Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 5:11 pm Naslov poruke: U-boat type XXIII, ICM 1/144 |
|
|
Dobar dan.
Evo nakon 113 dana za završio sam prvu maketu u ovoj godini! Može ovo sve mnogo bolje, ali ja sam zadovoljan. Jedino mi je žao što sam upropastio zastavu, ali nema veze. Imao sam ove njaljepnice sa svastikama, koje su mi ostale iz časopisa "Borbeni avioni", pa sam ih iskoristio čisto da se zna čija je!
Bojena je MM i Revell enamel bojama (gore MM RLM 76, dole Revell tamno siva 7 , wash i rđa rađeni su slikarskim uljanim bojama. Prvi put sam radio wash ovim bojama i moram da priznam da sam više nego zadovoljan! Na propeleru sam takođe odradio wash uljanom zelenom bojom. Slike su loše, ali mislim da se može vidjeti! Razmišljao sam u kojoj boji da odradim postolje i na kraju se odlučih za Revell 36!
Eto tako sve ste mogli vidjeti dok sam je radio, a ako niste, a nekog možda interesuje, ovde može naći detalje:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=24381&start=0
Eto sad ste vi na redu, pa izvolite!
screenshot
Pozdrav,
Mladen. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
krasna, decentno uprljana
jedan detalj koji nisi istaknuo - ova cetri okrugla ''poklopca'' sa svake strane pramca- to su hidrofoni i oni imaju mesingane poklopce
tak da jos stignes to piknut  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Slider . Ma lak se skoro i osušio, tako da... to je to . _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Imaš par greškica-boja dna je ponešto pretamna, a propeler na ovom tipu podmornice nije bio mesingan, nego od nehrđajućeg čelika, prebojan u istu tamno sivu kao i dno. Periskop, Schnorchel i antene ti svaki gledaju malo na svoju stranu, a trebali bi biti poravnati potpuno uspravno kad se glada sprijeda i sa strane. Što se tiče zastave, ne treba ti biti žao. Obzirom da si na toranj upisao bijeli broj, koji su podmornice dobile nakon zarobljavanja od strane saveznika, zastava bi bila neautentična. Prljanje ti je ispalo dobro-taman kako treba. Možeš biti zadovoljan sa rezultatom-jako mi je dobro poznato kakve su sve gnjavaže imao oko te ne baš sjajne ICM-ove makete.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| lijepo urađeno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Tra 26, 2013 6:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na lijepim riječima.
Iduća će biti bolja, bar se nadam  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|