Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Topljenje boje

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 1:53 pm    Naslov poruke: Topljenje boje Citiraj ovaj komentar

Kupio sam Revell-ovu boju SM 362 i prilikom bojanja iako sam stavio primer na površinu;boja se teško lovi za površinu tak da moram dva puta stavljat nanos.
Također na modelu kojeg radim nalaze se sitni dijelovi koji se kasnije stavljaju na sam model(npr.kanistri,antena,mitraljez...)koje su druge boje i kad želim zalijepit stavim ljepilo i tu boju SM 362 mi rastopi i boja se smežura. Shocked
Do sad sam koristil sve boje nijanse od Revella,Tamiya i Model Master i nikad mi se to nije dešavalo.Inače koristim za ljepilo Tamiya cementno te Revellovo.
Jel moguće da boja ne valja ili koji je vrag s tom bojom Question

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti je sve u redu sa bojom, vjerovatno se nije dovoljno osušila ili je bilo malo više ljepila.
Inače meni se skoro uvijek boja na mjestu nanosa ljepila smežura.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

za te sitne detalje- CA ljepilo
cisto mrvicu, da ne curi okolo, i sve pet
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To mi se nikad nije dešavalo;pogotovo nakon 24h sušenja.Zna mi se desit da slučajno(kod seljenja makete)otrgnem npr. antenu i ponovno zalijepim i kao da ništa nije bilo.A kod ove boje bilo kaj da naknadno zalijepim boja se smežura.Upravo lijepim tenkistu na kupolu T-55 i opće me strah lijepit ga na onaj otvor a trebam još zalijepit i postolje mitraljeza,ceradu... Confused

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2013 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam većinom Revell boje i normalno je da se naprosto "pokvare".
Takve boje odmah bacim jer se inače bezveze mučim i upropaštavam rad. Nikad nemoj ljepiti već obojane dijelove sa acetonskim ljepilom nego sa CA ljepilom. Ako postoji bilo kakva mogućnost da prvo sve poljepiš sa acetonskim ljepilom a onda sve skupa obojiš u bojama kojim trebaš. Tako se neće vidjeti ljepljeni spojevi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma