Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Helikopteri policije
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 30, 2013 12:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Veliki mimohod MUP-a RH, Policijska akademija, zima 1993/94. Na celu helikopterske formacije je Agusta AB 212 - 9A-HBM, pa dva Agusta/Bell 206 JetRangera - 9A-HBZ i 9A-HDB, nakon njih lete Mi-8MTV-1 - 9A-HAC i 9A-HAD. Ja sam u postroju na zemlji Very Happy

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 7:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh, ovo je povjesna fotka, svih pet u letu istovremeno - nisam nikad vidio oba Mila da lete .... stvarno su dali sve od sebe da ih osposobe .... svaka čast, povjesna fotka .... fali samo JetRanger HCG, a i pitanje jeli HAF bio već onda u điru, vjerojatno nije jer bi sigurno bio u formaciji ....

Vojo

SZVO Napisao/la:
Veliki mimohod MUP-a RH, Policijska akademija, zima 1993/94. Na celu helikopterske formacije je Agusta AB 212 - 9A-HBM, pa dva Agusta/Bell 206 JetRangera - 9A-HBZ i 9A-HDB, nakon njih lete Mi-8MTV-1 - 9A-HAC i 9A-HAD. Ja sam u postroju na zemlji Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
SZVO

PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 11:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

HCG je unisten 1992 godine i od njega je samo trup bio u hangaru ZJ. To znam jer sam ja na pocetku 1993. godine tamo bio i slikao se u trupu HCG Cool . Ovdje zapravo fali 9A-HBC a niti ja nisam siguran je li HAF vec bio u ZJ MUP-a.

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 11:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SAD kad je stigo novi helikopter a i najavljen je još koji, kakvi su planovi dali ce HBM i dalje letjeti ili ce ga umiroviti, negdje izložiti ili nedaj Bože prodati ?
1983josip

Član od: 25 Svi 2012
Mjesto: Nova Gradiška
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 11:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neče ih prodat a kamoli izložit nego če završit kao mi 24 nažalost
KatarII

Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo ne panicariti unaprijed...

-HBM vjerojatno jos nece van iz uporabe, trebaju ga za Spec. (po nekoj logici)
Ako ga i povuku, polazem nade u Muzej Policije.

A da li ce dolaskom Eurocoptera povuci neki od manjih Bellova, to ne znam...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 12:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
HCG je unisten 1992 godine i od njega je samo trup bio u hangaru ZJ. To znam jer sam ja na pocetku 1993. godine tamo bio i slikao se u trupu HCG Cool . Ovdje zapravo fali 9A-HBC a niti ja nisam siguran je li HAF vec bio u ZJ MUP-a.

Eee, kad smo već kod RC-HCG, zna li netko što je ustvari bilo s njime, mislim na udes? Ja nikad nisam doznao što, kada (navodno 3.62) i gdje se dogodilo, čak ni neke glasine.
Možda nije bilo ništa spektakularno, možda samo neko 'tvrdo' slijetanje ili slično, ali ne znam, nikad čuo ....

Vojo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
SZVO

PorukaUpisano: Čet Lis 31, 2013 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vojo, javit cu ti se navecer ili sutra. Sad nisam u mogucnosti puno pisati.
Karaya imas PM.

PorukaUpisano: Ned Stu 03, 2013 2:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vojo i vama sam poslao e-mail...

PorukaUpisano: Čet Stu 28, 2013 9:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas je stigao i 9A-HBB. Fotke mozete vidjeti na FB tko ga ima. Ja nisam bio na LDZL kada je dosao pa ga nisam niti slikao...

Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Stu 29, 2013 6:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
Danas je stigao i 9A-HBB. Fotke mozete vidjeti na FB tko ga ima. Ja nisam bio na LDZL kada je dosao pa ga nisam niti slikao...

cek cek hoces reci drugi EC ?? Shocked Surprised
OOO pa stvarno se raspistoljili Very Happy

Evo malo fotki s Jutarnji list portala

http://www.jutarnji.hr/foto--ravnateljstvo-policije-preuzelo-helikopter-eurocopter/1143125/www.jutarnji.hr/1143115?foto=13

Eto m iodgovora na pitanje. Very Happy
SZVO

PorukaUpisano: Ned Pro 08, 2013 12:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I nova Revellova maketa u 1/32 je na tržištu. Kazu da je novi kalup. Mozda bi bilo dobro sacekati da izbace policijsku verziju makete jer Revell gotovo uvijek tako napravi...
http://www.scale-rotors.com/kit/artikel.php?id=8966

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 14, 2013 3:43 am    Naslov poruke: Slikao sam cijelu eskadrilu policije u mimohodu. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Za vrijeme Domovinskog rata snimio sam posve slučajno formaciju helikoptera iznad grda Zagreba. Očekivao sam zrakoplove, pa su mi helikopterske elise ako se dobro prisjećam izvornika "zamrznute" na fotografijama.
-Na nekoj izložbi sigurnosti na ZV fotografirao sam maleni helikopter policije 9A-HAG, a ne tako davno na uzletištu u Lučkom uz proslavu Penkalinog prvog leta, one helikoptere koje je policija prikazala u letu. Jednom budem sredio te materijale i napravio fotografije. Sve radim o svom trošku i za svoje povremeno veselje.
-Policija nije u žarištu mojega zanimanja, već ista sredstva snimam u pomanjkanju vojnih tema.
-Sheme na helikopterima i brodicama bi policiji mogle biti puno zanimljivije od postojećih tvornički zatečenih. Na cestovnim vozilima imaju vrlo elegantnu shemu.Više snimatelja je posve sigurno opisano također snimilo. Zašto toga u javnosti nema, ja ne znam.
-Potražite magazin MUP-a "Halo 92" koji ima vrhunsku foto opremu i odlične fotografije "s mjesta zlodjela". Vatrogastvo također sada ima vrlo dobru foto opremu i dokumentira svoju djelatnost, a trenutno pripada pod MUP. Nisam upoznat da li su snimali promatrane helikoptere. Nadam se da sam barem malo pomogao ozbiljnijim istraživaćima.

Lijep pozdrav, Dragiša.

PorukaUpisano: Sub Pro 14, 2013 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:

Dakle, da malo osvijezim informaciju. Ova fotografija je nastala 29.09.1994. godine ili koji dan ranije kada se vjezbala formacija za Dan policije. Postoji i snimka vjezbanja mimohoda za Dan policije na Facebook grupi Srednje škole unutrašnjih poslova ali na nju mogu pristupiti samo Šimunci, tj. pitomci srednje škole. Na zalost, nije dozvoljeno "šeranje" materijala s te grupe ali ja cu probati od AV kabineta škole dobiti te materijale.

PorukaUpisano: Sub Pro 14, 2013 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokusaj spasavanja starih fotki ne daje uvijek dobre rezultate ali ovo sam uspio sloziti. Na ovoj fotki su moji klasici zajedno sa mnom (u sredini), te 9A-HAC u pozadini. Slika je napravljena 02.05.1995. (drugi dan vojno-redarstvene akcije "Bljesak")

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 2/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma