Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T90 1:35 Zvezda i Miniarm

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 06, 2015 8:02 pm    Naslov poruke: T90 1:35 Zvezda i Miniarm Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima. Very Happy

Dakle ništa posebno, stara Miniarmova kupola za T90 sa zavarivanom kupolom, prvi kit za ovaj tenk izašao pre ko zna koliko godina. Mnogo mi se više dopala od Zvezdine, pa sam odlučio da samo neke detalje koristim od Zvezde, i jasno se vidi koje. IC farovi, detalji na mitraljezu i još par stvari... Trup je kompletno OOB.

Planiram da ga radim, naravno, prljavog musavog zamazanog i slično, weathering za tenkove iz ww2 samo sa manje ogrebotina i jako malo rđe. Okej možda malo više ogrebotina. Dakle, T90 koji je na nekom imaginarnom ratištu u Evropi več neko vreme, recimo pola godine, i prošao je sito i rešeto. Inače želim da samo taj aspekat bude what if, ostalo da sve bude realno (mada sam svestan da kupola i trup imaju više od par grešaka, ali trebalo bi mi previše vremena da ih ispravljam, a želim ga ofarbanog do kraja nedelje).

Stoga mi je pala misao na pamet. Svi smo videli Sirijske T72ojke bez šircena, čak sam i slušao intervju tenkiste koji se žali da previše lako otpadaju. Očigledno pitanje je da li bi se to dešavalo i na T90? Kolko sam primetio na slika nema nikakve razlike u načinu kako su širceni montirani. Da odem korak dalje, one 3 ploče dodatnog oklopa su montirane nezavisno od šircena, što bi omogućilo da širceni otpadnu a da bočni oklop ostane na mestu ne? To bi bilo jako interesantno u razmeri. Very Happy Elem ne bih da napravim nekakvu glupost, pa vas zato molim da podelite sa mnom mišljenja i savete, da li ga ostavim bez šircena ili ne.

Dosta priče, evo slika.

Lep pozdrav!

Panajotović Stefan
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Sij 06, 2015 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za 6 mjeseci na ratištu ne bi više bilo ni rezervoara straga, batobrani bi bili svi izudarani. Suknjice bi poispadale, pola reaktivnog oklopa isto. POdrazumjevajući da održavanje više recimo nije na razini nego da su stvarno pravi ratni uvjeti.

Po meni ti reference moraju biti slike iz Čečenije-Tu je bio rat od cca 6 mjeseci do godine, doduše manjeg intenziteta, ak svejedno.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sri Sij 07, 2015 3:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miniarmova kupola je super....oko nje nema puno toga za komentiranje, osim da je detaljnija i bolje izvedena u rezinu nego ova Zvezdina u stirenu. Wink
Naša sam dvi slike koje bi ti mogle bit interesantne za neku možebitnu referencu....

Natrag na vrh
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ili 72BM u osetiji:
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Ned Sij 11, 2015 2:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Primjetite totalno zguljenu oblogu topa. To se rijetko viđa namaketama.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Pon Sij 12, 2015 4:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svašta se rjetko viđa na maketama a što je najgore zbog komentara tipa
"meni se čini da.. malo mi je.. ja bi to.. " uz završetak, "dobro nisam baš u tome.. nije to moja tematika.. aha sad vidim na pravom.." Smile
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Sij 13, 2015 2:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast Stefane, pratio sam i tvoje neke prijasnje projekte na Armorami i moram reci da mi se jako svidja tvoj odabir subjekata, samo tako dalje!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Stefan

PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav!

Nakon dosta istraživanja i na osnovu saveta koje sam dobio, shvatio sam da bi se takav jedan tenk kao što sam zamislio, pozamašno ,,iskusan,, i koji je duže vreme na ratištu, kao na primer ovaj gore primer sa oštećenom oblogom topa, trebalo mnogo više vremena i materijala uložiti, a nemam trenutno ni jedno ni drugo, tako da sam mu samo skinuo šircene i ofarbao. Nisam previše zadovoljan sa bojom, ali nije ni loše. Sad kreće najlepši deo. Smile

Slikano je na dnevnom svetlu, boje su bleđe nego što jesu...

Sutra farbanje oznaka, nastavak ne toliko uskoro. Very Happy

Pozdrav!

Stefan
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 8:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je to od boja? Sivo?

Ne lajkam...

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...za sada jako dobro..
Stefan

PorukaUpisano: Ned Velj 01, 2015 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Lisec: Razmišljao sam da li kamuflažu ili samo zeleno, ali na kraju mislim da vetering mnogo lepše izgleda na jednobojnim tenkovima pa sam se odlučio za ovo, a što se boje tiče u svakom slučaju nije siva, kontrasti su jako preterani, ali to dođe na svoje posle ostarevanja, daj mi mesec dana i uveriću te. Smile Inače sam na kraju kao referencu uzeo ovaj T72 B3, mislim da je boja manje više odgovara.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma