Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pitanje u vezi prodaje

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
TomislavB

Član od: 13 Pro 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 4:46 pm    Naslov poruke: Pitanje u vezi prodaje Citiraj ovaj komentar

Imam nešto 1/35 maketa vozila WW2 pa me zanima kako formirati cijenu.

Radi se o tome da su sve makete netaknute, međutim nemam kutije. Radi manjka prostora, kutije sam razrezao i ostavio samo prednju i zadnju stranu. Sve ostalo je kompletno. Koja je realna cijena za makete (Tamiya, Dragon), tj. ako nova maketa košta npr. 100kn da li je realno da stavim 20% manje ili se stavlja puna cijena? Znam da kupac određuje cijenu, ali zanima me što je realno?

hvala

tomislav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 5:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovisi ko kupuje maketu. Iskreno da mi neko posalje sliku svih sprueova, da zapakira to u neku drugu kutiju i posalje, platio bi mu punu cijenu.

Mozda netko voli skupljat original kutije, pa takvom ces moras spustit cijenu.

Ali eto, ja osobno mislim da maketa vrijedi potpuno isto u kutiji ili bez, kutija je samo komad kartona sa slikom i par bedastih uputa.
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovisi i o tome jel ti treba lova hitno pa daješ po nižim cijenama ili imaš vremena i novca pa prodaješ easy, jednu po jednu. Konkretno, 80 % cijene za "polovnu" maketu je meni fer jer me uvijek zanima sadržaj a ne pakiranje ali mislim da bi bio u pravu i kolega koji bi ti tražio i manje od tog jer mu je napeto sve skupa. Svašta se dogodi, ja sam plaćao totalne bolesti po par stotina kuna ali sam i dobivao/ kupovao štošta od kolega doslovno za ništa ili petinu cijene. Ti si šef pa kako ti bude.
Stavi u krajnjem slučaju po svom pa pregovaraj, mijenjaj, smanjivaj i povećavaj, ponekad je čar i u tome. Ponekad.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cijena makete sa i bez pakiranja je čisto stvar dogovora između tebe i kupca. Nema tu neke sigurne cifre. Možeš staviti neku početnu cijenu npr. umanjenu za eto tih 20 % od prave , a onda je sve stvar daljnjih pregovaranja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A čuj lipo postaviš popis maketa ovdje sa cijenama po kojima ih želiš prodati i vidiš po reakcijama i interesu eventualnih kupaca da li si dobro odredio cijene.
Sve ostalo najvažnije su ti već prije napisali.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TomislavB

Član od: 13 Pro 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 17, 2013 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svima zahvaljujem na pomoći.

tomislav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Mali oglasi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma