Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Protupožarni aparat

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gugy

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Uto Stu 06, 2012 9:24 pm    Naslov poruke: Protupožarni aparat Citiraj ovaj komentar

Pozdrav.

Zanima me izrada protupožarnog aparata u 1:72 mjerilu.
Hvala na prjedlozima i savjetima. Wink
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Stu 06, 2012 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probo bi sa spurom, rastegnuti do određene debljine, oblikovati .. ??
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gugy

PorukaUpisano: Uto Stu 06, 2012 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
probo bi sa spurom, rastegnuti do određene debljine, oblikovati .. ??

Hvala na savjetu. Wink
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 9:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Definitivno sprue. Odrezes komad malo duzi nego sto ti treba, oblikujes vrh boce (polu-okrugli), skrecas ventil i diznu i to je to Wink Ok, ostaje farbanje, detajliranje i weathering, ali sto se tice konstrukcije, to je sva mudrolija Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 9:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Definitivno sprue. Odrezes komad malo duzi nego sto ti treba, oblikujes vrh boce (polu-okrugli), skrecas ventil i diznu i to je to Wink Ok, ostaje farbanje, detajliranje i weathering, ali sto se tice konstrukcije, to je sva mudrolija Wink

uzmes komadic sprua i rastegnes ga na potrebnu debljinu ( cca 2mm ) i odrezes na nekih 8mm ( ovo sve ako je 1:72)
zaoblis krajeve
na vrh okomito zalijepis okruglu sipkicu sprua manju od mm, a na nju naopacke L komadic sprua koji igra ulogu rucke i cijevi
aparat obojis crveno, rucku crno,i oko aparata zalijepis trakicu alu folije za kuhinju - to je drzac aparata
i to je to
na slici su boca za kisik i aparat za gasenje u 1:72

Slider: poruka promijenjena dana: Sri Stu 07, 2012 10:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam si za nešto drugo oblikovao sprue na sljedeći način. Kao tokarilicu sam iskoristio akubušilicu te skalpelom pri rotaciji istokario krajnji rub sprua te ga zatim izbrusio brusnim papirom također pri rotaciji sprua. Zatim ukoliko želiš izbušiti rupu samo pri rotaciji sprua prisloniš svrdlo/borer i izbušiš rupu željenih dimenzija.
Za dimenzioniranje sam sprue prije obrade označio permanentnim markerom 0,5 te pri rotaciji ocrtao liniju oko cijelog sprua da mogu što točnije istokariti željeni oblik.
Kako PP aparat ima na sebi varove možda ih možeš odraditi sa ribičkim flaksom pošto ga ima u raznim dimenzijama.
Što ce dimenzija same boce tiče nemam pojma koje su iste kako ima raznih vrsta PP aparata.

Eto to je moj sistem SAM SVOJ MAJSTOR.
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:

Što ce dimenzija same boce tiče nemam pojma koje su iste kako ima raznih vrsta PP aparata.

.

vecina onih u avionima su manji aparati, od oka cca 50 - 70 cm , max 15 cm u promjeru, bar ono sto sam ja vidio
ako nemas tocan podatak, to je otprilike najvjerodostojnije
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Gugy

PorukaUpisano: Sri Stu 07, 2012 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
Bastardo Napisao/la:

uzmes komadic sprua i rastegnes ga na potrebnu debljinu ( cca 2mm ) i odrezes na nekih 8mm ( ovo sve ako je 1:72)
zaoblis krajeve
na vrh okomito zalijepis okruglu sipkicu sprua manju od mm, a na nju naopacke L komadic sprua koji igra ulogu rucke i cijevi
aparat obojis crveno, rucku crno,i oko aparata zalijepis trakicu alu folije za kuhinju - to je drzac aparata
i to je to
na slici su boca za kisik i aparat za gasenje u 1:72

HVALA! Wink U zdravlje
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma