Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 1:53 pm Naslov poruke: Topljenje boje |
|
|
Kupio sam Revell-ovu boju SM 362 i prilikom bojanja iako sam stavio primer na površinu;boja se teško lovi za površinu tak da moram dva puta stavljat nanos.
Također na modelu kojeg radim nalaze se sitni dijelovi koji se kasnije stavljaju na sam model(npr.kanistri,antena,mitraljez...)koje su druge boje i kad želim zalijepit stavim ljepilo i tu boju SM 362 mi rastopi i boja se smežura.
Do sad sam koristil sve boje nijanse od Revella,Tamiya i Model Master i nikad mi se to nije dešavalo.Inače koristim za ljepilo Tamiya cementno te Revellovo.
Jel moguće da boja ne valja ili koji je vrag s tom bojom  _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 2:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da ti je sve u redu sa bojom, vjerovatno se nije dovoljno osušila ili je bilo malo više ljepila.
Inače meni se skoro uvijek boja na mjestu nanosa ljepila smežura. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 2:28 pm Naslov poruke: |
|
|
za te sitne detalje- CA ljepilo
cisto mrvicu, da ne curi okolo, i sve pet _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
To mi se nikad nije dešavalo;pogotovo nakon 24h sušenja.Zna mi se desit da slučajno(kod seljenja makete)otrgnem npr. antenu i ponovno zalijepim i kao da ništa nije bilo.A kod ove boje bilo kaj da naknadno zalijepim boja se smežura.Upravo lijepim tenkistu na kupolu T-55 i opće me strah lijepit ga na onaj otvor a trebam još zalijepit i postolje mitraljeza,ceradu...  _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2013 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja imam većinom Revell boje i normalno je da se naprosto "pokvare".
Takve boje odmah bacim jer se inače bezveze mučim i upropaštavam rad. Nikad nemoj ljepiti već obojane dijelove sa acetonskim ljepilom nego sa CA ljepilom. Ako postoji bilo kakva mogućnost da prvo sve poljepiš sa acetonskim ljepilom a onda sve skupa obojiš u bojama kojim trebaš. Tako se neće vidjeti ljepljeni spojevi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|