Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 12:51 pm    Naslov poruke: BROJ_61 - višak letvice i rešetki Citiraj ovaj komentar

Sigurno ste zapazili da su sa brojem 61 pristigli letvica i rešetke koje smo već ranije dobili, kao i ponovljene upute o ugradnji.

Provjerio sam što je uzrok duplom slanju materijala za rešetke i pražnicu grotla. U pitanju je zabuna u kombinaciji talijanskih i engleskih uputa. U talijanskoj nakladi rešetke i letvica su se dobivale tek sada, a u engleskoj (koja je novija i po kojoj mi radimo) sa brojevima 21, 39 i 42, s time da se rešetke ugrađuju sa brojem 61. Netko nije izvršio korekciju narudžbe dijelova kao i uputa, pa smo ih dobili duplo.
Nije šteta u materijalu ali je u živcima, jer oni koji redovito slažu maketu sada ne mogu ništa raditi.
ISPRIKA!
Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antonius

Član od: 05 Ožu 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo treba provjeriti jesu li nas zakinuli za nešto drugo ako su ovo poduplali.
Natrag na vrh
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 3:58 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Ja sam od resetki koje sam dobio a one su viska, nspravio resetke u rilu, mislim da mi to nece smetati za daljnju izradu galijuna, pozz svima
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Pon Svi 06, 2013 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Molim Vas pomozite mi da uhvatim korak.

Po mojoj evidenciji dobili smo slijedeće (odnosi se na rešetke):

- u broju 24 38kom letvica za rešetke
- u broju 39 31kom letvica
- u broju 42 30kom letvica
- u broju 61 50kom letvica

Za jednu kompletnu rešetku potrebno je 30kom letvica (15x15).

Upute u broju 24 navode sastavljanje dviju kompletnih rešetki za grotla na palubi kaštela i krmici koje se onda režu na potrebnu mjeru. To možda nije potrebno i moguće je sačuvati nekoliko letvica.

Dakle moguće je sastaviti svih 5 rešetki do sada (dvije za pramčanu i krmenu palubicu i 3 za glavno grotlo), ali uz čuvanje letvica (ne sklapati kompletne gdje nije potrebno).

Ili sam se negdje prebrojao - molim Vas pomozite.

Popzdrav, Darko
Sokol

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2013 8:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
graffa

Član od: 07 Stu 2011
Mjesto: velika gorica
PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2013 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sokol Napisao/la:
Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Otvori Tisak medija na internetu i tamo naruči brojeve koje ti fale na kiosk kojeg odabereš u Osijeku.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Sokol

PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2013 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Graffa,Hvala puno na odgovoru.
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2013 7:32 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Pozdrav prijatelji maketari. Dosta je bilo apstinencije. Opet ću da se družim s vama .
Evo dokle i kako sam stigao.

malo patine

pramčana vrata

[/img]

i na njima malo patine

[img][/img]

idemo dalje. Pozdrav, Jovan.
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 08, 2013 12:11 am    Naslov poruke: Naruđbe brojeva i reklamacije Citiraj ovaj komentar

[quote="Sokol"]Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru.[/quote]

Imaš dvije mogučnosti:

1. Naručiti ih preko interneta kako je Graffa preporučio
2. Poslati poruku meni sa svojim telefonskim brojem koju ću ja proslijediti marketingu - to ti važi kao da si dobio besplatni telefon bez čekanja.

Ja sam tamo svakog ponedjeljka kroz jutro pa mogu provjeriti kako ide.
Inače do sada su bili zastoji u skladištu tako da je sve čekalo, ali počele su pomalo isporuke.
Pozz
Natrag na vrh
Sokol

PorukaUpisano: Sri Svi 08, 2013 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na odgovoru ali uspio sam ih danas dobiti na broj "tisak media"te se nadam da će paket uskoro biti u Osijeku!Usput,Jovane ovo što si dosad napravio meni je super,samo tako.Pozz svima!
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Čet Svi 09, 2013 6:10 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Hvala Sokol. Pozdrav svima.
Evo jedan detalj. Kasno je za ovu , ali za neke buduće makete nije . Razma se može uraditi iz komada i na krivinama .

potrebno je letvicu, koju smo namenili za to , kuvati par minuta u vodi, potom je saviti oko nečega u odgovarajuću krivinu i tako držati dok se ne osuši. Letvica će zadržati oblik krivine i posle skidanja sa "kalupa". Pogodno drvo za ovu operaciju je jasen , bukva , orah .

[/img]

Ovako nekako.

Pozdrav.
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Sub Svi 11, 2013 9:39 am    Naslov poruke: Broj 62 Citiraj ovaj komentar

Pozdrava svima. Jel kod Vas došao novi broj na kiosk (Zg recimo). U zagorju ga nisam našao na dva kioska.
Natrag na vrh
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Sub Svi 11, 2013 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najsigurnije ti je naći tiskov kiosk koji je najbliže tvojoj klieti.
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Sub Svi 11, 2013 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kum od barbe Napisao/la:
Najsigurnije ti je naći tiskov kiosk koji je najbliže tvojoj klieti.

Pa i tražio sam na "TISKOVIM" kioscima. Psovanje
Natrag na vrh
Antonius

Član od: 05 Ožu 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Svi 11, 2013 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam razmu rješio ovako:
Precrtao sam krivinu na papir i zalijepio ga na dasku. Onda sam uz liniju zabio čavliće (veće i jače nego ove koji idu uz brod)

Letvice sam držao u vreloj vodi 15 min i savio ih po čavlićima. Sutra sam skinuo letvicu i obrusio je.

Poslije montaže ovako izgleda

Zadnji mjesec sam zbog drugih obveza zanemario brod pa zaostajem.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 65/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma