Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Uskok 18. stoljeće 1/16
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Vulkanizer Napisao/la:
Prvo čestitke ,odličan je Shocked
darko Napisao/la:

Prva 1/16 figura u Rvata i jedan komentar ???
Niko ni da pljucne ??? Laughing Laughing Laughing

Pa već ti je jedanom jedan admin objasni to Cool
Al kad več hoćeš of tpopik evo ti ga;
Malo nisi u skaladu sa vrimenom .
Evo kako bi ja modernizira ovu figuru :
Oružje bi malo ispleska tako da bude kramp,misto jeleka i toka ,obuka bi mu t-šrt sa natpisom ,''Tintilinić ...........te fikalna blagajna''
a ime figure bilo bi Rvat na putu za Vrankfurt (naOdri) XXI st ili ulazak Rvata u EU Twisted Evil

Da, nezaboravno "ljepljenje pločica", što dovodi u pitanje i smisao postanja postupka izrade ovdje uopće, no ako sam tih dilema ranije i imao, sad su sigurno riješene i neću se oko toga više truditi jer to ionako nitko ne gleda Laughing

malo pojasnjenje vas dvojica ak moze , cini mi se zanimljivo Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ništa, samo je čovijek rekao ono što i jeste činjenica, da većinu ljudi izrada figura zanima isto koliko i ljepljenje pločica Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
darko

PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
darko Napisao/la:
Fala Kekso Wink
Bio sam na godišnjem zato je brzo bila gotova...

Prva 1/16 figura u Rvata i jedan komentar ???
Niko ni da pljucne ??? Laughing Laughing Laughing

ha cuj, il zato jer je prva u rvata, ili zato jer nemas grupu sljedbenika koji vicu wow..... Cool

Nemam potrebu za sljedbenicima koji viću wow,
Kritiku ako je konstruktivna prihvaćam a ono sa čim se ne slažem pokušavam osporiti - tome forum i služi.
No ovdje se ne radi o tome, nego naprosto o nedostatku publike uopće, pa makar i samo pljuvali Wink
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Darko: A čuj forum se u zadnje vrijeme uglavnom svodi na postanje youtube linkova, (pra)djedovih fotografija iz domobrana i rasprava u koju farbu su farbali kokpite u avionima 1942. između svibnja i kolovoza. I ja puno više radim nego objavljujem jer mi nije zanimljivo dobivati komentare od 2-3 uvijek ista čovjeka s kojima ionako kontaktiram preko pm-a ili uživo. Ako se ja sa 1/72 figurama osjećam osamljeno, mogu misliti kako je tek tebi koji sculptaš (jedan od 2-3 aktivna sculptera u Hr). Osobno bi mi bilo žao da ne mogu i dalje pratiti tvoje uratke. Morat ćeš napraviti nekakav newsletter za nas 5 obožavatelja tvog lika i djela
Very Happy Very Happy Very Happy

EDIT: Ne mogu te kritizirati jer nije moje razdoblje i nisam ništa pročitao o temi. Evo prestat ću te i hvaliti, a ako baš želiš primjedbu, desna ruka na 6. fotografiji nekako izgleda predugačka (iako sam siguran da si ju napravio proporcionalno). Twisted Evil
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Link na blog je u mom potpisu Laughing

Da desna ruka je predugaćka jer šaka nije do kraja "ušla" u rukav kako treba jer je unutra gruda patafixa...napisao sam na početku da šake ne stoje kako treba Wink
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam odmah vidio Embarassed Link dodan u favorite... vidiš, i ja sam imao neku ideju pokrenuti vlastiti blog za moje uratke...
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 6:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kekso Napisao/la:
Nisam odmah vidio Embarassed Link dodan u favorite... vidiš, i ja sam imao neku ideju pokrenuti vlastiti blog za moje uratke...

Da, zgodna stvar, ja sam ga otvorio radi sebe, da se mogu vratiti i vidjeti "napredak" na pojedinoj figuri i smijat se svojim greškama kasnije Wink
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja mislim da si skuzil da sam ja jedan od tvojih vjernih fanova, i fakat se divim tvom radu jer ja to ne bih mogao ni u snu
i redovnom pogledam
al nemam naviku pisat nekaj ak mi sve super izgleda Sad
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
pipe

Član od: 30 Sij 2009
PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slobodno jatagan duzi napravi ,koliko ga se sjecam (jedan je visio na zidu sobe u viksi ,ukro mi ga netko tokom rata). Inace jatagan je doista neobicno oruzje ,ostrica je s unutarnje strane krivulje ,navodno je sluzio za zavrsni udarac i paranje konjskih trbuha.
Redovno pratim vase radove i zao mi je sto nejdete u komercijalne vode.
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pipe Napisao/la:
Slobodno jatagan duzi napravi ,koliko ga se sjecam (jedan je visio na zidu sobe u viksi ,ukro mi ga netko tokom rata). Inace jatagan je doista neobicno oruzje ,ostrica je s unutarnje strane krivulje ,navodno je sluzio za zavrsni udarac i paranje konjskih trbuha.
Redovno pratim vase radove i zao mi je sto nejdete u komercijalne vode.

Da, nasuprot svim ostalim tipovima mača ili sablje, jatagan nije korišten na isti naćin - niti je ubadao niti sjekao zamahom - već nasuprot - sjekao je povlaćenjem prema sebi - zato jatagan nema zaštitu za ruku na kraju drške - već nasuprot - zadebljanje na samom početku drške. Baratanje jataganom je posebna vještina Wink
Dužina ima raznih - barem među slikama koje sam poskidao prije izrade - tako da ovo nije pogrešno - iako bi vizualno duži bolje odgovarao. No budući da sam odustao od kastanja, ovo ostaje kako je s izuzetkom šaka (odnosno rukava u koje šake dosjedaju) koje ću još dotjerati.
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Kol 08, 2013 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
ja mislim da si skuzil da sam ja jedan od tvojih vjernih fanova, i fakat se divim tvom radu jer ja to ne bih mogao ni u snu
i redovnom pogledam
al nemam naviku pisat nekaj ak mi sve super izgleda Sad

Jesam naravno Laughing
No kao što sam rekao ne radi se ovdje o fanovima nego o općenito slabom interesu za samogradnju figura. Isto je tako malo bilo postova i na radovima ostalih kolega koji se time bave...
Na stranu što sad ovdje ima dvije stranice - to ne računam jer su postovi bili "isprovocirani" donekle mojom izjavom a dio ih i nije vezan za samu figuru.
Isto kao što kod izrade makete konstruktivne kritike pomažu - recimo kao što je bila ova AMorozova, dapaće, takvi komentari su najkorisniji - ali bih recimo više volio da je komentar dao dok sam figuru radio - tada smo mogli raspraviti o tome je li to oružje u toj konfiguraciji OK ili ne. Ovako sa tri konstruktivna komentara i to kad je figura gotova postanje na forum gubi smisao - jer nikakve rasprave nema - kužiš što hoću reči.

Nije to ni "jadikovka", nego samo konstatacija Wink
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Kol 09, 2013 1:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Blah. Slijedeći ću puta, ono što mislim, napisati u nekoliko različitih formulacija...da budem siguran da će čitatelji razumjeti što sam točno napisao. Twisted Evil

Lijepa figura. Točka.
darko

PorukaUpisano: Pet Kol 09, 2013 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Blah. Slijedeći ću puta, ono što mislim, napisati u nekoliko različitih formulacija...da budem siguran da će čitatelji razumjeti što sam točno napisao. Twisted Evil

Lijepa figura. Točka.

Ja sam razumio samo ono što si napisao, ne znam čitati tvoje postove "između redaka" kao Slider - valjda te ne poznajem dovoljno Laughing
Na ono što si napisao ja sam argumentirano odgovorio sa izvorima koji su me naveli da napravim upravo ovako , ako nisam u pravu slobodno me razuvjeri - nemam ništa protiv da naućim nešto novo...

Pozdrav !
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Kol 09, 2013 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

'Alo! Cijelo vrijeme si u pravu...i cijelo vrijeme mi se sviđa način na koji si u pravu...kraj rasprave (što se mene tiče). Razz

Ma...odgovaram za sve što kažem/napišem...no, ne i za način na koji se to tumači. Twisted Evil

Kao što rekoh...lijepa figura. Točka. Cool
bernardin

Član od: 01 Kol 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 13, 2013 11:59 pm    Naslov poruke: Oružje Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na Uskoku uistinu izgleda impresivno kao i svi dosadašnji radovi koje sam vidio i koji su impresivni. Na žalost ukupan dojam kvari oružje zataknuto za pojas - jatagan i kubura. Vidi se da su rađeni prema crtežu i kao i oni na crtežu više su stilizirani nego stvarni. Niti u jednom muzeju ili zbirci oružja takve primjerke nećeš naći.
Na žalost sada sam na godišnjem pa nemam pristup literaturi i izvorima no jatagan definitivno nema takovu dršku. Kod jatagana se naime krajem 16. i početkom 17. stoljeća pojavljuju karakteristične uši koje su s vremenom postale sve veće.
Kubura za pojasom najvjerojatnije predstavlja pištolj s mehanizmom na kolo koji su krajem 16. stoljeća imali na kraju stiliziranu kuglu, a početkom 17. stoljeća stiliziran riblji rep- definitivno ni na jednoj ručki kubure nećeš naići na stilizirani pleter. Na žalost nemam slika pri ruci, ali kada se vratim kući pošaljem. U mešuvremenu mislim da kod Aralice u Hrvatskim ratnicima kroz stoljeća ima jedan Uskok.
Inače Uskok je super i nemoj se molim te obeshrabriti mojim primjedbama. S obzirom na samo jedan slikovni izvor figura je mrak.[/img][url][img][/img][/url][img][/img][img][/img][img][/img]
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma