Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 30, 2013 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Veliki mimohod MUP-a RH, Policijska akademija, zima 1993/94. Na celu helikopterske formacije je Agusta AB 212 - 9A-HBM, pa dva Agusta/Bell 206 JetRangera - 9A-HBZ i 9A-HDB, nakon njih lete Mi-8MTV-1 - 9A-HAC i 9A-HAD. Ja sam u postroju na zemlji
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 7:49 am Naslov poruke: |
|
|
Uh, ovo je povjesna fotka, svih pet u letu istovremeno - nisam nikad vidio oba Mila da lete .... stvarno su dali sve od sebe da ih osposobe .... svaka čast, povjesna fotka .... fali samo JetRanger HCG, a i pitanje jeli HAF bio već onda u điru, vjerojatno nije jer bi sigurno bio u formaciji ....
Vojo
| SZVO Napisao/la: | Veliki mimohod MUP-a RH, Policijska akademija, zima 1993/94. Na celu helikopterske formacije je Agusta AB 212 - 9A-HBM, pa dva Agusta/Bell 206 JetRangera - 9A-HBZ i 9A-HDB, nakon njih lete Mi-8MTV-1 - 9A-HAC i 9A-HAD. Ja sam u postroju na zemlji
|
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
HCG je unisten 1992 godine i od njega je samo trup bio u hangaru ZJ. To znam jer sam ja na pocetku 1993. godine tamo bio i slikao se u trupu HCG . Ovdje zapravo fali 9A-HBC a niti ja nisam siguran je li HAF vec bio u ZJ MUP-a. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
SAD kad je stigo novi helikopter a i najavljen je još koji, kakvi su planovi dali ce HBM i dalje letjeti ili ce ga umiroviti, negdje izložiti ili nedaj Bože prodati ? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 1983josip
 | | Član od: 25 Svi 2012 | | Poruke: 128 | | Mjesto: Nova Gradiška |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Neče ih prodat a kamoli izložit nego če završit kao mi 24 nažalost _________________ Nemam moto živim od danas do sutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo ne panicariti unaprijed...
-HBM vjerojatno jos nece van iz uporabe, trebaju ga za Spec. (po nekoj logici)
Ako ga i povuku, polazem nade u Muzej Policije.
A da li ce dolaskom Eurocoptera povuci neki od manjih Bellova, to ne znam... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | HCG je unisten 1992 godine i od njega je samo trup bio u hangaru ZJ. To znam jer sam ja na pocetku 1993. godine tamo bio i slikao se u trupu HCG . Ovdje zapravo fali 9A-HBC a niti ja nisam siguran je li HAF vec bio u ZJ MUP-a. |
Eee, kad smo već kod RC-HCG, zna li netko što je ustvari bilo s njime, mislim na udes? Ja nikad nisam doznao što, kada (navodno 3.62) i gdje se dogodilo, čak ni neke glasine.
Možda nije bilo ništa spektakularno, možda samo neko 'tvrdo' slijetanje ili slično, ali ne znam, nikad čuo ....
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Čet Lis 31, 2013 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Vojo, javit cu ti se navecer ili sutra. Sad nisam u mogucnosti puno pisati.
Karaya imas PM. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Ned Stu 03, 2013 2:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Vojo i vama sam poslao e-mail... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Čet Stu 28, 2013 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas je stigao i 9A-HBB. Fotke mozete vidjeti na FB tko ga ima. Ja nisam bio na LDZL kada je dosao pa ga nisam niti slikao... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Ned Pro 08, 2013 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
I nova Revellova maketa u 1/32 je na tržištu. Kazu da je novi kalup. Mozda bi bilo dobro sacekati da izbace policijsku verziju makete jer Revell gotovo uvijek tako napravi...
http://www.scale-rotors.com/kit/artikel.php?id=8966 _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 14, 2013 3:43 am Naslov poruke: Slikao sam cijelu eskadrilu policije u mimohodu. |
|
|
Poštovani.
Za vrijeme Domovinskog rata snimio sam posve slučajno formaciju helikoptera iznad grda Zagreba. Očekivao sam zrakoplove, pa su mi helikopterske elise ako se dobro prisjećam izvornika "zamrznute" na fotografijama.
-Na nekoj izložbi sigurnosti na ZV fotografirao sam maleni helikopter policije 9A-HAG, a ne tako davno na uzletištu u Lučkom uz proslavu Penkalinog prvog leta, one helikoptere koje je policija prikazala u letu. Jednom budem sredio te materijale i napravio fotografije. Sve radim o svom trošku i za svoje povremeno veselje.
-Policija nije u žarištu mojega zanimanja, već ista sredstva snimam u pomanjkanju vojnih tema.
-Sheme na helikopterima i brodicama bi policiji mogle biti puno zanimljivije od postojećih tvornički zatečenih. Na cestovnim vozilima imaju vrlo elegantnu shemu.Više snimatelja je posve sigurno opisano također snimilo. Zašto toga u javnosti nema, ja ne znam.
-Potražite magazin MUP-a "Halo 92" koji ima vrhunsku foto opremu i odlične fotografije "s mjesta zlodjela". Vatrogastvo također sada ima vrlo dobru foto opremu i dokumentira svoju djelatnost, a trenutno pripada pod MUP. Nisam upoznat da li su snimali promatrane helikoptere. Nadam se da sam barem malo pomogao ozbiljnijim istraživaćima.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Sub Pro 14, 2013 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: | Veliki mimohod MUP-a RH, Policijska akademija, zima 1993/94. Na celu helikopterske formacije je Agusta AB 212 - 9A-HBM, pa dva Agusta/Bell 206 JetRangera - 9A-HBZ i 9A-HDB, nakon njih lete Mi-8MTV-1 - 9A-HAC i 9A-HAD. Ja sam u postroju na zemlji
 |
Dakle, da malo osvijezim informaciju. Ova fotografija je nastala 29.09.1994. godine ili koji dan ranije kada se vjezbala formacija za Dan policije. Postoji i snimka vjezbanja mimohoda za Dan policije na Facebook grupi Srednje škole unutrašnjih poslova ali na nju mogu pristupiti samo Šimunci, tj. pitomci srednje škole. Na zalost, nije dozvoljeno "šeranje" materijala s te grupe ali ja cu probati od AV kabineta škole dobiti te materijale. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Sub Pro 14, 2013 11:43 am Naslov poruke: |
|
|
Pokusaj spasavanja starih fotki ne daje uvijek dobre rezultate ali ovo sam uspio sloziti. Na ovoj fotki su moji klasici zajedno sa mnom (u sredini), te 9A-HAC u pozadini. Slika je napravljena 02.05.1995. (drugi dan vojno-redarstvene akcije "Bljesak")
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|