Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dbezinov
 | | Član od: 25 Sij 2013 | | Poruke: 274 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 12:51 pm Naslov poruke: BROJ_61 - višak letvice i rešetki |
|
|
Sigurno ste zapazili da su sa brojem 61 pristigli letvica i rešetke koje smo već ranije dobili, kao i ponovljene upute o ugradnji.
Provjerio sam što je uzrok duplom slanju materijala za rešetke i pražnicu grotla. U pitanju je zabuna u kombinaciji talijanskih i engleskih uputa. U talijanskoj nakladi rešetke i letvica su se dobivale tek sada, a u engleskoj (koja je novija i po kojoj mi radimo) sa brojevima 21, 39 i 42, s time da se rešetke ugrađuju sa brojem 61. Netko nije izvršio korekciju narudžbe dijelova kao i uputa, pa smo ih dobili duplo.
Nije šteta u materijalu ali je u živcima, jer oni koji redovito slažu maketu sada ne mogu ništa raditi.
ISPRIKA!
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonius
 | | Član od: 05 Ožu 2013 | | Poruke: 13 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Samo treba provjeriti jesu li nas zakinuli za nešto drugo ako su ovo poduplali. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 3:58 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Ja sam od resetki koje sam dobio a one su viska, nspravio resetke u rilu, mislim da mi to nece smetati za daljnju izradu galijuna, pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
| | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Lepoglava |
|
Upisano: Pon Svi 06, 2013 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Molim Vas pomozite mi da uhvatim korak.
Po mojoj evidenciji dobili smo slijedeće (odnosi se na rešetke):
- u broju 24 38kom letvica za rešetke
- u broju 39 31kom letvica
- u broju 42 30kom letvica
- u broju 61 50kom letvica
Za jednu kompletnu rešetku potrebno je 30kom letvica (15x15).
Upute u broju 24 navode sastavljanje dviju kompletnih rešetki za grotla na palubi kaštela i krmici koje se onda režu na potrebnu mjeru. To možda nije potrebno i moguće je sačuvati nekoliko letvica.
Dakle moguće je sastaviti svih 5 rešetki do sada (dvije za pramčanu i krmenu palubicu i 3 za glavno grotlo), ali uz čuvanje letvica (ne sklapati kompletne gdje nije potrebno).
Ili sam se negdje prebrojao - molim Vas pomozite.
Popzdrav, Darko _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sokol
| | Član od: 16 Lis 2012 | | Poruke: 30 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Svi 07, 2013 8:16 am Naslov poruke: |
|
|
Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru. _________________ Sokol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Uto Svi 07, 2013 12:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sokol Napisao/la: | | Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru. |
Otvori Tisak medija na internetu i tamo naruči brojeve koje ti fale na kiosk kojeg odabereš u Osijeku. _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sokol
|
Upisano: Uto Svi 07, 2013 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Graffa,Hvala puno na odgovoru. _________________ Sokol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Uto Svi 07, 2013 7:32 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Pozdrav prijatelji maketari. Dosta je bilo apstinencije. Opet ću da se družim s vama .
Evo dokle i kako sam stigao.
malo patine
pramčana vrata
[/img]
i na njima malo patine
[img] [/img]
idemo dalje. Pozdrav, Jovan. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
 | | Član od: 25 Sij 2013 | | Poruke: 274 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 08, 2013 12:11 am Naslov poruke: Naruđbe brojeva i reklamacije |
|
|
[quote="Sokol"]Kolege maketari,zna li netko što se događa sa besplatnim tel.brojem DeAgostinija u Zagrebu?Naime već četiri dana bezuspješno ih pokušavam kontaktirati jer mi nedostaju brojevi 54 i 55.Čekam na vezi po 30 minuta,dođem sa 4 mjesta čekanja na automatu na drugo mjesto i nakon toga još 20 min. čekanja i ništa.Ukoliko netko zna o čemu se radi unaprijed zahvaljujem na odgovoru.[/quote]
Imaš dvije mogučnosti:
1. Naručiti ih preko interneta kako je Graffa preporučio
2. Poslati poruku meni sa svojim telefonskim brojem koju ću ja proslijediti marketingu - to ti važi kao da si dobio besplatni telefon bez čekanja.
Ja sam tamo svakog ponedjeljka kroz jutro pa mogu provjeriti kako ide.
Inače do sada su bili zastoji u skladištu tako da je sve čekalo, ali počele su pomalo isporuke.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sokol
|
Upisano: Sri Svi 08, 2013 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na odgovoru ali uspio sam ih danas dobiti na broj "tisak media"te se nadam da će paket uskoro biti u Osijeku!Usput,Jovane ovo što si dosad napravio meni je super,samo tako.Pozz svima! _________________ Sokol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Čet Svi 09, 2013 6:10 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Hvala Sokol. Pozdrav svima.
Evo jedan detalj. Kasno je za ovu , ali za neke buduće makete nije . Razma se može uraditi iz komada i na krivinama .
potrebno je letvicu, koju smo namenili za to , kuvati par minuta u vodi, potom je saviti oko nečega u odgovarajuću krivinu i tako držati dok se ne osuši. Letvica će zadržati oblik krivine i posle skidanja sa "kalupa". Pogodno drvo za ovu operaciju je jasen , bukva , orah .
[/img]
Ovako nekako.
Pozdrav. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
 | | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 142 | | Mjesto: zagorje zeleno |
|
Upisano: Sub Svi 11, 2013 9:39 am Naslov poruke: Broj 62 |
|
|
| Pozdrava svima. Jel kod Vas došao novi broj na kiosk (Zg recimo). U zagorju ga nisam našao na dva kioska. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kum od barbe
| | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 57 | | Mjesto: Lepoglava |
|
Upisano: Sub Svi 11, 2013 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Najsigurnije ti je naći tiskov kiosk koji je najbliže tvojoj klieti. _________________ ako posudiš - vrati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
 | | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 142 | | Mjesto: zagorje zeleno |
|
Upisano: Sub Svi 11, 2013 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| kum od barbe Napisao/la: | | Najsigurnije ti je naći tiskov kiosk koji je najbliže tvojoj klieti. |
Pa i tražio sam na "TISKOVIM" kioscima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonius
 | | Član od: 05 Ožu 2013 | | Poruke: 13 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Svi 11, 2013 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam razmu rješio ovako:
Precrtao sam krivinu na papir i zalijepio ga na dasku. Onda sam uz liniju zabio čavliće (veće i jače nego ove koji idu uz brod)
Letvice sam držao u vreloj vodi 15 min i savio ih po čavlićima. Sutra sam skinuo letvicu i obrusio je.
Poslije montaže ovako izgleda
Zadnji mjesec sam zbog drugih obveza zanemario brod pa zaostajem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|