Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bosnafly
| | Član od: 03 Jul 2012 | | Poruke: 24 | |
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 12:46 pm Naslov poruke: Spitfire boje ? |
|
|
CAo momci i cure valjda ih ima
Satra se ziv trazeci zemu boja Spitfire sto je imala yugoslvija u WWII,moze mi iko pomoc..
Taj sto hocu da pravim je Spitfire Mk.IXe evo link na kojeg mislim i citao sam negdje da ima neka knjiga o partizanima sto su koristili Spitfire,gdje da se kupi ta knjiga
Hvala unaprjed
Sani
http://img.wp.scn.ru/camms/ar/52/pics/89_22.jpg |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 3:50 pm Naslov poruke: Re: Spitfire boje ? |
|
|
[quote="bosnafly"]CAo momci i cure valjda ih ima
Satra se ziv trazeci zemu boja Spitfire sto je imala yugoslvija u WWII,moze mi iko pomoc..
Taj sto hocu da pravim je Spitfire Mk.IXe evo link na kojeg mislim i citao sam negdje da ima neka knjiga o partizanima sto su koristili Spitfire,gdje da se kupi ta knjiga
Što reći? Kakvu pokuku porati?
Juga nije nikad imala Spitfire Mk. IXe. Link na crtež koji si dao ne prikazuje Jugo Spita već Izraelskog Spitfirea za vrijeme operacije "Velveta" koja se sastojala od "šverca" čeških Spitfirea u Izrael preko Jugoslavije 1947. godine. Zato je i nacrtan njemački dopunski tank na krilu koje su im montirali zbog goriva potrebnog za prelet. Avione su letjeli izraelski i američki piloti, a JRV oznake su ucrtane radi maskiranja. Ti avioni su u Jugoslaviji samo natankani gorivom i ništa više. Jedan je i ostao jer je tresnuo u planinu.
Davno, davno sam složio maketu jednog od tih aviona iz operacije "Velveta 2", ovdje imaš više detalja
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=869&sid=27d30a6aa7e3167fd93f992a9291384d
A ovdje imaš par partizana od Dr. Vlade
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21386&sid=2241b03b2d9713e8d7f81dd91a090112
Juga je imala samo 3 Spitfirea Mk. IXc i to su dobili od britanaca u zadnjim danima rata, pa se i oni teško mogu nazvati partizanskim. Dobra fotka postoji samo jednog MK444 i o njemu je bilo već riječi na forumu, pa potraži u arhivi.
Ako želiš raditi partizanski Spitfire iz 352, Sqn RAF-a, tj. 1. eskadrile NOVJ tada ti treba MK.V trop (i to su većinom bili Vc verzija, vrlo malo Vb)
Od knjiga postoji Aleksandar Kolo "Spitfire" i Tino Jelavić "No.352. (Y) R.A.F. Squadron". Obje knjige su van tiska, ali se mogu naći po oglasima i na ebayu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosnafly
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete. |
JA sam mislio samo nako imamo jednu grupu nas 20 komada i sad svi pravi stare Matchbox makete i reko imao jedan Spitfire i Gnat pa da ih napravim kao yugoslovenske al nist detaljno vec samo kako jesu zato me samo interssuju koje farbe je imao,a znam da mozda maketa nepase detaljno al nema veze ovo je nako samo od dosade  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| bosnafly Napisao/la: | | Damir Napisao/la: | | Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete. |
JA sam mislio samo nako imamo jednu grupu nas 20 komada i sad svi pravi stare Matchbox makete i reko imao jedan Spitfire i Gnat pa da ih napravim kao yugoslovenske al nist detaljno vec samo kako jesu zato me samo interssuju koje farbe je imao,a znam da mozda maketa nepase detaljno al nema veze ovo je nako samo od dosade  |
pa onda ofarbaj u boje koje oces......  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bosnafly
|
Upisano: Ned Sij 06, 2013 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | bosnafly Napisao/la: | | Damir Napisao/la: | | Ja bih dodao samo da su ti ceski Spitfirei imali skracena krila, treba imati u vidu kod izrade ili izbora makete. |
pa onda ofarbaj u boje koje oces......  |
Hahahah mogao bi to je najlakse al reko da makar nesto bude kako treba Volio bi kupit otu knjigu sto se spominje pa cu onda malo ozbiljnije napravit Spitfire koji al ima dosta maketa sto stoje prije u redu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 07, 2013 9:59 am Naslov poruke: |
|
|
Autor Tino Jelavić i dalje prodaje svoje knjige, samo ga treba kontaktirati. Ako malo progooglaš naći ćeš njegovu stranicu i kontakte. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|