Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Vezivanje konopa

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Ivica

Član od: 14 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2013 2:57 pm    Naslov poruke: Vezivanje konopa Citiraj ovaj komentar

Trebam pomoć. Brod je skoro gotov i potrebno je na krajevima gdje je ostalo, konope skupit i objesit na klinove, bite ili gdje već ide. E to meni ne ide tj konop nema onu prirodnu formu koju mu daje gravitacija nego strši svakako ( bolje reć nikako ). Drugim rječima nezadovoljava izgledom da na takav način završin santa luciu. Kolega mi je savjetovao neostikon da prođem konop ali opet nisan uspio dobit formu koja je prirodna ( vjerovatno moja greška - neiskustvo ).

Dajte savjet , sliku , video sve šta može pomoći

Hvala !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
stari

Član od: 12 Lip 2012
Mjesto: Kastav
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2013 6:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam kako to iskusniji rješavaju, ali na mojoj braceri sam imao isti problem. Riješio sam tako, da sam kraj konopca sa snasta (mislim da se tako zove) zaljepio za klin, a smotuljak sam posebno izradio i jednostavno objesio na klin.Uopšte se ne primjeti da to nije jedna cjelina.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pon Sij 14, 2013 7:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja napravim vojeve na klinarici posebno. Gornji dio zakačim za klin, pa nekim šiljkom potegnem donji dio voja prema dolje, da se nategne. Zatim kapnem malo cianofixa koji to ukruti. Prije sam radio s drvofixom, ali njemu treba više vremena.
Natrag na vrh
Ivica

PorukaUpisano: Uto Sij 15, 2013 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se to je rješenje vizuelno i uprincipu zadovoljava, samo nisam za ljepljenje na licu mjesta pogotovo ako ti treba 20-25 komada, pogotovo ako ti treba više komada jedna do drugoga.
Natrag na vrh
2milimetra

Član od: 26 Sij 2011
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 7:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Provaj prvo konop provuč prstima kroz neostik ljepilo i onda ga slaži.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Ivica

PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 9:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To mi je i lale savjetova, ali mi nije išlo ili san falija ljepilo ( to bi tribalo bit ono tekuće ljepilo u tubi - djeca ga u školi koriste za papir ). Jeli to to i koliko nakon šta provučem konop među prste triba čekat. Možda san bija pre žvelt Embarassed
Natrag na vrh
zore70split

Član od: 15 Lis 2011
PorukaUpisano: Sri Sij 16, 2013 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ivica Napisao/la:
To mi je i lale savjetova, ali mi nije išlo ili san falija ljepilo ( to bi tribalo bit ono tekuće ljepilo u tubi - djeca ga u školi koriste za papir ). Jeli to to i koliko nakon šta provučem konop među prste triba čekat. Možda san bija pre žvelt Embarassed

Mislim da si falija ljepilo..to ljepilo koriste dica iza škole..za snifanje..

Ne mora bit Neostik,može bilo koje kontaktno neoprensko ljepilo,pitaj u butigu od boja i lakova,provjereno funkcionira trik sa njim
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma