Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Gugy
 | | Član od: 16 Lis 2012 | | Poruke: 133 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Uto Stu 06, 2012 9:24 pm Naslov poruke: Protupožarni aparat |
|
|
Pozdrav.
Zanima me izrada protupožarnog aparata u 1:72 mjerilu.
Hvala na prjedlozima i savjetima.  _________________ WW2 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Uto Stu 06, 2012 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| probo bi sa spurom, rastegnuti do određene debljine, oblikovati .. ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gugy
|
Upisano: Uto Stu 06, 2012 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | probo bi sa spurom, rastegnuti do određene debljine, oblikovati .. ?? |
Hvala na savjetu.  _________________ WW2 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 9:18 am Naslov poruke: |
|
|
Definitivno sprue. Odrezes komad malo duzi nego sto ti treba, oblikujes vrh boce (polu-okrugli), skrecas ventil i diznu i to je to Ok, ostaje farbanje, detajliranje i weathering, ali sto se tice konstrukcije, to je sva mudrolija  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 9:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: | Definitivno sprue. Odrezes komad malo duzi nego sto ti treba, oblikujes vrh boce (polu-okrugli), skrecas ventil i diznu i to je to Ok, ostaje farbanje, detajliranje i weathering, ali sto se tice konstrukcije, to je sva mudrolija  |
uzmes komadic sprua i rastegnes ga na potrebnu debljinu ( cca 2mm ) i odrezes na nekih 8mm ( ovo sve ako je 1:72)
zaoblis krajeve
na vrh okomito zalijepis okruglu sipkicu sprua manju od mm, a na nju naopacke L komadic sprua koji igra ulogu rucke i cijevi
aparat obojis crveno, rucku crno,i oko aparata zalijepis trakicu alu folije za kuhinju - to je drzac aparata
i to je to
na slici su boca za kisik i aparat za gasenje u 1:72
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr
Slider: poruka promijenjena dana: Sri Stu 07, 2012 10:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam si za nešto drugo oblikovao sprue na sljedeći način. Kao tokarilicu sam iskoristio akubušilicu te skalpelom pri rotaciji istokario krajnji rub sprua te ga zatim izbrusio brusnim papirom također pri rotaciji sprua. Zatim ukoliko želiš izbušiti rupu samo pri rotaciji sprua prisloniš svrdlo/borer i izbušiš rupu željenih dimenzija.
Za dimenzioniranje sam sprue prije obrade označio permanentnim markerom 0,5 te pri rotaciji ocrtao liniju oko cijelog sprua da mogu što točnije istokariti željeni oblik.
Kako PP aparat ima na sebi varove možda ih možeš odraditi sa ribičkim flaksom pošto ga ima u raznim dimenzijama.
Što ce dimenzija same boce tiče nemam pojma koje su iste kako ima raznih vrsta PP aparata.
Eto to je moj sistem SAM SVOJ MAJSTOR. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: |
Što ce dimenzija same boce tiče nemam pojma koje su iste kako ima raznih vrsta PP aparata.
. |
vecina onih u avionima su manji aparati, od oka cca 50 - 70 cm , max 15 cm u promjeru, bar ono sto sam ja vidio
ako nemas tocan podatak, to je otprilike najvjerodostojnije _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gugy
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Bastardo Napisao/la: | Definitivno sprue. Odrezes komad malo duzi nego sto ti treba, oblikujes vrh boce (polu-okrugli), skrecas ventil i diznu i to je to Ok, ostaje farbanje, detajliranje i weathering, ali sto se tice konstrukcije, to je sva mudrolija  |
uzmes komadic sprua i rastegnes ga na potrebnu debljinu ( cca 2mm ) i odrezes na nekih 8mm ( ovo sve ako je 1:72)
zaoblis krajeve
na vrh okomito zalijepis okruglu sipkicu sprua manju od mm, a na nju naopacke L komadic sprua koji igra ulogu rucke i cijevi
aparat obojis crveno, rucku crno,i oko aparata zalijepis trakicu alu folije za kuhinju - to je drzac aparata
i to je to
na slici su boca za kisik i aparat za gasenje u 1:72
 |
HVALA!  _________________ WW2 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|