Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| TomislavB
| | Član od: 13 Pro 2012 | | Poruke: 40 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 4:46 pm Naslov poruke: Pitanje u vezi prodaje |
|
|
Imam nešto 1/35 maketa vozila WW2 pa me zanima kako formirati cijenu.
Radi se o tome da su sve makete netaknute, međutim nemam kutije. Radi manjka prostora, kutije sam razrezao i ostavio samo prednju i zadnju stranu. Sve ostalo je kompletno. Koja je realna cijena za makete (Tamiya, Dragon), tj. ako nova maketa košta npr. 100kn da li je realno da stavim 20% manje ili se stavlja puna cijena? Znam da kupac određuje cijenu, ali zanima me što je realno?
hvala
tomislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovisi ko kupuje maketu. Iskreno da mi neko posalje sliku svih sprueova, da zapakira to u neku drugu kutiju i posalje, platio bi mu punu cijenu.
Mozda netko voli skupljat original kutije, pa takvom ces moras spustit cijenu.
Ali eto, ja osobno mislim da maketa vrijedi potpuno isto u kutiji ili bez, kutija je samo komad kartona sa slikom i par bedastih uputa. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 5:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovisi i o tome jel ti treba lova hitno pa daješ po nižim cijenama ili imaš vremena i novca pa prodaješ easy, jednu po jednu. Konkretno, 80 % cijene za "polovnu" maketu je meni fer jer me uvijek zanima sadržaj a ne pakiranje ali mislim da bi bio u pravu i kolega koji bi ti tražio i manje od tog jer mu je napeto sve skupa. Svašta se dogodi, ja sam plaćao totalne bolesti po par stotina kuna ali sam i dobivao/ kupovao štošta od kolega doslovno za ništa ili petinu cijene. Ti si šef pa kako ti bude.
Stavi u krajnjem slučaju po svom pa pregovaraj, mijenjaj, smanjivaj i povećavaj, ponekad je čar i u tome. Ponekad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Cijena makete sa i bez pakiranja je čisto stvar dogovora između tebe i kupca. Nema tu neke sigurne cifre. Možeš staviti neku početnu cijenu npr. umanjenu za eto tih 20 % od prave , a onda je sve stvar daljnjih pregovaranja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TomislavB
| | Član od: 13 Pro 2012 | | Poruke: 40 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 17, 2013 9:37 am Naslov poruke: |
|
|
Svima zahvaljujem na pomoći.
tomislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|