Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tamburash
 | | Član od: 18 Ruj 2011 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 3:09 pm Naslov poruke: Re: Damir |
|
|
| damacn Napisao/la: | | Hvala ti tamburash, reci mi kad bi htio raditi namjestaj recimo par ormara i dva kreveta, jel to on moze, kvaliteta nije sigurno upitna, mozes mi napisati cijenu novoga, necu zaliti dati i malo vise samo da budem zadovoljan |
Hmm.. Svakako moze rezati dubinu do 22mm.. nije mu problem rezati ivericu.. ja sam sebi rezao neke police, pravio ladice i sitnije stvari (sto se tice namjestaja) a ormar i radni stol sam ipak otisao u radnju gdje se bave sa takvim stvarima. Odrezali su mi i lijepo kantirali sve rubove. Mislim da bi ipak bilo nezgodno na tako malom cirkularu rezati bocnu stranicu ormara... U Osijeku naplacuju mislim 5 kuna po rezu.. Tako da nisam htio vuci materijal i onda se zezati na malom cirkularu.. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=c36A4Of1QFk&feature=youtu.be |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
| | Član od: 10 Tra 2012 | | Poruke: 529 | |
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 3:20 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Ok, tako i ja nekako misli, htio sam samo saznati jel on ima snagu za to uraditi, meni treba za neke sitnije radje, nekada nesto napraviti, malo maketarstvo i tako, hvala ti na odgovoru , moram ga pronaci gdje ga kupiti, hvala puno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
 | | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 225 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 3:54 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
Pozdrav maketarima , a posebno onima koji hoće da se prekvalifikuju u stolare . Samo da dodam nešto na temu cirkulara. Ne postoji cirkular koji je dobar za sitne sitne stvari , a ujedno da dobro služi i za izradu recimo nameštaja. Damire ,dobro ti je rekao Tamburaš, kada hoćeš nešto ozbiljnije od nameštaja da radiš ( ne kutijice za nakit ) taj Proxxon ne može to da uradi ( nisam video mašinu , ali pretpostavljam , pošto je ta firma bazirana , koliko znam , na izradu mašina i alata za minijature ). Za sečenje iverice i mnogo ozbiljnije ( u smislu gabarita) mašine ne mogu da zadovolje. Sada se za sečenje iverice i uopšte pločastih materijala koriste uglavnom vertikalni formatizeri i još novije numeričke mašine gde ploča stoji horizontalno , a testera trči po njoj. Kod sečenja iverice ima problem krzanja ivice , koji se kod ovih mašina eliminiše predrezanjem, što sumnjam da bilo koji Proxxon cirkular ima . Za sečenje iverice je potreban i veliki radni sto.... i tako dalje. To što ta mašina može da preseče komad debljine 20-ak mm to ne garantije ništa u smislu potreba za rezanje pločastih materijala. Dakle rešenje je , kada ti nešto tako treba, napraviš specifikaciju, odneseš u firmu koja prodaje pločaste materijale, oni ti izrežu , iskantuju, naplate i vozi...
Ostalo je tvoje. Ako se negde pogrešio oni su uglavnom susretljivi, skratiće , suziti, dokantovati i nemaš brige. Veliki pozdrav prijatelju. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
 | | Član od: 25 Sij 2013 | | Poruke: 274 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 4:20 pm Naslov poruke: drenažna pumpa |
|
|
Pozdrav damacn, dobro si napravio. Naime spoj dna pumpe koji ima izdanak i cijevi čiji je promjer kao i pumpa( a zapravo nije cijev) traži da se to dobro namjesti, ponešto izbuši ili napravi obujmica koja će ih spojiti.
Neki ubacuju pravu cijev umjesto drva, tako da je dosjed uredniji.
U principu bilo kako, samo da se ne miče i fiksira. Neki pitaju a neki sami rješe.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 4:22 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Hvala Pru, sve sam shvatio, hvala svima koji su se ukljucili u raspravu o cirkularu, pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 4:30 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Hvala d bezinov, gdje je bio moj problem, drzao sam se ko pjan plota uputstava za izradu galijuna, odlaskom na razne forume i gledajuci slike drugih maketara vidio sam sta se sve radi, recimo vitlo, na mali miljun nacina sam nasao kako rade, ipak sam ja jos uvijek jako zelen u ovome, sve sto radja dalje ide vidim koliko sam zeleniji, nemojte zamjeriti ako kada neku glupost upitam, sve je skola, ipak bi povukao svoje misljenje o deagostiniju koje sam nedavno iznjeo, upitam se sta bi uradio da sam dobio crtez i sve djelove za galijun bez uputa za rad, iskreno nista ili vrlo malo toga, znaci deagostini ipak me je uveo i unio u ovo dobro, tako da nije receno da necuuzeti i njegov drugi projekt ako ga bude, pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Ned Ožu 10, 2013 4:46 pm Naslov poruke: Drenažna pumpa |
|
|
Sve OK damacn, Nakon ovoga će i drugi znati da treba malo obratiti pažnju na taj spoj.
Čeka nas još toga. Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Uto Ožu 12, 2013 9:19 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Malo sam ga pregitovao ( možda malo više)
[img] [/img]
[img] [/img] _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Uto Ožu 12, 2013 9:29 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
Obradovao si me slikama, bit ce to na kraju ko staklo, pozzj
Koji si kit koristio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pru959
|
Upisano: Uto Ožu 12, 2013 10:38 pm Naslov poruke: jedrenjak |
|
|
Malo pre sam počeo da ga šmirglam....uf... biće to mukotrpan posao. Ne znam ni kako ću ga posle otprašiti ( zavlači se prašina u unutrašnjost ! ).
Koristio sam akrilni git firma "Er -Lac" . Super se lako nanosi i lako se šmirgla ( da ga nisam naneo ovoliko koliko jesam , bilo bi sve ok , ovako ....)
Pozdrav. _________________ ZIRA |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Uto Ožu 12, 2013 10:47 pm Naslov poruke: Damir |
|
|
| Bit ce to ok, usisavac na kraju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Ožu 15, 2013 4:07 pm Naslov poruke: damir |
|
|
Evo kako to danas izgleda pozz svim maketarima
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dbezinov
|
Upisano: Pet Ožu 15, 2013 6:36 pm Naslov poruke: Montaža upravljačke poluge za kormilarenje |
|
|
Slika 54d - vjerojatno ste to i sami probali, ali ukoliko se ne uspije ubaciti poluga sa žicom u postolje odozgo, može se nakon postavljanja poluge ugurati žicu odozdo. Treba tada malo proširiti rupu na poluzi da žica ne prolazi teško. Malo pincetom, malo nagibanjem....
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| damacn
|
Upisano: Pet Ožu 15, 2013 6:45 pm Naslov poruke: damir |
|
|
| ja sam mrvu prosirio onaj ulaz da ona upadne, uvlacio sam je po dijagonali, znaci po dijagonali moze da udje i nikako drugacije, mozete mi reci hoce ta poluga biti u funkciji, jer mi nekako jedva da ona druga moze uci u nju, moze ali vrlo malo hvata , pozz i hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin
| | Član od: 14 Svi 2012 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Pet Ožu 15, 2013 7:25 pm Naslov poruke: Kratka ruda kormila |
|
|
Da se i ja ubacim. Meni je ruda kormila malo kratka jer se kormilo udaljilo od trupa zbog veće visine kormilne statve. Da je ne natežem, mogu je produljiti pri vrhu koji ulazi u upravljačku polugu ili letvu kormilne statve smanjiti na visinu od 5,0 mm.
Isto tako trebam nasjednu rupu na rudi koja nasjeda na kormilo s gornje strane produžiti, kako bi normalno bila usmjerena u otvor na zrcalu.
Čavliće za šarke kormila treba skratiti i da sve dobro drži zalijepiti.
Pozdrav marin. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|