Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

U-boat type XXIII, ICM 1/144

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Tra 25, 2013 5:11 pm    Naslov poruke: U-boat type XXIII, ICM 1/144 Citiraj ovaj komentar

Dobar dan.

Evo nakon 113 dana za završio sam prvu maketu u ovoj godini! Može ovo sve mnogo bolje, ali ja sam zadovoljan. Jedino mi je žao što sam upropastio zastavu, ali nema veze. Imao sam ove njaljepnice sa svastikama, koje su mi ostale iz časopisa "Borbeni avioni", pa sam ih iskoristio čisto da se zna čija je!
Bojena je MM i Revell enamel bojama (gore MM RLM 76, dole Revell tamno siva 7Cool, wash i rđa rađeni su slikarskim uljanim bojama. Prvi put sam radio wash ovim bojama i moram da priznam da sam više nego zadovoljan! Na propeleru sam takođe odradio wash uljanom zelenom bojom. Slike su loše, ali mislim da se može vidjeti! Razmišljao sam u kojoj boji da odradim postolje i na kraju se odlučih za Revell 36!
Eto tako sve ste mogli vidjeti dok sam je radio, a ako niste, a nekog možda interesuje, ovde može naći detalje:

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=24381&start=0

Eto sad ste vi na redu, pa izvolite!

screenshot

Pozdrav,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Čet Tra 25, 2013 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

krasna, decentno uprljana
jedan detalj koji nisi istaknuo - ova cetri okrugla ''poklopca'' sa svake strane pramca- to su hidrofoni i oni imaju mesingane poklopce
tak da jos stignes to piknut Cool
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
u-boat

PorukaUpisano: Čet Tra 25, 2013 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Slider Very Happy. Ma lak se skoro i osušio, tako da... to je to Wink .

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 26, 2013 10:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda. Very Happy Imaš par greškica-boja dna je ponešto pretamna, a propeler na ovom tipu podmornice nije bio mesingan, nego od nehrđajućeg čelika, prebojan u istu tamno sivu kao i dno. Periskop, Schnorchel i antene ti svaki gledaju malo na svoju stranu, a trebali bi biti poravnati potpuno uspravno kad se glada sprijeda i sa strane. Što se tiče zastave, ne treba ti biti žao. Obzirom da si na toranj upisao bijeli broj, koji su podmornice dobile nakon zarobljavanja od strane saveznika, zastava bi bila neautentična. Prljanje ti je ispalo dobro-taman kako treba. Možeš biti zadovoljan sa rezultatom-jako mi je dobro poznato kakve su sve gnjavaže imao oko te ne baš sjajne ICM-ove makete. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
viper

Član od: 07 Pro 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 26, 2013 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lijepo urađeno
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Pet Tra 26, 2013 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na lijepim riječima.
Iduća će biti bolja, bar se nadam Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma