Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tamburash

Član od: 18 Ruj 2011
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 3:09 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Hvala ti tamburash, reci mi kad bi htio raditi namjestaj recimo par ormara i dva kreveta, jel to on moze, kvaliteta nije sigurno upitna, mozes mi napisati cijenu novoga, necu zaliti dati i malo vise samo da budem zadovoljan

Hmm.. Svakako moze rezati dubinu do 22mm.. nije mu problem rezati ivericu.. ja sam sebi rezao neke police, pravio ladice i sitnije stvari (sto se tice namjestaja) a ormar i radni stol sam ipak otisao u radnju gdje se bave sa takvim stvarima. Odrezali su mi i lijepo kantirali sve rubove. Mislim da bi ipak bilo nezgodno na tako malom cirkularu rezati bocnu stranicu ormara... U Osijeku naplacuju mislim 5 kuna po rezu.. Tako da nisam htio vuci materijal i onda se zezati na malom cirkularu..
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 3:20 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Ok, tako i ja nekako misli, htio sam samo saznati jel on ima snagu za to uraditi, meni treba za neke sitnije radje, nekada nesto napraviti, malo maketarstvo i tako, hvala ti na odgovoru , moram ga pronaci gdje ga kupiti, hvala puno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 3:54 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozdrav maketarima , a posebno onima koji hoće da se prekvalifikuju u stolare Laughing . Samo da dodam nešto na temu cirkulara. Ne postoji cirkular koji je dobar za sitne sitne stvari , a ujedno da dobro služi i za izradu recimo nameštaja. Damire ,dobro ti je rekao Tamburaš, kada hoćeš nešto ozbiljnije od nameštaja da radiš ( ne kutijice za nakit ) Wink taj Proxxon ne može to da uradi ( nisam video mašinu , ali pretpostavljam , pošto je ta firma bazirana , koliko znam , na izradu mašina i alata za minijature ). Za sečenje iverice i mnogo ozbiljnije ( u smislu gabarita) mašine ne mogu da zadovolje. Sada se za sečenje iverice i uopšte pločastih materijala koriste uglavnom vertikalni formatizeri i još novije numeričke mašine gde ploča stoji horizontalno , a testera trči po njoj. Kod sečenja iverice ima problem krzanja ivice , koji se kod ovih mašina eliminiše predrezanjem, što sumnjam da bilo koji Proxxon cirkular ima . Za sečenje iverice je potreban i veliki radni sto.... i tako dalje. To što ta mašina može da preseče komad debljine 20-ak mm to ne garantije ništa u smislu potreba za rezanje pločastih materijala. Dakle rešenje je , kada ti nešto tako treba, napraviš specifikaciju, odneseš u firmu koja prodaje pločaste materijale, oni ti izrežu , iskantuju, naplate i vozi...
Ostalo je tvoje. Ako se negde pogrešio oni su uglavnom susretljivi, skratiće , suziti, dokantovati i nemaš brige. Veliki pozdrav prijatelju.
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 4:20 pm    Naslov poruke: drenažna pumpa Citiraj ovaj komentar

Pozdrav damacn, dobro si napravio. Naime spoj dna pumpe koji ima izdanak i cijevi čiji je promjer kao i pumpa( a zapravo nije cijev) traži da se to dobro namjesti, ponešto izbuši ili napravi obujmica koja će ih spojiti.

Neki ubacuju pravu cijev umjesto drva, tako da je dosjed uredniji.

U principu bilo kako, samo da se ne miče i fiksira. Neki pitaju a neki sami rješe.

Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
damacn

PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 4:22 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala Pru, sve sam shvatio, hvala svima koji su se ukljucili u raspravu o cirkularu, pozz svima
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 4:30 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala d bezinov, gdje je bio moj problem, drzao sam se ko pjan plota uputstava za izradu galijuna, odlaskom na razne forume i gledajuci slike drugih maketara vidio sam sta se sve radi, recimo vitlo, na mali miljun nacina sam nasao kako rade, ipak sam ja jos uvijek jako zelen u ovome, sve sto radja dalje ide vidim koliko sam zeleniji, nemojte zamjeriti ako kada neku glupost upitam, sve je skola, ipak bi povukao svoje misljenje o deagostiniju koje sam nedavno iznjeo, upitam se sta bi uradio da sam dobio crtez i sve djelove za galijun bez uputa za rad, iskreno nista ili vrlo malo toga, znaci deagostini ipak me je uveo i unio u ovo dobro, tako da nije receno da necuuzeti i njegov drugi projekt ako ga bude, pozz svima
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Ned Ožu 10, 2013 4:46 pm    Naslov poruke: Drenažna pumpa Citiraj ovaj komentar

Sve OK damacn, Nakon ovoga će i drugi znati da treba malo obratiti pažnju na taj spoj.
Čeka nas još toga. Pozz
Natrag na vrh
pru959

PorukaUpisano: Uto Ožu 12, 2013 9:19 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Malo sam ga pregitovao ( možda malo više)

[img][/img]

[img][/img]
damacn

PorukaUpisano: Uto Ožu 12, 2013 9:29 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Obradovao si me slikama, bit ce to na kraju ko staklo, pozzj
Koji si kit koristio
Natrag na vrh
pru959

PorukaUpisano: Uto Ožu 12, 2013 10:38 pm    Naslov poruke: jedrenjak Citiraj ovaj komentar

Malo pre sam počeo da ga šmirglam....uf... biće to mukotrpan posao. Ne znam ni kako ću ga posle otprašiti ( zavlači se prašina u unutrašnjost ! ).
Koristio sam akrilni git firma "Er -Lac" . Super se lako nanosi i lako se šmirgla ( da ga nisam naneo ovoliko koliko jesam , bilo bi sve ok , ovako ....)
Pozdrav.
damacn

PorukaUpisano: Uto Ožu 12, 2013 10:47 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Bit ce to ok, usisavac na kraju
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Pet Ožu 15, 2013 4:07 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Evo kako to danas izgleda pozz svim maketarima

Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Pet Ožu 15, 2013 6:36 pm    Naslov poruke: Montaža upravljačke poluge za kormilarenje Citiraj ovaj komentar

Slika 54d - vjerojatno ste to i sami probali, ali ukoliko se ne uspije ubaciti poluga sa žicom u postolje odozgo, može se nakon postavljanja poluge ugurati žicu odozdo. Treba tada malo proširiti rupu na poluzi da žica ne prolazi teško. Malo pincetom, malo nagibanjem.... Rolling Eyes
Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Pet Ožu 15, 2013 6:45 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

ja sam mrvu prosirio onaj ulaz da ona upadne, uvlacio sam je po dijagonali, znaci po dijagonali moze da udje i nikako drugacije, mozete mi reci hoce ta poluga biti u funkciji, jer mi nekako jedva da ona druga moze uci u nju, moze ali vrlo malo hvata , pozz i hvala
Natrag na vrh
marin

Član od: 14 Svi 2012
PorukaUpisano: Pet Ožu 15, 2013 7:25 pm    Naslov poruke: Kratka ruda kormila Citiraj ovaj komentar

Da se i ja ubacim. Meni je ruda kormila malo kratka jer se kormilo udaljilo od trupa zbog veće visine kormilne statve. Da je ne natežem, mogu je produljiti pri vrhu koji ulazi u upravljačku polugu ili letvu kormilne statve smanjiti na visinu od 5,0 mm.
Isto tako trebam nasjednu rupu na rudi koja nasjeda na kormilo s gornje strane produžiti, kako bi normalno bila usmjerena u otvor na zrcalu.
Čavliće za šarke kormila treba skratiti i da sve dobro drži zalijepiti.
Pozdrav marin.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 56, 57, 58 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 57/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma