Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 5:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | Vulkanizer Napisao/la: | Prvo čestitke ,odličan je
| darko Napisao/la: |
Prva 1/16 figura u Rvata i jedan komentar ???
Niko ni da pljucne ???  |
Pa već ti je jedanom jedan admin objasni to
Al kad več hoćeš of tpopik evo ti ga;
Malo nisi u skaladu sa vrimenom .
Evo kako bi ja modernizira ovu figuru :
Oružje bi malo ispleska tako da bude kramp,misto jeleka i toka ,obuka bi mu t-šrt sa natpisom ,''Tintilinić ...........te fikalna blagajna''
a ime figure bilo bi Rvat na putu za Vrankfurt (naOdri) XXI st ili ulazak Rvata u EU  |
Da, nezaboravno "ljepljenje pločica", što dovodi u pitanje i smisao postanja postupka izrade ovdje uopće, no ako sam tih dilema ranije i imao, sad su sigurno riješene i neću se oko toga više truditi jer to ionako nitko ne gleda  |
malo pojasnjenje vas dvojica ak moze , cini mi se zanimljivo  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ništa, samo je čovijek rekao ono što i jeste činjenica, da većinu ljudi izrada figura zanima isto koliko i ljepljenje pločica  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | darko Napisao/la: | Fala Kekso
Bio sam na godišnjem zato je brzo bila gotova...
Prva 1/16 figura u Rvata i jedan komentar ???
Niko ni da pljucne ???  |
ha cuj, il zato jer je prva u rvata, ili zato jer nemas grupu sljedbenika koji vicu wow.....  |
Nemam potrebu za sljedbenicima koji viću wow,
Kritiku ako je konstruktivna prihvaćam a ono sa čim se ne slažem pokušavam osporiti - tome forum i služi.
No ovdje se ne radi o tome, nego naprosto o nedostatku publike uopće, pa makar i samo pljuvali  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:27 pm Naslov poruke: |
|
|
@Darko: A čuj forum se u zadnje vrijeme uglavnom svodi na postanje youtube linkova, (pra)djedovih fotografija iz domobrana i rasprava u koju farbu su farbali kokpite u avionima 1942. između svibnja i kolovoza. I ja puno više radim nego objavljujem jer mi nije zanimljivo dobivati komentare od 2-3 uvijek ista čovjeka s kojima ionako kontaktiram preko pm-a ili uživo. Ako se ja sa 1/72 figurama osjećam osamljeno, mogu misliti kako je tek tebi koji sculptaš (jedan od 2-3 aktivna sculptera u Hr). Osobno bi mi bilo žao da ne mogu i dalje pratiti tvoje uratke. Morat ćeš napraviti nekakav newsletter za nas 5 obožavatelja tvog lika i djela
EDIT: Ne mogu te kritizirati jer nije moje razdoblje i nisam ništa pročitao o temi. Evo prestat ću te i hvaliti, a ako baš želiš primjedbu, desna ruka na 6. fotografiji nekako izgleda predugačka (iako sam siguran da si ju napravio proporcionalno).  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Link na blog je u mom potpisu
Da desna ruka je predugaćka jer šaka nije do kraja "ušla" u rukav kako treba jer je unutra gruda patafixa...napisao sam na početku da šake ne stoje kako treba  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam odmah vidio Link dodan u favorite... vidiš, i ja sam imao neku ideju pokrenuti vlastiti blog za moje uratke... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kekso Napisao/la: | Nisam odmah vidio Link dodan u favorite... vidiš, i ja sam imao neku ideju pokrenuti vlastiti blog za moje uratke... |
Da, zgodna stvar, ja sam ga otvorio radi sebe, da se mogu vratiti i vidjeti "napredak" na pojedinoj figuri i smijat se svojim greškama kasnije  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
ja mislim da si skuzil da sam ja jedan od tvojih vjernih fanova, i fakat se divim tvom radu jer ja to ne bih mogao ni u snu
i redovnom pogledam
al nemam naviku pisat nekaj ak mi sve super izgleda  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pipe
| | Član od: 30 Sij 2009 | | Poruke: 7 | |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Slobodno jatagan duzi napravi ,koliko ga se sjecam (jedan je visio na zidu sobe u viksi ,ukro mi ga netko tokom rata). Inace jatagan je doista neobicno oruzje ,ostrica je s unutarnje strane krivulje ,navodno je sluzio za zavrsni udarac i paranje konjskih trbuha.
Redovno pratim vase radove i zao mi je sto nejdete u komercijalne vode. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| pipe Napisao/la: | Slobodno jatagan duzi napravi ,koliko ga se sjecam (jedan je visio na zidu sobe u viksi ,ukro mi ga netko tokom rata). Inace jatagan je doista neobicno oruzje ,ostrica je s unutarnje strane krivulje ,navodno je sluzio za zavrsni udarac i paranje konjskih trbuha.
Redovno pratim vase radove i zao mi je sto nejdete u komercijalne vode. |
Da, nasuprot svim ostalim tipovima mača ili sablje, jatagan nije korišten na isti naćin - niti je ubadao niti sjekao zamahom - već nasuprot - sjekao je povlaćenjem prema sebi - zato jatagan nema zaštitu za ruku na kraju drške - već nasuprot - zadebljanje na samom početku drške. Baratanje jataganom je posebna vještina
Dužina ima raznih - barem među slikama koje sam poskidao prije izrade - tako da ovo nije pogrešno - iako bi vizualno duži bolje odgovarao. No budući da sam odustao od kastanja, ovo ostaje kako je s izuzetkom šaka (odnosno rukava u koje šake dosjedaju) koje ću još dotjerati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | ja mislim da si skuzil da sam ja jedan od tvojih vjernih fanova, i fakat se divim tvom radu jer ja to ne bih mogao ni u snu
i redovnom pogledam
al nemam naviku pisat nekaj ak mi sve super izgleda  |
Jesam naravno
No kao što sam rekao ne radi se ovdje o fanovima nego o općenito slabom interesu za samogradnju figura. Isto je tako malo bilo postova i na radovima ostalih kolega koji se time bave...
Na stranu što sad ovdje ima dvije stranice - to ne računam jer su postovi bili "isprovocirani" donekle mojom izjavom a dio ih i nije vezan za samu figuru.
Isto kao što kod izrade makete konstruktivne kritike pomažu - recimo kao što je bila ova AMorozova, dapaće, takvi komentari su najkorisniji - ali bih recimo više volio da je komentar dao dok sam figuru radio - tada smo mogli raspraviti o tome je li to oružje u toj konfiguraciji OK ili ne. Ovako sa tri konstruktivna komentara i to kad je figura gotova postanje na forum gubi smisao - jer nikakve rasprave nema - kužiš što hoću reči.
Nije to ni "jadikovka", nego samo konstatacija  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Kol 09, 2013 1:59 am Naslov poruke: |
|
|
Blah. Slijedeći ću puta, ono što mislim, napisati u nekoliko različitih formulacija...da budem siguran da će čitatelji razumjeti što sam točno napisao.
Lijepa figura. Točka. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Pet Kol 09, 2013 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Blah. Slijedeći ću puta, ono što mislim, napisati u nekoliko različitih formulacija...da budem siguran da će čitatelji razumjeti što sam točno napisao.
Lijepa figura. Točka. |
Ja sam razumio samo ono što si napisao, ne znam čitati tvoje postove "između redaka" kao Slider - valjda te ne poznajem dovoljno
Na ono što si napisao ja sam argumentirano odgovorio sa izvorima koji su me naveli da napravim upravo ovako , ako nisam u pravu slobodno me razuvjeri - nemam ništa protiv da naućim nešto novo...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Kol 09, 2013 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
'Alo! Cijelo vrijeme si u pravu...i cijelo vrijeme mi se sviđa način na koji si u pravu...kraj rasprave (što se mene tiče).
Ma...odgovaram za sve što kažem/napišem...no, ne i za način na koji se to tumači.
Kao što rekoh...lijepa figura. Točka.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bernardin
| | Član od: 01 Kol 2012 | | Poruke: 14 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 13, 2013 11:59 pm Naslov poruke: Oružje |
|
|
Svaka čast na Uskoku uistinu izgleda impresivno kao i svi dosadašnji radovi koje sam vidio i koji su impresivni. Na žalost ukupan dojam kvari oružje zataknuto za pojas - jatagan i kubura. Vidi se da su rađeni prema crtežu i kao i oni na crtežu više su stilizirani nego stvarni. Niti u jednom muzeju ili zbirci oružja takve primjerke nećeš naći.
Na žalost sada sam na godišnjem pa nemam pristup literaturi i izvorima no jatagan definitivno nema takovu dršku. Kod jatagana se naime krajem 16. i početkom 17. stoljeća pojavljuju karakteristične uši koje su s vremenom postale sve veće.
Kubura za pojasom najvjerojatnije predstavlja pištolj s mehanizmom na kolo koji su krajem 16. stoljeća imali na kraju stiliziranu kuglu, a početkom 17. stoljeća stiliziran riblji rep- definitivno ni na jednoj ručki kubure nećeš naići na stilizirani pleter. Na žalost nemam slika pri ruci, ali kada se vratim kući pošaljem. U mešuvremenu mislim da kod Aralice u Hrvatskim ratnicima kroz stoljeća ima jedan Uskok.
Inače Uskok je super i nemoj se molim te obeshrabriti mojim primjedbama. S obzirom na samo jedan slikovni izvor figura je mrak.[/img][url][img][/img][/url][img][/img][img][/img][img][/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|