i slično, weathering za tenkove iz ww2 samo sa manje ogrebotina i jako malo rđe. Okej možda malo više ogrebotina. Dakle, T90 koji je na nekom imaginarnom ratištu u Evropi več neko vreme, recimo pola godine, i prošao je sito i rešeto. Inače želim da samo taj aspekat bude what if, ostalo da sve bude realno (mada sam svestan da kupola i trup imaju više od par grešaka, ali trebalo bi mi previše vremena da ih ispravljam, a želim ga ofarbanog do kraja nedelje).
Stoga mi je pala misao na pamet. Svi smo videli Sirijske T72ojke bez šircena, čak sam i slušao intervju tenkiste koji se žali da previše lako otpadaju. Očigledno pitanje je da li bi se to dešavalo i na T90? Kolko sam primetio na slika nema nikakve razlike u načinu kako su širceni montirani. Da odem korak dalje, one 3 ploče dodatnog oklopa su montirane nezavisno od šircena, što bi omogućilo da širceni otpadnu a da bočni oklop ostane na mestu ne? To bi bilo jako interesantno u razmeri. Elem ne bih da napravim nekakvu glupost, pa vas zato molim da podelite sa mnom mišljenja i savete, da li ga ostavim bez šircena ili ne.
Dosta priče, evo slika.
Lep pozdrav!
Panajotović Stefan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2015 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Za 6 mjeseci na ratištu ne bi više bilo ni rezervoara straga, batobrani bi bili svi izudarani. Suknjice bi poispadale, pola reaktivnog oklopa isto. POdrazumjevajući da održavanje više recimo nije na razini nego da su stvarno pravi ratni uvjeti.
Po meni ti reference moraju biti slike iz Čečenije-Tu je bio rat od cca 6 mjeseci do godine, doduše manjeg intenziteta, ak svejedno. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Sij 07, 2015 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Miniarmova kupola je super....oko nje nema puno toga za komentiranje, osim da je detaljnija i bolje izvedena u rezinu nego ova Zvezdina u stirenu.
Naša sam dvi slike koje bi ti mogle bit interesantne za neku možebitnu referencu....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Ned Sij 11, 2015 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
ili 72BM u osetiji:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Sij 11, 2015 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Primjetite totalno zguljenu oblogu topa. To se rijetko viđa namaketama. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KuKŁiNsKi
| | Član od: 03 Kol 2014 | | Poruke: 160 | | Mjesto: Dežela |
|
Upisano: Pon Sij 12, 2015 4:08 am Naslov poruke: |
|
|
svašta se rjetko viđa na maketama a što je najgore zbog komentara tipa
"meni se čini da.. malo mi je.. ja bi to.. " uz završetak, "dobro nisam baš u tome.. nije to moja tematika.. aha sad vidim na pravom.."  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 2:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Svaka cast Stefane, pratio sam i tvoje neke prijasnje projekte na Armorami i moram reci da mi se jako svidja tvoj odabir subjekata, samo tako dalje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Ned Velj 01, 2015 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav!
Nakon dosta istraživanja i na osnovu saveta koje sam dobio, shvatio sam da bi se takav jedan tenk kao što sam zamislio, pozamašno ,,iskusan,, i koji je duže vreme na ratištu, kao na primer ovaj gore primer sa oštećenom oblogom topa, trebalo mnogo više vremena i materijala uložiti, a nemam trenutno ni jedno ni drugo, tako da sam mu samo skinuo šircene i ofarbao. Nisam previše zadovoljan sa bojom, ali nije ni loše. Sad kreće najlepši deo.
Slikano je na dnevnom svetlu, boje su bleđe nego što jesu...
Sutra farbanje oznaka, nastavak ne toliko uskoro.
Pozdrav!
Stefan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Ned Velj 01, 2015 8:21 pm Naslov poruke: |
|
|
To je to od boja? Sivo?
Ne lajkam... _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 01, 2015 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
...za sada jako dobro.. _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
|
Upisano: Ned Velj 01, 2015 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
@Lisec: Razmišljao sam da li kamuflažu ili samo zeleno, ali na kraju mislim da vetering mnogo lepše izgleda na jednobojnim tenkovima pa sam se odlučio za ovo, a što se boje tiče u svakom slučaju nije siva, kontrasti su jako preterani, ali to dođe na svoje posle ostarevanja, daj mi mesec dana i uveriću te. Inače sam na kraju kao referencu uzeo ovaj T72 B3, mislim da je boja manje više odgovara.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|