Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Ivica
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 56 | |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 2:57 pm Naslov poruke: Vezivanje konopa |
|
|
Trebam pomoć. Brod je skoro gotov i potrebno je na krajevima gdje je ostalo, konope skupit i objesit na klinove, bite ili gdje već ide. E to meni ne ide tj konop nema onu prirodnu formu koju mu daje gravitacija nego strši svakako ( bolje reć nikako ). Drugim rječima nezadovoljava izgledom da na takav način završin santa luciu. Kolega mi je savjetovao neostikon da prođem konop ali opet nisan uspio dobit formu koja je prirodna ( vjerovatno moja greška - neiskustvo ).
Dajte savjet , sliku , video sve šta može pomoći
Hvala ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 6:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Neznam kako to iskusniji rješavaju, ali na mojoj braceri sam imao isti problem. Riješio sam tako, da sam kraj konopca sa snasta (mislim da se tako zove) zaljepio za klin, a smotuljak sam posebno izradio i jednostavno objesio na klin.Uopšte se ne primjeti da to nije jedna cjelina. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| I ja napravim vojeve na klinarici posebno. Gornji dio zakačim za klin, pa nekim šiljkom potegnem donji dio voja prema dolje, da se nategne. Zatim kapnem malo cianofixa koji to ukruti. Prije sam radio s drvofixom, ali njemu treba više vremena. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
|
Upisano: Uto Sij 15, 2013 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Slažem se to je rješenje vizuelno i uprincipu zadovoljava, samo nisam za ljepljenje na licu mjesta pogotovo ako ti treba 20-25 komada, pogotovo ako ti treba više komada jedna do drugoga. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Provaj prvo konop provuč prstima kroz neostik ljepilo i onda ga slaži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
To mi je i lale savjetova, ali mi nije išlo ili san falija ljepilo ( to bi tribalo bit ono tekuće ljepilo u tubi - djeca ga u školi koriste za papir ). Jeli to to i koliko nakon šta provučem konop među prste triba čekat. Možda san bija pre žvelt  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Sri Sij 16, 2013 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ivica Napisao/la: | To mi je i lale savjetova, ali mi nije išlo ili san falija ljepilo ( to bi tribalo bit ono tekuće ljepilo u tubi - djeca ga u školi koriste za papir ). Jeli to to i koliko nakon šta provučem konop među prste triba čekat. Možda san bija pre žvelt  |
Mislim da si falija ljepilo..to ljepilo koriste dica iza škole..za snifanje..
Ne mora bit Neostik,može bilo koje kontaktno neoprensko ljepilo,pitaj u butigu od boja i lakova,provjereno funkcionira trik sa njim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|