Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Spitfire boje ?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bosnafly

Član od: 03 Jul 2012
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 12:46 pm    Naslov poruke: Spitfire boje ? Citiraj ovaj komentar

CAo momci i cure valjda ih ima Wink
Satra se ziv trazeci zemu boja Spitfire sto je imala yugoslvija u WWII,moze mi iko pomoc..
Taj sto hocu da pravim je Spitfire Mk.IXe evo link na kojeg mislim i citao sam negdje da ima neka knjiga o partizanima sto su koristili Spitfire,gdje da se kupi ta knjiga Wink
Hvala unaprjed
Sani

http://img.wp.scn.ru/camms/ar/52/pics/89_22.jpg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je standardna britanska shema

http://www.clubhyper.com/reference/spitfireixcolorsbs_1.htm

Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 3:50 pm    Naslov poruke: Re: Spitfire boje ? Citiraj ovaj komentar

[quote="bosnafly"]CAo momci i cure valjda ih ima Wink
Satra se ziv trazeci zemu boja Spitfire sto je imala yugoslvija u WWII,moze mi iko pomoc..
Taj sto hocu da pravim je Spitfire Mk.IXe evo link na kojeg mislim i citao sam negdje da ima neka knjiga o partizanima sto su koristili Spitfire,gdje da se kupi ta knjiga Wink

Što reći? Kakvu pokuku porati? Very Happy

Juga nije nikad imala Spitfire Mk. IXe. Link na crtež koji si dao ne prikazuje Jugo Spita već Izraelskog Spitfirea za vrijeme operacije "Velveta" koja se sastojala od "šverca" čeških Spitfirea u Izrael preko Jugoslavije 1947. godine. Zato je i nacrtan njemački dopunski tank na krilu koje su im montirali zbog goriva potrebnog za prelet. Avione su letjeli izraelski i američki piloti, a JRV oznake su ucrtane radi maskiranja. Ti avioni su u Jugoslaviji samo natankani gorivom i ništa više. Jedan je i ostao jer je tresnuo u planinu.
Davno, davno sam složio maketu jednog od tih aviona iz operacije "Velveta 2", ovdje imaš više detalja
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=869&sid=27d30a6aa7e3167fd93f992a9291384d

A ovdje imaš par partizana od Dr. Vlade
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21386&sid=2241b03b2d9713e8d7f81dd91a090112

Juga je imala samo 3 Spitfirea Mk. IXc i to su dobili od britanaca u zadnjim danima rata, pa se i oni teško mogu nazvati partizanskim. Dobra fotka postoji samo jednog MK444 i o njemu je bilo već riječi na forumu, pa potraži u arhivi.

Ako želiš raditi partizanski Spitfire iz 352, Sqn RAF-a, tj. 1. eskadrile NOVJ tada ti treba MK.V trop (i to su većinom bili Vc verzija, vrlo malo Vb)
Od knjiga postoji Aleksandar Kolo "Spitfire" i Tino Jelavić "No.352. (Y) R.A.F. Squadron". Obje knjige su van tiska, ali se mogu naći po oglasima i na ebayu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Damir
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete.
Natrag na vrh
bosnafly

PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete.

JA sam mislio samo nako imamo jednu grupu nas 20 komada i sad svi pravi stare Matchbox makete i reko imao jedan Spitfire i Gnat pa da ih napravim kao yugoslovenske al nist detaljno vec samo kako jesu zato me samo interssuju koje farbe je imao,a znam da mozda maketa nepase detaljno al nema veze ovo je nako samo od dosade Wink
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bosnafly Napisao/la:
Damir Napisao/la:

JA sam mislio samo nako imamo jednu grupu nas 20 komada i sad svi pravi stare Matchbox makete i reko imao jedan Spitfire i Gnat pa da ih napravim kao yugoslovenske al nist detaljno vec samo kako jesu zato me samo interssuju koje farbe je imao,a znam da mozda maketa nepase detaljno al nema veze ovo je nako samo od dosade Wink

pa onda ofarbaj u boje koje oces...... Cool Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
bosnafly

PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
bosnafly Napisao/la:
Damir Napisao/la:

pa onda ofarbaj u boje koje oces...... Cool Very Happy

Hahahah mogao bi to je najlakse al reko da makar nesto bude kako treba Wink Volio bi kupit otu knjigu sto se spominje pa cu onda malo ozbiljnije napravit Spitfire koji al ima dosta maketa sto stoje prije u redu Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 9:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Autor Tino Jelavić i dalje prodaje svoje knjige, samo ga treba kontaktirati. Ako malo progooglaš naći ćeš njegovu stranicu i kontakte.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma